E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

6. december – Sprøde småkager med tranebær, hvid chokolade og lakrids

6. december 2016 af Anne au Chocolat 6 kommentarer

dsc_0468

Bag den sjette låge i chokoladebloggens julekalender gemmer disse knasende smørsprøde småkager sig med det fineste strejf af lakrids, stykker af hvid chokolade og seje bidder af tranebær. De er uden tvivl mine nye favorit julesmåkager og vil med garanti være et fast indslag i julen fremover.
De er super simple at lave, og man kan sagtens vælge bare at bage den ene småkagestang og gemme den anden på frys til en dag, hvor trængen til helt friskbagte småkager melder sig igen. Så tag blot småkagestangen ud på køkkenbordet et par timer, før du vil bage.

Småkager med tranebær, hvid chokolade og lakrids
ca. 45 stk

190 g mel
150 g smør, blødt
70 g sukker
1/2 tsk bagepulver
3 tsk lakridspulver
70 g tørrede tranebær
100 g god hvid chokolade

Kom mel, smør, sukker og bagepulver i en røremaskine og rør det hurtigt sammen. Tilsæt lakridspulver, tranebær og hvid chokolade og rør rundt, så det er godt blandet – rør ikke for længe. Del småkagedejen i to og form to stænger af 4 cm tykkelse. Film stængerne med husholdningsfilm og kom dem i fryseren i 30 minutter (eller på køl i et par timer, til man kan skære skiver af dejen). Skær dem ud i 4 mm skiver og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ca. 8 minutter i ovnen ved 200 grader varmluft, til de er fint gyldne. Lad de bløde kager afkøle på en bagerist og læg dem i en dåse, når de er blevet kolde og sprøde.

dsc_0475

Skrevet i: Kager

Previous Post: « 5. december – Hvid chokolade blondie med appelsin, amarena kirsebær og mandler
Next Post: 7. december – klatkager af risengrød »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Ida skriver

    6. december 2016 kl. 12:49

    Mangler der ikke noget væde i opskriften? Et æg måske?

  2. Ida skriver

    6. december 2016 kl. 12:50

    Mangler der ikke noget væde i opskriften? Et æg måske?

  3. Anne au Chocolat skriver

    6. december 2016 kl. 13:20

    Kære Ida,
    Nej der skal ikke noget æg i opskriften. Smørret binder dejen sammen!

  4. Britta skriver

    24. august 2021 kl. 18:44

    Kan stængerne være frosset ned godt en uge inden de skal bages?

  5. Anne au Chocolat skriver

    28. august 2021 kl. 13:23

    Kære Britta,
    Ja det tænker jeg sagtens 🙂

Trackbacks

  1. Krõbedad küpsised jõhvikate, valge šokolaadi ja lagritsaga | Cook the day away! siger:
    15. oktober 2017 kl. 16:20

    […] Idee siit. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap