E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Efterårets mest perfekte æbletærte

15. oktober 2017 af Anne au Chocolat 12 kommentarer

I dag får I opskriften på efterårets mest perfekte æbletærte. Den er i hvert fald helt perfekt til hygge på en søndag (i efterårsferien?).

Brug nogle af årtidens danske sprøde, saftige og søde æbler til at lave denne lækre æbletærte, som består af en smørsprød mørdej og en genial lækker og aromatisk creme lavet af to komponenter: crème frangipane (mandelcreme) og crème pâtissière (kagecreme) med dejlig saftighed og de fineste vaniljeprikker. Og naturligvis masser af æblebåde på toppen, som har fået et drys sukker og den helt passende mængde kanel.

Nyd gerne æbletærten helt nybagt og stadig lun med en kugle vanilleis til – eller creme fraiche eller letpisket fløde.

Jeg er vild med at bage med en perforereret tærtering (reklame link), da tærten får så skarpt et udseende, men man kan også sagtens bage denne tærte i en almindelig tærteform med bølget kant og løs bund.

Efterårslækker æbletærte
(6-8 pers)

Mørdej:
140 g mel
40 g flormelis
1 knivspids salt
70 g smør, koldt
1 æggeblomme

Frangipane (mandelcreme):
40 g mandler
40 g smør, blødt
40 g sukker
1 æg

Crème pâtissière (kagecreme):
90 ml sødmælk
Korn af 1/3 vaniljestang
7 g maizena
25 g sukker
1 æggeblomme

Æblefyld:
1-2 æbler
Lidt sukker
Kanel
Et par smørklatter

Mørdej:
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i små tern, og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner revet parmesan. Saml hurtigt dejen med æggeblommen i røremaskinen til en kugle (man kan også lave mørdejen med hænderne i en skål). Dæk dejen til, og lad den hvile i køleskabet i 30 min. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Læg et stykke bagepapir på et skærebræt, der er plads til i køleskabet. Placér en rund, perforereret tærtering på 20,5 cm (Følg linket her (reklame link)) på bagepapiret og beklæd både bunden (bagepapiret) og kanterne (ringen) med mørdejen. Stil den herefter på køl, mens frangipanen og kagecremen laves.

Frangipane:
Hak mandlerne helt fint i en minihakker. Pisk smør og sukker godt sammen i en skål, vend de finthakkede mandler i, tilsæt ægget og rør sammen til en ensartet creme.

Kagecreme:
Varm mælken op til kogepunktet sammen med halvdelen af sukkeret og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer godt sammen med resten af sukkeret, vaniljekorn og sigtet maizena. Hæld mælken over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det godt sammen under kraftig piskning til cremen tykner. Køl af.

Samling:
Flyt forsigtigt bagepapiret med tærteringen og mørdejen fra skærebrættet og over på bagepladen. Rør frangipanecremen sammen med kagecremen og fordel på mørdejsbunden. Skær æblerne i tynde både og fordel på cremen. Drys med lidt sukker og kanel og fordel små smørklatter rundt på æblerne. Bag tærten ved 175 grader varmluft i ca. 30-35 min. Hold øje undervejs i bagningen. Nyd gerne tærten lun med flødeskum, creme fraiche eller vaniljeis til.



Skrevet i: Kager

Previous Post: « Marcipankage med banan og chokolade – en hybrid mellem mazarinkage og banankage
Next Post: Kirsebærmousse kage med hvid chokolade, ganache og hasselnødder »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Stinna skriver

    15. oktober 2017 kl. 08:59

    Kan man evt gøre det i en springform… Evt. Med bagepapir og uden bund … Så bare lave kanten lavere? Har ingen tærteform

  2. Anne au Chocolat skriver

    15. oktober 2017 kl. 13:42

    Kære Stinna,
    Ja det tror jeg godt! Er ikke helt sikker på hvordan resultatet bliver – men forestiller mig, at det kunne blive godt 🙂

  3. Julie skriver

    15. oktober 2017 kl. 14:11

    Kan man lave den dagen i forvejen og varme op dagen efter?

  4. Anne au Chocolat skriver

    15. oktober 2017 kl. 22:27

    Kære Julie,
    Den smager den også godt afkølet 🙂 Hvis det skal varmes op på 2. dagen vil jeg anbefale at gøre det i ovnen, da den sprøde tærtekant bliver blød ved opvarmning i mikrobølgeovn.
    Kh Anne

  5. Marianne skriver

    19. oktober 2017 kl. 20:54

    Den ser lækker ud! ? Tror du, at den bør blid bages først, hvis man bruger almindelig tærteform i porcelæn? Eller burde den stadig blive sprød uden?

  6. Marianne skriver

    19. oktober 2017 kl. 20:55

    Min autokorrektur lavede vist om på ordene… Bør den blindbages først? ?

  7. Anne au Chocolat skriver

    19. oktober 2017 kl. 21:13

    Kære Marianne,
    Tusind tak! Ja det kan godt være, at det er en god idé at blindbage den lidt først, hvis det er en porcelæns tærteform.
    Kh Anne

  8. Kathrine skriver

    3. september 2018 kl. 11:13

    Hej Anne,

    Jeg er på udkig efter en æbletærte, som er egnet til at komme i fryseren. Kan denne bruges det til?
    Mvh. Kathrine

  9. Anne au Chocolat skriver

    3. september 2018 kl. 12:17

    Kære Katrine,
    Det kan den godt ja 🙂
    Kh A

  10. Katja skriver

    6. september 2021 kl. 13:21

    Den ser god ud – hvor længe vil du blindbage bunden hvis den bages i porcelæn/glasform?

  11. Anne au Chocolat skriver

    11. september 2021 kl. 20:50

    Kære Katja,
    Jeg ville nok blindbage den i et kvarters tid.

Trackbacks

  1. Õunapirukas mandlikreemi ja keedukreemiga | Cook the day away! siger:
    20. oktober 2017 kl. 13:26

    […] Idee siit. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap