E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Marmoreret brownie med mørk og hvid chokolade

8. februar 2018 af Anne au Chocolat 12 kommentarer

Denne kage byder på brownie og blondie i den fineste forening. Det er kræs på chokoladeelskere med søde tænder, og mælkechokolade toppingen er prikken over i’et. Jeg lavede den forleden sammen med Caroline, som er i praktik hos mig i denne uge. Hun agerede også håndmodel på billederne, så der pludselig var lidt ‘action’ med på bloggen 🙂

Her får I opskriften:

Marmoreret brownie med mørk og hvid chokolade
8-10 personer

Brownie og blondie:
200 g smør
100 g god mørk chokolade, gerne Guanaja 70% fra Valrhona (reklamelink)
100 g god hvid chokolade, gerne Ivoire 35% fra Valrhona (reklamelink)
125 g mel
3 æg
265 g sukker
1/3 tsk salt

Topping:
80 g mælkechokolade, gerne Jivara 40% fra Valrhona (reklamelink)
15 g smør

Evt. friske ribs til pynt

Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)

Brownie og blondie:
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smelt 100 g smør i en gryde og 100 g smør i en anden gryde, sluk for varmen og kom straks den hakkede mørke chokolade i den ene gryde og den hakkede hvide chokolade i den anden gryde og lad dem smelte sammen med smørret. Køl lidt af. Pisk mel, æg, sukker og salt til luftig konsistens i en skål. Hæld halvdelen af dejen over i en anden skål. Tilsæt langsomt blandingen af smeltet mørk chokolade og smør i den ene skål og rør godt undervejs. Tilsæt dernæst langsomt blandingen af smeltet hvid chokolade og smør i den anden skål og rør godt undervejs. Hæld først den mørke browniedej i en rund springform (20 cm) beklædt med bagepapir og dernæst den hvide blondiedej oveni. Vend lidt rundt i kagedejen med en strikkepind, så kagen marmoreres. (el. hæld de to portioner dej skiftevis ned i springformen og kør rundt med en strikkepind for endnu mere marmorering.) Bag brownien i ca. 35 minutter. Husk at en brownie helst skal bages dagen før, så den har tid til at sætte sig og få den helt rigtige konsistens. Opbevar den på køl indtil servering.

Topping:
Smelt mælkechokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved lav effekt (rør undervejs). Tilsæt smør og rør rundt, så det smelter med chokoladen. Fordel straks på brownien og pynt med ribs.




Skrevet i: Kager

Previous Post: « En fabelagtigt fyldt croissant
Next Post: Fragilité med hindbærcreme og forårsfornemmelser »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Tine skriver

    8. februar 2018 kl. 14:29

    Hej, lige et spørgsmål.
    Det driller mig altid når jeg laver kager generelt, at der skal bagepapir rundt i formen, da mine kager bliver super skæve og hakkede i kanten hele vejen rundt, pga bagepapir. Hvordan får du sådan en lige kant, når bagepapiret bukker når den skal op af kanterne? 🙂

  2. Bettina Willadsen skriver

    8. februar 2018 kl. 19:38

    Åh den lyder bare fantastisk.. den skal helt sikkert prøves meget snart…
    tror du at dulchey fra valrhona ville kunne fungere??
    Eller vil den blive for sød mht karamelsmagen…
    du har forresten en super skøn blog… bruger en del af dine opskrifter, og de er bare super lækre… ???

  3. Anne au Chocolat skriver

    8. februar 2018 kl. 21:16

    Kære Tine,
    Det kan også drille en del. Jeg beklæder bunden af springformen med bagepapir, og så smører jeg siderne med smør og skærer et par lange strimler bagepapir, som passer til at beklæde siderne med. Når siderne er smurt, lægger papiret sig fint og glat hele vejen rundt – og kagen bliver lige i kanten. Gav det mening? 🙂
    Kh Anne

  4. Anne au Chocolat skriver

    8. februar 2018 kl. 21:17

    Kære Bettina,
    Det synes jeg bestemt, at du skal prøve. Det lyder karamellækkert og meget skønt <3

  5. Tine skriver

    10. februar 2018 kl. 01:08

    Fedt, det prøver jeg næste gang! 🙂

  6. Karin Petersen skriver

    10. februar 2018 kl. 12:07

    Hej Anne.
    Tak for de skønne opskrifter. Jeg har et spørgsmål Jeg bruger ofte amarena kirsebær i kager, men hvad kan jeg bruge den dejlige saft til?
    VH

    Karin

  7. Anne au Chocolat skriver

    10. februar 2018 kl. 22:18

    Kære Karin,
    Selv tak! Denne skal du lave: https://anneauchocolat.dk/kager/kirsebaermousse-kage-med-hvid-chokolade-ganache-og-hasselnoedder/

    Kh Anne

  8. Christina skriver

    17. marts 2018 kl. 16:30

    Hej Anne, tror du kagen kan fryses?
    Tak for en masse fantastiske opskrifter!
    Mvh. Christina

  9. Anne au Chocolat skriver

    18. marts 2018 kl. 13:05

    Kære Christina,
    Det kan den sagtens 🙂
    Tak fordi du følger med!
    Kh Anne

  10. Trine skriver

    14. juni 2018 kl. 09:18

    Hej Anne,

    Tak for nogle fantastiske opskrifter.
    Mit næste projekt bliver denne her brownie ?.
    Jeg kan dog simpelhen ikke opdrive ribs nogle steder. Har du en ide om hvor jeg kan finde dem?

    Mvh Trine

  11. Sanaz skriver

    20. august 2021 kl. 20:14

    Hej Anne. Jeg har flere gange lavet din brownie og den smager himmelsk. Jeg skal til at lave den til en fødselsdag, næste weekend. Den skal trække til 20 mennesker. Hvor stor en form skal jeg så bruge? Kh Sanaz

  12. Anne au Chocolat skriver

    23. august 2021 kl. 14:59

    Kære Sanaz,
    TAK! Jeg ville gange den med to og bage i en helt bradepande/dyb bageplade 🙂
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap