E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

5. december – Hvid chokolade blondie med appelsin, amarena kirsebær og mandler

5. december 2016 af Anne au Chocolat 7 kommentarer

dsc_0392

Hvid chokolade blondie i de fineste juleklæder med appelsinskal, amarena kirsebær og mandler. Denne konfekt-agtige kage kunne snildt kandidere til årets julekage, hvis I spørger mig. Den er så vanedannende lækker og aromatisk og holder sig saftigt frisk på køl i mange dage. Faktisk er det en af de kager, som har allerbedst af at blive bagt dagen før, den serveres. På den måde har den tid til at sætte sig i køleskabet og få den helt rigtige konsistens.

Servér den, som den er – og meget gerne sammen med en god kop kaffe eller te.

Hvid chokolade blondie med appelsin, amarena kirsebær og mandler
8-10 personer

140 g smør
140 g god hvid chokolade, hakket
2 æg
120 g sukker
80 g mel
1 knsp salt
Revet skal af 1 øko appelsin
100 g amarena kirsebær
50 g mandler

Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)

Pynt: Flormelis, lidt ekstra smeltet hvid chokolade og evt lidt flere amarena kirsebær

Smelt smørret i en gryde og tilsæt den hvide chokolade. Tag gryden af varmen og rør rundt til den hvide chokolade er smeltet sammen med smørret. Køl lidt af. Pisk æg, sukker, mel, salt og appelsinskal sammen til en let og luftig konsistens i en skål. Rør chokolade-smørblandingen i. Skær amarena kirsebærrene i halve og hak mandlerne groft. Vend kirsebær og mandler i dejen. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 20 cm i diameter) med bunden beklædt med bagepapir. Bag kagen i 180 grader varmluft i ca. 35 minutter. Køl kagen helt af, og opbevar den gerne på køl natten over. Giv kagen et drys flormelis inden servering samt lidt smeltet hvid chokolade og et par ekstra kirsebær.

dsc_0394

dsc_0414

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Coconut macaroons with gianduja and pistachios
Next Post: 6. december – Sprøde småkager med tranebær, hvid chokolade og lakrids »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Tone skriver

    6. december 2016 kl. 11:20

    Simpelthen så dejlige ting du laver. Meget inspirerende her i julen. Tak ?

  2. Anne au Chocolat skriver

    6. december 2016 kl. 13:19

    Kære Tone,
    Tusind tak skal du have 🙂
    kh Anne

  3. Jenny skriver

    18. december 2016 kl. 18:17

    Hej Anne
    Jeg synes, den blev meget mørk på overfladen. Skal temperaturen ikke være lidt lavere end 180 varmluft?
    Glæder mig i øvrigt til at smage den ?

  4. Jenny skriver

    18. december 2016 kl. 18:18

    Hej Anne
    Jeg synes, den blev meget mørk på overfladen. Skal temperaturen ikke være lidt lavere end 180 varmluft?
    Glæder mig i øvrigt til at smage den

  5. Anne au Chocolat skriver

    18. december 2016 kl. 20:33

    Hej Jenny,
    Jeg kan godt lide, at den får den lidt karamelliserede overflade, men det kan godt være, at jeg skal reducere til 175 grader.
    Kh Anne
    Ps. jeg håber, at du synes om den 🙂

  6. Maria skriver

    9. november 2017 kl. 16:43

    Hej Anne. Kan den tåle at blive bagt 2 dage før den skal spises?

    Mvh
    Maria

  7. Anne au Chocolat skriver

    10. november 2017 kl. 13:24

    Kære Maria,
    Yes det kan du tro!
    God fornøjelse 🙂
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap