E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Kirsebærmousse kage med hvid chokolade, ganache og hasselnødder

17. oktober 2017 af Anne au Chocolat 11 kommentarer


Denne velsmagende og smukke kirsebærkage i tre lag forkælede vores sanser i går eftermiddags og gjorde os noget så kageglade. Det nederste lag byder på en chewy og let knasende, aromatisk hasselnøddebund, og de to øverste har en fin kirsebærsmag på hver deres måde. Som i midten med et gavmildt lag silkeblød mælkechokolade ganache med kirsebær og på toppen med den luftige og cremede hvide chokolademousse med kirsebær.

Lige som min mor har jeg altid et glas med Amarena kirsebær i køleskabet. Jeg elsker at spise kirsebærrene  til vaniljeis og at putte dem i denne kirsebær brownie eller den lyse blondie variant med hvid chokolade, appelsin og mandler. Siruppen fra glasset forærer de to øverste lag i kagen en helt perfekt og delikat smag af kirsebær. Hvis man ønsker at give den hvide chokolademousse lidt mere (kirsebær)farve, kan man eventuelt tilsætte lidt dråber af rød frugtfarve, men jeg synes ikke, at det er nødvendigt.

Jeg smuttede over til vores søde næstennaboer Anne-Kristine og Anders og deres tre dejlige unger Carl-Emil, Gustav og Dagmar med et stort stykke af kagen til dem i går eftermiddags. 15 minutter efter tikkede en sms ind fra Anne-Kristine: “Carl-Emil efter at have taget første bid af kagen: hvis Anne var med i Den Store Bagedyst, ville hun vinde 🙂” . Så bliver man lige ekstra glad i låget af at få sådan et sødt kompliment <3

Her kommer opskriften på kagen, som meget gerne må laves aftenen før, den skal serveres:

Kirsebærmousse kage med hvid chokolade, ganache og hasselnødder
8-10 personer

Hasselnøddebund
75 g ristede hasselnødder (jeg køber dem fra Piemonte hos Exotic Mix i Torvehallerne)
75 g sukker
1 æg
25 g mel

Mælkechokoladeganache med kirsebær
150 g mælkechokolade, gerne Jivara 40% fra Valrhona (reklamelink)
10 g glukosesirup
25 g kirsebærsirup fra Amarena Fabbri dessertkirsebær
50 ml piskefløde

Hvid chokolademousse med kirsebær
1 blad husblas
80 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35% fra Valrhona (reklamelink)
2 dl piskefløde
50 g kirsebærsirup fra Amarena Fabbri dessertkirsebær

Pynt:
Hvide chokoladeperler (reklamelink)
Mælkechokoladespåner
Ristede hasselnødder
Rosenblade

Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)

Hasselnøddebund:
Blend hasselnødderne fint i en minihakker og tilsæt sukker og blend hurtigt sammen. Hæld blandingen af hasselnøddemel og sukker i en skål og rør ægget i og dernæst mel. Fordel dejen i en springform (20 cm) med bunden beklædt med bagepapir. Bag i 15-17 minutter ved 180 grader varmluft. Køl af i formen.

Mælkechokoladeganache med kirsebær:
Hak chokoladen meget fint, og kom den i en skål. Varm glukosesirup, kirsebærsirup og fløden op til kogepunktet i en gryde, og hæld det over chokoladen. Lad det stå i 2 minutter, og rør da godt rundt i cirkelbevægelser fra midten til, al chokoladen er smeltet ensartet sammen med flødemassen. Hæld ganachen oven hasselnøddebunden (kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler ganachen på hasselnøddebunden). Stil kagen i fryseren, mens du forbereder moussen.

Hvid chokolademousse med kirsebær:
Udblød husblas i en skål med koldt vand i fem minutter. Hak den hvide chokolade meget fint og kom den i en skål. Varm 1 dl fløde op til kogepunktet i en gryde sammen med kirsebærsirup. Vrid husblas fri for vand, og rør den straks ud i den kogende fløde og hæld derefter fløden over den hvide chokolade. Efter 1 minut rør da godt rundt (brug gerne et piskeris til dette), til den hvide chokolade er helt smeltet. Køl ned til stuetemperatur. Pisk den sidste 1 dl fløde til en let skum og vend den forsigtigt i den hvide chokolade kirsebær creme. Hæld moussen oven på mælkechokoladeganachen og stil kagen i fryseren (gerne natten over).

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen på køl, og lad kagen tø langsomt op. Inden servering pynt da med hvide chokoladeperler, mælkechokoladespåner og halverede hasselnødder (dette kan også gøres i forvejen, inden gæsterne kommer og så bare stille på køl igen indtil servering) og til sidst lidt rosenblade.


Skrevet i: Kager

Previous Post: « Efterårets mest perfekte æbletærte
Next Post: Brownie med mælkechokolade, lime, pistacier og brombær »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Maria skriver

    23. oktober 2017 kl. 20:21

    Hej Anne,
    Kagen ser så lækker ud! Tror du evt. at man kan lave den med citron i stedet for kirsebær? 🙂
    Kh
    Maria

  2. Christina skriver

    24. oktober 2017 kl. 10:04

    Kan man bruge kirsebærsaft i stedet for? Saften er ikke sirup-tyk men fyldig.

  3. Anne au Chocolat skriver

    24. oktober 2017 kl. 12:43

    Kære Christina,
    Ja det tror jeg godt, at du kan! Jeg lavede en variant med passionsfrugt forleden, som også blev god til trods for, at jeg bare brugte siet passionsfrugtsaft (uden sødme jo), så kirsebærsaft burde gå rigtig fint. Vil meget gerne høre, hvordan den bliver 🙂

  4. Anne au Chocolat skriver

    24. oktober 2017 kl. 12:44

    Kære Maria,
    Tusind tak 🙂
    Jeg lavede en variant med passionsfrugt forleden, som også blev god, så jeg tror godt, at du kan prøve med citron – dog har jeg kun prøvet at lave citron hvid chokolade ganache og ikke med mælkechokolade.
    Kh Anne

  5. Kamilla skriver

    28. oktober 2017 kl. 12:01

    Hvor lang tid i forvejen bør/kan man tage den op og stille den i køleskab? Den ser smadder lækker ud?

  6. Anne au Chocolat skriver

    29. oktober 2017 kl. 12:13

    Kære Kamilla,
    3-4 timer ville jeg mene 🙂
    Den er SÅ lækker!
    Kh Anne

  7. Christine skriver

    30. oktober 2017 kl. 22:27

    Uhm, den ser så lækker og flot ud. Er det nødvendigt at putte kagen i fryseren eller kan man nøjes med køleskabet? Hvis den nu bliver lavet fredag aften, og først skal serveres søndag, når den så at blive lidt kedelig?
    Tak fordi du er så dygtig!!!

  8. Anne au Chocolat skriver

    31. oktober 2017 kl. 10:33

    Kære Christine,
    Nej i teorien kan den sagtens bare stå i køleskabet 🙂 Synes bare, at det bliver pænere, når man fjerner kageplasten i frossen tilstand. Hvis du dækker den godt til, så den ikke får køleskabssmag, tror jeg sagtens, at du kan lave den fredag og servere søndag.
    Kh Anne
    Ps. TAK fordi du er så sød!!!

  9. Anne au Chocolat skriver

    31. oktober 2017 kl. 10:33

    Kære Christine,
    Nej i teorien kan den sagtens bare stå i køleskabet 🙂 Synes bare, at det bliver pænere, når man fjerner kageplasten i frossen tilstand. Hvis du dækker den godt til, så den ikke får køleskabssmag, tror jeg sagtens, at du kan lave den fredag og servere søndag.
    Kh Anne
    Ps. TAK fordi du er så sød!!!

  10. Heidi skriver

    2. november 2017 kl. 18:44

    Hvor kan man købe kirsebærsirup i eller omkring Kbh? Kan man evt bruge “saucen” fra et glas amerena kirsebær?
    Jeg elsker kirsebær, så denne skal bare prøves.

  11. Anne au Chocolat skriver

    3. november 2017 kl. 22:03

    Kære Heidi,
    Det er præcis den sirup, jeg referer til – altså saucen fra Amarena glasset 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap