
Denne kage byder på brownie og blondie i den fineste forening. Det er kræs på chokoladeelskere med søde tænder, og mælkechokolade toppingen er prikken over i’et. Jeg lavede den forleden sammen med Caroline, som er i praktik hos mig i denne uge. Hun agerede også håndmodel på billederne, så der pludselig var lidt ‘action’ med på bloggen 🙂
Her får I opskriften:
Marmoreret brownie med mørk og hvid chokolade
8-10 personer
Brownie og blondie:
200 g smør
100 g god mørk chokolade, gerne Guanaja 70% fra Valrhona (reklamelink)
100 g god hvid chokolade, gerne Ivoire 35% fra Valrhona (reklamelink)
125 g mel
3 æg
265 g sukker
1/3 tsk salt
Topping:
80 g mælkechokolade, gerne Jivara 40% fra Valrhona (reklamelink)
15 g smør
Evt. friske ribs til pynt
Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)
Brownie og blondie:
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smelt 100 g smør i en gryde og 100 g smør i en anden gryde, sluk for varmen og kom straks den hakkede mørke chokolade i den ene gryde og den hakkede hvide chokolade i den anden gryde og lad dem smelte sammen med smørret. Køl lidt af. Pisk mel, æg, sukker og salt til luftig konsistens i en skål. Hæld halvdelen af dejen over i en anden skål. Tilsæt langsomt blandingen af smeltet mørk chokolade og smør i den ene skål og rør godt undervejs. Tilsæt dernæst langsomt blandingen af smeltet hvid chokolade og smør i den anden skål og rør godt undervejs. Hæld først den mørke browniedej i en rund springform (20 cm) beklædt med bagepapir og dernæst den hvide blondiedej oveni. Vend lidt rundt i kagedejen med en strikkepind, så kagen marmoreres. (el. hæld de to portioner dej skiftevis ned i springformen og kør rundt med en strikkepind for endnu mere marmorering.) Bag brownien i ca. 35 minutter. Husk at en brownie helst skal bages dagen før, så den har tid til at sætte sig og få den helt rigtige konsistens. Opbevar den på køl indtil servering.
Topping:
Smelt mælkechokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved lav effekt (rør undervejs). Tilsæt smør og rør rundt, så det smelter med chokoladen. Fordel straks på brownien og pynt med ribs.




