Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Efterårets mest perfekte æbletærte

15. oktober 2017 af Anne au Chocolat 12 kommentarer

I dag får I opskriften på efterårets mest perfekte æbletærte. Den er i hvert fald helt perfekt til hygge på en søndag (i efterårsferien?).

Brug nogle af årtidens danske sprøde, saftige og søde æbler til at lave denne lækre æbletærte, som består af en smørsprød mørdej og en genial lækker og aromatisk creme lavet af to komponenter: crème frangipane (mandelcreme) og crème pâtissière (kagecreme) med dejlig saftighed og de fineste vaniljeprikker. Og naturligvis masser af æblebåde på toppen, som har fået et drys sukker og den helt passende mængde kanel.

Nyd gerne æbletærten helt nybagt og stadig lun med en kugle vanilleis til – eller creme fraiche eller letpisket fløde.

Jeg er vild med at bage med en perforereret tærtering (reklame link), da tærten får så skarpt et udseende, men man kan også sagtens bage denne tærte i en almindelig tærteform med bølget kant og løs bund.

Efterårslækker æbletærte
(6-8 pers)

Mørdej:
140 g mel
40 g flormelis
1 knivspids salt
70 g smør, koldt
1 æggeblomme

Frangipane (mandelcreme):
40 g mandler
40 g smør, blødt
40 g sukker
1 æg

Crème pâtissière (kagecreme):
90 ml sødmælk
Korn af 1/3 vaniljestang
7 g maizena
25 g sukker
1 æggeblomme

Æblefyld:
1-2 æbler
Lidt sukker
Kanel
Et par smørklatter

Mørdej:
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i små tern, og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner revet parmesan. Saml hurtigt dejen med æggeblommen i røremaskinen til en kugle (man kan også lave mørdejen med hænderne i en skål). Dæk dejen til, og lad den hvile i køleskabet i 30 min. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Læg et stykke bagepapir på et skærebræt, der er plads til i køleskabet. Placér en rund, perforereret tærtering på 20,5 cm (Følg linket her (reklame link)) på bagepapiret og beklæd både bunden (bagepapiret) og kanterne (ringen) med mørdejen. Stil den herefter på køl, mens frangipanen og kagecremen laves.

Frangipane:
Hak mandlerne helt fint i en minihakker. Pisk smør og sukker godt sammen i en skål, vend de finthakkede mandler i, tilsæt ægget og rør sammen til en ensartet creme.

Kagecreme:
Varm mælken op til kogepunktet sammen med halvdelen af sukkeret og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer godt sammen med resten af sukkeret, vaniljekorn og sigtet maizena. Hæld mælken over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det godt sammen under kraftig piskning til cremen tykner. Køl af.

Samling:
Flyt forsigtigt bagepapiret med tærteringen og mørdejen fra skærebrættet og over på bagepladen. Rør frangipanecremen sammen med kagecremen og fordel på mørdejsbunden. Skær æblerne i tynde både og fordel på cremen. Drys med lidt sukker og kanel og fordel små smørklatter rundt på æblerne. Bag tærten ved 175 grader varmluft i ca. 30-35 min. Hold øje undervejs i bagningen. Nyd gerne tærten lun med flødeskum, creme fraiche eller vaniljeis til.



Skrevet i: Kager

Previous Post: « Marcipankage med banan og chokolade – en hybrid mellem mazarinkage og banankage
Next Post: Kirsebærmousse kage med hvid chokolade, ganache og hasselnødder »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Stinna skriver

    15. oktober 2017 kl. 08:59

    Kan man evt gøre det i en springform… Evt. Med bagepapir og uden bund … Så bare lave kanten lavere? Har ingen tærteform

  2. Anne au Chocolat skriver

    15. oktober 2017 kl. 13:42

    Kære Stinna,
    Ja det tror jeg godt! Er ikke helt sikker på hvordan resultatet bliver – men forestiller mig, at det kunne blive godt 🙂

  3. Julie skriver

    15. oktober 2017 kl. 14:11

    Kan man lave den dagen i forvejen og varme op dagen efter?

  4. Anne au Chocolat skriver

    15. oktober 2017 kl. 22:27

    Kære Julie,
    Den smager den også godt afkølet 🙂 Hvis det skal varmes op på 2. dagen vil jeg anbefale at gøre det i ovnen, da den sprøde tærtekant bliver blød ved opvarmning i mikrobølgeovn.
    Kh Anne

  5. Marianne skriver

    19. oktober 2017 kl. 20:54

    Den ser lækker ud! ? Tror du, at den bør blid bages først, hvis man bruger almindelig tærteform i porcelæn? Eller burde den stadig blive sprød uden?

  6. Marianne skriver

    19. oktober 2017 kl. 20:55

    Min autokorrektur lavede vist om på ordene… Bør den blindbages først? ?

  7. Anne au Chocolat skriver

    19. oktober 2017 kl. 21:13

    Kære Marianne,
    Tusind tak! Ja det kan godt være, at det er en god idé at blindbage den lidt først, hvis det er en porcelæns tærteform.
    Kh Anne

  8. Kathrine skriver

    3. september 2018 kl. 11:13

    Hej Anne,

    Jeg er på udkig efter en æbletærte, som er egnet til at komme i fryseren. Kan denne bruges det til?
    Mvh. Kathrine

  9. Anne au Chocolat skriver

    3. september 2018 kl. 12:17

    Kære Katrine,
    Det kan den godt ja 🙂
    Kh A

  10. Katja skriver

    6. september 2021 kl. 13:21

    Den ser god ud – hvor længe vil du blindbage bunden hvis den bages i porcelæn/glasform?

  11. Anne au Chocolat skriver

    11. september 2021 kl. 20:50

    Kære Katja,
    Jeg ville nok blindbage den i et kvarters tid.

Trackbacks

  1. Õunapirukas mandlikreemi ja keedukreemiga | Cook the day away! siger:
    20. oktober 2017 kl. 13:26

    […] Idee siit. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap