Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Fragilité med hindbærcreme og forårsfornemmelser

10. februar 2018 af Anne au Chocolat 33 kommentarer


Længes I også efter forår og varmere solstråler? Så fortvivl ikke. Denne fragilité med den fineste chewy og sprøde mandelsmag og en forførende frisk hindbærcreme byder på forårsfornemmelser i massevis og uanede mængder af velsmag.

Det var Caroline, som foreslog, at vi skulle lave en fragilité. Bedste idé <3

Fragilité med hindbærcreme
12 personer

Fragilitébund:
120 g mandler
4 æggehvider (evt. pasteuriserede)
200 g sukker – gerne Bagesukker
80 g mandelflager

Hindbærcreme
3 blade husblas
180 g hindbær, friske eller frosne
70 g sukker
½ l piskefløde
60 g flormelis

Fragilitébund:
Bag mandlerne i ovnen ved 175 grader varmluft i 10 minutter. Køl dem af og blend dem til mandelmel i en blender eller minihakker. Pisk æggehvider og sukker til marengs og vend mandelmel i marengsen. Smør mandelmarengsen ud på en bageplade beklædt med bagepapir i et areal på 40 cm x 30 cm (hele bagepladen) og drys med mandelflagerne. Bag fragilitébunden ved 170 grader varmluft i 18-20 minutter, til den er fint gylden. Køl bunden af og del den i 3 lige store stykker på den bredde led.

Hindbærcreme:
Udblød husblas i koldt vand i en skål i 5-10 minutter. Bring hindbær og sukker i kog i en gryde og lad det simre i 4-5 minutter. Vrid husblasen fri for vand. Tag hindbærrene væk fra varmen og opløs husblasen deri. Lad det svale til stuetemperatur. Pisk i mellemtiden fløden og flormelis til skum. Vend forsigtigt hindbærsyltetøjet i flødeskummet. Sæt på køl i 10 minutter.

Samling:
Fordel hindbærcremen mellem bundene, og sæt fragilitéen på køl natten over. Drys med flormelis inden servering og skær ud i 12 stykker. Server med det samme eller opbevar på køl indtil servering.

 

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Marmoreret brownie med mørk og hvid chokolade
Next Post: Snickers brownie »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Lise skriver

    12. februar 2018 kl. 22:10

    Hej Anne
    Hvor længe vil kagen kunne holde sig på køl?

  2. Anne au Chocolat skriver

    12. februar 2018 kl. 22:16

    Hej Lise,
    Et par dage vil jeg skyde på. Men du kan også sagtens fryse stykker ned og så tø dem op i køleskabet, når de skal nydes!

  3. Lise skriver

    13. februar 2018 kl. 07:34

    Uhm hvor ser det lækkert ud!!! <3 Kan man mon bruge frosne hindbær til denne opskrift og i givet fald hvor stor en mængde? 🙂

  4. Anne au Chocolat skriver

    13. februar 2018 kl. 10:05

    Kære Lise,
    Det kan du tro! Helt samme mængde som de friske 🙂

  5. Carina Larsen skriver

    14. februar 2018 kl. 02:45

    Hej
    Kan jeg bruge brombær i stedet for,har en del i fryseren

  6. Anne au Chocolat skriver

    14. februar 2018 kl. 13:34

    Kære Carina,
    Ja, det tror jeg kunne være super lækkert!

  7. Yvonne ipsen skriver

    22. februar 2018 kl. 18:57

    Den skal sørme laves til tøsekomsammenkaffe ?
    Mon man kan bruge mandelmel istedet ? el er det synd ?

  8. Anne au Chocolat skriver

    22. februar 2018 kl. 22:31

    Kære Yvonne,
    Det kan du sagtens bruges – dog får den nok en anelse mindre mandelsmag, da mandlerne så ikke er ristet på forhånd.
    Rigtig god fornøjelse!
    Kh Anne

  9. Yvonne ipsen skriver

    23. februar 2018 kl. 17:08

    Tusind tak for hurtig svar ???
    Tror måske jeg vil prøve at riste mandelmelet først

  10. Rikke M. skriver

    20. marts 2018 kl. 21:56

    Hej Anne – hvordan får du dine kage-stykker så fine og lige?
    Hilsner Rikke

  11. Anne au Chocolat skriver

    22. marts 2018 kl. 11:40

    Kære Rikke,
    Jeg bruger en skarp kniv, og så sørger jeg for ikke at presse for meget, mens jeg skærer.
    Kh Anne

  12. Anne Sofie A skriver

    30. april 2018 kl. 16:30

    Hold da op hvor blev den lækker ?

  13. Anne au Chocolat skriver

    1. maj 2018 kl. 19:57

    Kære Anne Sofie,
    SÅ dejligt at høre 🙂

  14. Emma skriver

    17. juni 2018 kl. 23:14

    Hej Anne.
    jeg vil gerne lave denne til mit studentergilde og vil derfor høre om man godt kan lave bundene og cremen dagen før men så bare samle den på dagen? og hvordan ville du opbevare dine bunde hvis du først skulle bruge dem dagen efter?
    Kærlig hilsen Emma

  15. Anne au Chocolat skriver

    18. juni 2018 kl. 17:39

    Kære Emma,
    Det lyder så lækkert! Hvis jeg var dig, ville jeg samle hele kagen dagen før og opbevare på køl og så skære ud på dagen 🙂
    Tillykke med den kommende studenterhue!
    Kh Anne

  16. Dorthe skriver

    10. juli 2018 kl. 18:15

    Heej. Kan man lave kagen samme dag? Hvis ja, hvor mange timer før, for at den kan nå et sætte sig? 🙂

  17. Sigrid Aagaard skriver

    28. juli 2018 kl. 10:09

    Hej Anne
    En virkelig skøn kage, som jeg har bagt til både store og små begivenheder. Clara måtte have en til sin 14 års fødselsdag. Alle elsker den?
    Når kagen er lagt sammen putter jeg den i fryseren, og tager den op inden udskæring?
    Et kæmpehit i familien…… STOR ROS??

  18. Anne au Chocolat skriver

    29. juli 2018 kl. 20:42

    Kære Sigrid,
    Hvor lyder det bare dejligt. Sikke en skøn hilsen <3

  19. Anne au Chocolat skriver

    29. juli 2018 kl. 20:50

    Kære Dorthe,
    Jeg beklager det sene svar – har lige holdt sommerferiepause fra bloggen 🙂
    Ja, og en håndfuld timer ville være godt 🙂

  20. Annemette skriver

    31. juli 2018 kl. 17:01

    Super lækker opskrift. Hindbærrene er slut heromkring, så erstattede det med brombær, som var mega søde, så jeg skar lidt ned på sukkeret. Helt bestemt en opskrift jeg vil gemme

  21. Anne au Chocolat skriver

    2. august 2018 kl. 12:28

    Kære Annemette,
    Hvor lyder det bare lækkert med brombær – det vil jeg også prøve 🙂

  22. Lana E. skriver

    29. august 2018 kl. 10:20

    Hej Anne,

    Super fine kager 😀 Kan man mon bruge hindbærcremen i en lagkage der skal stables i flere etager eller er den for blød/skrøbelig til dette formål?

  23. Anne au Chocolat skriver

    29. august 2018 kl. 10:24

    Kære Lana,
    Tusind tak 🙂
    Det kan du sagtens gøre ja!

  24. Hati skriver

    13. november 2018 kl. 21:07

    Hej Anne

    Kagen ser virkelig lækker ud!
    Jeg vil høre, om du har erfaring med at erstatte husblas med agar agar? I så fald vil det være dejligt, hvis du kan hjælpe med mængde og instruktion. På forhånd tak 😊

  25. Anne au Chocolat skriver

    16. november 2018 kl. 15:09

    Kære Hati,
    Tusind tak! Jeg har dog ingen som helst erfaring men agar agar, så jeg kan ikke hjælpe, men mon ikke man kan google sig frem til konverteringsråd?
    Kh Anne

  26. Hati skriver

    26. november 2018 kl. 02:04

    Hej Anne
    Mange tak for svar!😊
    Jeg må se, om google kan hjælpe. Ellers må jeg i gang med at eksperimentere selv😊

  27. Maria skriver

    8. februar 2019 kl. 14:23

    Hej,
    Jeg har tænkt mig at forsøge at komme denne skønne hindbærcreme i en lagkage, ville en kombi med vaniljecreme/kagecreme være god? – har kigget på din opskrift med kombi af chokolade, men det er min datter ikke så vild ned, så prøver at finde et alternativ 🤔🥰
    Og igen tak for altid fantastiske opskrifter! 😋🎂
    Maria

  28. Dorte Højgaard skriver

    8. marts 2019 kl. 08:02

    Hej😊
    Jeg skal lave denne lækre sag i eftermiddag, men jeg er i tvivl om mandlerne skal smuttes inden de skal i ovnen?
    Hilsen Dorte Højgaard

  29. Gitte mortensen skriver

    22. april 2019 kl. 05:35

    Hej Anne. Kagen er blevet et kæmpe hit her hos mig, dog oplever jeg at bunden sætter sig fast i bagepapiret, og næsten ikke kan komme løs, med mindre jeg bruger vold og magt… Hvad gør jeg galt???
    Mvh gitte

  30. Gitte Brødsgård skriver

    23. februar 2020 kl. 18:09

    Kære Anne.
    Jeg har lige lavet denne fragilité for 4. gang siden jul. Alle er helt vilde med den (også jeg), så nu har jeg frosset en dobbelt portion, jeg skal medbringe til en hjertefest på lørdag. Jeg klipper en hjerteskabelon og pynter hvert stykke med et flormelishjerte💕
    Knus Gitte

  31. Anne au Chocolat skriver

    23. februar 2020 kl. 21:46

    Kære Gitte,
    Hvor lyder det bare godt altså <3 Og hvor fint med hjertefestkagen!
    Kram fra Anne

  32. Helke skriver

    24. marts 2020 kl. 10:20

    Hej Anne
    Skal mandlerne være “smuttede”?
    Glæder mig til at lave denne kage i disse tider…
    Hilsen Helle

  33. Helle skriver

    24. marts 2020 kl. 12:48

    Hej Anne
    Jeg har nu produceret fragilien, men som en af de andre var bundene meget svære at få af bagepapiret.. Hvad gør jeg galt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap