Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri     -     eBook: Gluten-free & Sugar-free - Buy here
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • The eBook: Gluten Free & Sugar Free

6. december – Sprøde småkager med tranebær, hvid chokolade og lakrids

6. december 2016 af Anne au Chocolat

dsc_0468

Bag den sjette låge i chokoladebloggens julekalender gemmer disse knasende smørsprøde småkager sig med det fineste strejf af lakrids, stykker af hvid chokolade og seje bidder af tranebær. De er uden tvivl mine nye favorit julesmåkager og vil med garanti være et fast indslag i julen fremover.
De er super simple at lave, og man kan sagtens vælge bare at bage den ene småkagestang og gemme den anden på frys til en dag, hvor trængen til helt friskbagte småkager melder sig igen. Så tag blot småkagestangen ud på køkkenbordet et par timer, før du vil bage.

Småkager med tranebær, hvid chokolade og lakrids
ca. 45 stk

190 g mel
150 g smør, blødt
70 g sukker
1/2 tsk bagepulver
3 tsk lakridspulver
70 g tørrede tranebær
100 g god hvid chokolade

Kom mel, smør, sukker og bagepulver i en røremaskine og rør det hurtigt sammen. Tilsæt lakridspulver, tranebær og hvid chokolade og rør rundt, så det er godt blandet – rør ikke for længe. Del småkagedejen i to og form to stænger af 4 cm tykkelse. Film stængerne med husholdningsfilm og kom dem i fryseren i 30 minutter (eller på køl i et par timer, til man kan skære skiver af dejen). Skær dem ud i 4 mm skiver og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ca. 8 minutter i ovnen ved 200 grader varmluft, til de er fint gyldne. Lad de bløde kager afkøle på en bagerist og læg dem i en dåse, når de er blevet kolde og sprøde.

dsc_0475

Skrevet i: Kager

Previous Post: « 5. december – Hvid chokolade blondie med appelsin, amarena kirsebær og mandler
Next Post: 7. december – klatkager af risengrød »

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

The E-book Gluten-free & Sugar-free

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap