Denne velsmagende og smukke kirsebærkage i tre lag forkælede vores sanser i går eftermiddags og gjorde os noget så kageglade. Det nederste lag byder på en chewy og let knasende, aromatisk hasselnøddebund, og de to øverste har en fin kirsebærsmag på hver deres måde. Som i midten med et gavmildt lag silkeblød mælkechokolade ganache med kirsebær og på toppen med den luftige og cremede hvide chokolademousse med kirsebær.
Lige som min mor har jeg altid et glas med Amarena kirsebær i køleskabet. Jeg elsker at spise kirsebærrene til vaniljeis og at putte dem i denne kirsebær brownie eller den lyse blondie variant med hvid chokolade, appelsin og mandler. Siruppen fra glasset forærer de to øverste lag i kagen en helt perfekt og delikat smag af kirsebær. Hvis man ønsker at give den hvide chokolademousse lidt mere (kirsebær)farve, kan man eventuelt tilsætte lidt dråber af rød frugtfarve, men jeg synes ikke, at det er nødvendigt.
Jeg smuttede over til vores søde næstennaboer Anne-Kristine og Anders og deres tre dejlige unger Carl-Emil, Gustav og Dagmar med et stort stykke af kagen til dem i går eftermiddags. 15 minutter efter tikkede en sms ind fra Anne-Kristine: “Carl-Emil efter at have taget første bid af kagen: hvis Anne var med i Den Store Bagedyst, ville hun vinde 🙂” . Så bliver man lige ekstra glad i låget af at få sådan et sødt kompliment <3
Her kommer opskriften på kagen, som meget gerne må laves aftenen før, den skal serveres:
Kirsebærmousse kage med hvid chokolade, ganache og hasselnødder
8-10 personer
Hasselnøddebund
75 g ristede hasselnødder (jeg køber dem fra Piemonte hos Exotic Mix i Torvehallerne)
75 g sukker
1 æg
25 g mel
Mælkechokoladeganache med kirsebær
150 g mælkechokolade, gerne Jivara 40% fra Valrhona (reklamelink)
10 g glukosesirup
25 g kirsebærsirup fra Amarena Fabbri dessertkirsebær
50 ml piskefløde
Hvid chokolademousse med kirsebær
1 blad husblas
80 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35% fra Valrhona (reklamelink)
2 dl piskefløde
50 g kirsebærsirup fra Amarena Fabbri dessertkirsebær
Pynt:
Hvide chokoladeperler (reklamelink)
Mælkechokoladespåner
Ristede hasselnødder
Rosenblade
Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)
Hasselnøddebund:
Blend hasselnødderne fint i en minihakker og tilsæt sukker og blend hurtigt sammen. Hæld blandingen af hasselnøddemel og sukker i en skål og rør ægget i og dernæst mel. Fordel dejen i en springform (20 cm) med bunden beklædt med bagepapir. Bag i 15-17 minutter ved 180 grader varmluft. Køl af i formen.
Mælkechokoladeganache med kirsebær:
Hak chokoladen meget fint, og kom den i en skål. Varm glukosesirup, kirsebærsirup og fløden op til kogepunktet i en gryde, og hæld det over chokoladen. Lad det stå i 2 minutter, og rør da godt rundt i cirkelbevægelser fra midten til, al chokoladen er smeltet ensartet sammen med flødemassen. Hæld ganachen oven hasselnøddebunden (kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler ganachen på hasselnøddebunden). Stil kagen i fryseren, mens du forbereder moussen.
Hvid chokolademousse med kirsebær:
Udblød husblas i en skål med koldt vand i fem minutter. Hak den hvide chokolade meget fint og kom den i en skål. Varm 1 dl fløde op til kogepunktet i en gryde sammen med kirsebærsirup. Vrid husblas fri for vand, og rør den straks ud i den kogende fløde og hæld derefter fløden over den hvide chokolade. Efter 1 minut rør da godt rundt (brug gerne et piskeris til dette), til den hvide chokolade er helt smeltet. Køl ned til stuetemperatur. Pisk den sidste 1 dl fløde til en let skum og vend den forsigtigt i den hvide chokolade kirsebær creme. Hæld moussen oven på mælkechokoladeganachen og stil kagen i fryseren (gerne natten over).
Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen på køl, og lad kagen tø langsomt op. Inden servering pynt da med hvide chokoladeperler, mælkechokoladespåner og halverede hasselnødder (dette kan også gøres i forvejen, inden gæsterne kommer og så bare stille på køl igen indtil servering) og til sidst lidt rosenblade.
Maria skriver
Hej Anne,
Kagen ser så lækker ud! Tror du evt. at man kan lave den med citron i stedet for kirsebær? 🙂
Kh
Maria
Christina skriver
Kan man bruge kirsebærsaft i stedet for? Saften er ikke sirup-tyk men fyldig.
Anne au Chocolat skriver
Kære Christina,
Ja det tror jeg godt, at du kan! Jeg lavede en variant med passionsfrugt forleden, som også blev god til trods for, at jeg bare brugte siet passionsfrugtsaft (uden sødme jo), så kirsebærsaft burde gå rigtig fint. Vil meget gerne høre, hvordan den bliver 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Maria,
Tusind tak 🙂
Jeg lavede en variant med passionsfrugt forleden, som også blev god, så jeg tror godt, at du kan prøve med citron – dog har jeg kun prøvet at lave citron hvid chokolade ganache og ikke med mælkechokolade.
Kh Anne
Kamilla skriver
Hvor lang tid i forvejen bør/kan man tage den op og stille den i køleskab? Den ser smadder lækker ud?
Anne au Chocolat skriver
Kære Kamilla,
3-4 timer ville jeg mene 🙂
Den er SÅ lækker!
Kh Anne
Christine skriver
Uhm, den ser så lækker og flot ud. Er det nødvendigt at putte kagen i fryseren eller kan man nøjes med køleskabet? Hvis den nu bliver lavet fredag aften, og først skal serveres søndag, når den så at blive lidt kedelig?
Tak fordi du er så dygtig!!!
Anne au Chocolat skriver
Kære Christine,
Nej i teorien kan den sagtens bare stå i køleskabet 🙂 Synes bare, at det bliver pænere, når man fjerner kageplasten i frossen tilstand. Hvis du dækker den godt til, så den ikke får køleskabssmag, tror jeg sagtens, at du kan lave den fredag og servere søndag.
Kh Anne
Ps. TAK fordi du er så sød!!!
Anne au Chocolat skriver
Kære Christine,
Nej i teorien kan den sagtens bare stå i køleskabet 🙂 Synes bare, at det bliver pænere, når man fjerner kageplasten i frossen tilstand. Hvis du dækker den godt til, så den ikke får køleskabssmag, tror jeg sagtens, at du kan lave den fredag og servere søndag.
Kh Anne
Ps. TAK fordi du er så sød!!!
Heidi skriver
Hvor kan man købe kirsebærsirup i eller omkring Kbh? Kan man evt bruge “saucen” fra et glas amerena kirsebær?
Jeg elsker kirsebær, så denne skal bare prøves.
Anne au Chocolat skriver
Kære Heidi,
Det er præcis den sirup, jeg referer til – altså saucen fra Amarena glasset 🙂