E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Marcipankage med banan og chokolade – en hybrid mellem mazarinkage og banankage

10. oktober 2017 af Anne au Chocolat 16 kommentarer


I får i dag opskriften på en dejligt svampet og genial lækker hybrid mellem en mazarinkage og en banankage med et lille touch af aromatisk kanel og masser af chokoladelækkerhed på toppen. Den emmer langt væk af hygge og har den fineste smag af både marcipan og banan.

En perfekt og hyggelig eftermiddagskage! Eller kage til aftenkaffen. Eller…

Jeg tænker, at den med garanti holder sig frisk og saftig i flere dage, men vi fik ikke testet det, da den forsvandt samme dag.

Marcipankage med banan og chokolade
6-8 personer

100 g marcipan, revet
100 g sukker
100 g smør, blødt
2 æg
65 g mel
1/4 tsk kanel
1 (over)moden banan

Chokoladetopping:
60 g mørk chokolade, gerne Guanaja 70% fra Valrhona (reklamelink)
10 g smør

Pynt:
Ristede hasselnødder, finthakket
Dulcey chokoladeperler (reklamelink)

Pisk marcipan og sukker godt sammen i en skål og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og kanel i. Mos bananen og vend den til sidst i dejen. Hæld dejen i en 1 liters brødform beklædt med bagepapir og bag ved 175 grader varmluft i ca. 40 minutter. Kontroller, at kagen er færdigbagt med en kødnål. Køl af i formen.

Chokoladetopping:
Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved lav effekt (rør undervejs). Tilsæt smør og rør rundt, så det smelter sammen med chokoladen. Fordel straks chokoladetoppingen på kagen og pynt med hakkede ristede nødder og lidt chokoladeperler.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « En fødselsdagsfin chokoladeballade med mælkechokolade ganache og brombærmousse
Next Post: Efterårets mest perfekte æbletærte »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Britta skriver

    11. oktober 2017 kl. 16:30

    Kan man bruge mandelmel?

  2. Anne au Chocolat skriver

    11. oktober 2017 kl. 19:51

    Kære Britta,
    I stedet for hvedemel? Ja det kan med garanteret. Alternativt glutenfri mel?

  3. Rikke Aarhus skriver

    12. oktober 2017 kl. 20:31

    Hej Anne.
    Tror du kagen kan laves i muffinsforme, samt fryses ned uden chokoladen på toppen?

  4. Anne au Chocolat skriver

    13. oktober 2017 kl. 10:16

    Kære Rikke,
    Yes til begge dele! Kh Anne

  5. Birgitte skriver

    14. oktober 2017 kl. 08:08

    Tak for endnu en dejlig opskrift ?
    Vi lavede denne kage til fredagshyggen i går og den var et stort hit hos både store og små. Fedt når så simpel en ting kan være så lækker ?
    Kh Birgitte

  6. Marie skriver

    14. oktober 2017 kl. 12:00

    Hej søde Anne
    Kan den mon laves i en springform, eller skal den så ganges en halv eller hel gang op?
    Kh Marie

  7. Anne au Chocolat skriver

    15. oktober 2017 kl. 08:44

    Kære Marie,
    Ja det kan den sagtens. Jeg ville gange med 1,5 (så 3 æg, etc) og bruge en 20 cm springform og så holde øje med kagen efter 30-35 minutter, men måske den skal have længere. Kh Anne
    PS. Man kan også bruge en større springform og så gange fordoble opskriften i stedet.

  8. Anne au Chocolat skriver

    15. oktober 2017 kl. 08:45

    Kære Brigitte,
    Ih det glæder mig at høre <3
    Kh Anne

  9. Dorthe skriver

    8. maj 2018 kl. 11:55

    Hej ingen hævemiddel?

  10. Anne au Chocolat skriver

    9. maj 2018 kl. 18:23

    Ingen hævemiddel nej.

  11. Rosa skriver

    29. september 2018 kl. 13:22

    Ingen hævemiddel, nej
    ….så mine muffins er nu helt “hule” – ikke så pænt når der kommer gæster

    Venlig hilsen Rosa

  12. Anne au Chocolat skriver

    29. september 2018 kl. 15:29

    Kære Rosa,
    Jeg forstår ikke helt din kommentar. Har du bagt kagen som muffins, og nu er de blevet hule, fordi der ikke var hævemiddel i?

  13. Wva skriver

    16. september 2020 kl. 07:29

    Super god kage. Pyntede den med friske jordbær skåret i kvarte

  14. Britt skriver

    12. februar 2021 kl. 21:08

    Måske skør ide men ku den bruges som dessert med en chokoladeis til eller er det for mærkeligt?

  15. Anne au Chocolat skriver

    15. februar 2021 kl. 16:32

    Kære Britt,
    Det lyder stjernelækkert 🙂

Trackbacks

  1. Recetas que me muero por tratar - Lorenza's Cupcakes siger:
    17. oktober 2017 kl. 20:19

    […] Este pan de banano y mazapán de Anne au Chocola. Adoro sus recetas y siempre las traduzco para poder hacerlas. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap