E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Marmoreret brownie med mørk og hvid chokolade

8. februar 2018 af Anne au Chocolat 12 kommentarer

Denne kage byder på brownie og blondie i den fineste forening. Det er kræs på chokoladeelskere med søde tænder, og mælkechokolade toppingen er prikken over i’et. Jeg lavede den forleden sammen med Caroline, som er i praktik hos mig i denne uge. Hun agerede også håndmodel på billederne, så der pludselig var lidt ‘action’ med på bloggen 🙂

Her får I opskriften:

Marmoreret brownie med mørk og hvid chokolade
8-10 personer

Brownie og blondie:
200 g smør
100 g god mørk chokolade, gerne Guanaja 70% fra Valrhona (reklamelink)
100 g god hvid chokolade, gerne Ivoire 35% fra Valrhona (reklamelink)
125 g mel
3 æg
265 g sukker
1/3 tsk salt

Topping:
80 g mælkechokolade, gerne Jivara 40% fra Valrhona (reklamelink)
15 g smør

Evt. friske ribs til pynt

Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)

Brownie og blondie:
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smelt 100 g smør i en gryde og 100 g smør i en anden gryde, sluk for varmen og kom straks den hakkede mørke chokolade i den ene gryde og den hakkede hvide chokolade i den anden gryde og lad dem smelte sammen med smørret. Køl lidt af. Pisk mel, æg, sukker og salt til luftig konsistens i en skål. Hæld halvdelen af dejen over i en anden skål. Tilsæt langsomt blandingen af smeltet mørk chokolade og smør i den ene skål og rør godt undervejs. Tilsæt dernæst langsomt blandingen af smeltet hvid chokolade og smør i den anden skål og rør godt undervejs. Hæld først den mørke browniedej i en rund springform (20 cm) beklædt med bagepapir og dernæst den hvide blondiedej oveni. Vend lidt rundt i kagedejen med en strikkepind, så kagen marmoreres. (el. hæld de to portioner dej skiftevis ned i springformen og kør rundt med en strikkepind for endnu mere marmorering.) Bag brownien i ca. 35 minutter. Husk at en brownie helst skal bages dagen før, så den har tid til at sætte sig og få den helt rigtige konsistens. Opbevar den på køl indtil servering.

Topping:
Smelt mælkechokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved lav effekt (rør undervejs). Tilsæt smør og rør rundt, så det smelter med chokoladen. Fordel straks på brownien og pynt med ribs.




Skrevet i: Kager

Previous Post: « En fabelagtigt fyldt croissant
Next Post: Fragilité med hindbærcreme og forårsfornemmelser »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Tine skriver

    8. februar 2018 kl. 14:29

    Hej, lige et spørgsmål.
    Det driller mig altid når jeg laver kager generelt, at der skal bagepapir rundt i formen, da mine kager bliver super skæve og hakkede i kanten hele vejen rundt, pga bagepapir. Hvordan får du sådan en lige kant, når bagepapiret bukker når den skal op af kanterne? 🙂

  2. Bettina Willadsen skriver

    8. februar 2018 kl. 19:38

    Åh den lyder bare fantastisk.. den skal helt sikkert prøves meget snart…
    tror du at dulchey fra valrhona ville kunne fungere??
    Eller vil den blive for sød mht karamelsmagen…
    du har forresten en super skøn blog… bruger en del af dine opskrifter, og de er bare super lækre… ???

  3. Anne au Chocolat skriver

    8. februar 2018 kl. 21:16

    Kære Tine,
    Det kan også drille en del. Jeg beklæder bunden af springformen med bagepapir, og så smører jeg siderne med smør og skærer et par lange strimler bagepapir, som passer til at beklæde siderne med. Når siderne er smurt, lægger papiret sig fint og glat hele vejen rundt – og kagen bliver lige i kanten. Gav det mening? 🙂
    Kh Anne

  4. Anne au Chocolat skriver

    8. februar 2018 kl. 21:17

    Kære Bettina,
    Det synes jeg bestemt, at du skal prøve. Det lyder karamellækkert og meget skønt <3

  5. Tine skriver

    10. februar 2018 kl. 01:08

    Fedt, det prøver jeg næste gang! 🙂

  6. Karin Petersen skriver

    10. februar 2018 kl. 12:07

    Hej Anne.
    Tak for de skønne opskrifter. Jeg har et spørgsmål Jeg bruger ofte amarena kirsebær i kager, men hvad kan jeg bruge den dejlige saft til?
    VH

    Karin

  7. Anne au Chocolat skriver

    10. februar 2018 kl. 22:18

    Kære Karin,
    Selv tak! Denne skal du lave: https://anneauchocolat.dk/kager/kirsebaermousse-kage-med-hvid-chokolade-ganache-og-hasselnoedder/

    Kh Anne

  8. Christina skriver

    17. marts 2018 kl. 16:30

    Hej Anne, tror du kagen kan fryses?
    Tak for en masse fantastiske opskrifter!
    Mvh. Christina

  9. Anne au Chocolat skriver

    18. marts 2018 kl. 13:05

    Kære Christina,
    Det kan den sagtens 🙂
    Tak fordi du følger med!
    Kh Anne

  10. Trine skriver

    14. juni 2018 kl. 09:18

    Hej Anne,

    Tak for nogle fantastiske opskrifter.
    Mit næste projekt bliver denne her brownie ?.
    Jeg kan dog simpelhen ikke opdrive ribs nogle steder. Har du en ide om hvor jeg kan finde dem?

    Mvh Trine

  11. Sanaz skriver

    20. august 2021 kl. 20:14

    Hej Anne. Jeg har flere gange lavet din brownie og den smager himmelsk. Jeg skal til at lave den til en fødselsdag, næste weekend. Den skal trække til 20 mennesker. Hvor stor en form skal jeg så bruge? Kh Sanaz

  12. Anne au Chocolat skriver

    23. august 2021 kl. 14:59

    Kære Sanaz,
    TAK! Jeg ville gange den med to og bage i en helt bradepande/dyb bageplade 🙂
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Det eneste jeg har lyst til i dag.. Varme sommerda Det eneste jeg har lyst til i dag.. Varme sommerdage rimer på hjemmelavet vaniljeis🫶🏻🌞💦🍦
Mere sommermorgenmad på endnu en lun sommerdag 🌞 Dansk sommer 🫶🏻
Græsk yoghurt, fersken, rabarberkompot, mynte fra Græsk yoghurt, fersken, rabarberkompot, mynte fra haven og ristede hasselnødder.. Når sommermorgenmaden smager som dessert 😋
Godmorgen 🍓 endnu en stor portion jordbær er h Godmorgen 🍓 endnu en stor portion jordbær er høstet i haven, mens bollerne blev bagt i ovnen. Hindbær, solbær og blåbær er på vej inden længe. Drengene synes klart, at trampolinen er det bedste ved haven - jeg er på TeamBær ❤️🌞
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap