E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

7. december – klatkager af risengrød

7. december 2016 af Anne au Chocolat 2 kommentarer

dsc_0701

Tryl resten af risengrøden om til de lækreste klatkager og spis dem til morgenmad, eftermiddagssnack eller dejlig decemberdessert. Klatkager emmer langt væk af hygge, og Kaj var mildest talt i sit es, da jeg serverede en portion klatkager for ham i går efter vuggestue.

Her er den super simple opskrift:

Klatkager af risengrød
2 personer

200 g kold risengrød
1 æg
1 spsk sukker
1 spsk mel
smør til stegning

Forslag til tilbehør:
Syltetøj eller frisk frugt

Rør risengrød godt sammen med æg, sukker og mel. Steg klatkager i smør på en middelvarm pande. Servér dem lune med syltetøj eller frisk frugt.


dsc_0702

Skrevet i: Desserter, Morgenmad

Previous Post: « 6. december – Sprøde småkager med tranebær, hvid chokolade og lakrids
Next Post: 8. december – Chokoladetrøfler med ingefær og appelsin »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Mette skriver

    7. december 2016 kl. 10:20

    Kære Anne
    Har du prøvet at bage klatkagerne i vaffeljern?
    Hyggeligt alternativ til de klassiske klatkager.
    Mange hilsner Mette

  2. Anne au Chocolat skriver

    7. december 2016 kl. 14:45

    Kære Mette,
    Uh det lyder SÅ lækkert 🙂 Det må jeg prøve snarest!
    Tak for tippet!
    kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Saftige marcipankager krydret med kardemomme og to Saftige marcipankager krydret med kardemomme og toppet med kaffeglasur 🧁☕️
Foreningen af kardemomme
og kaffe smager eventyrligt godt 🫶🏻Her kommer opskriften, som giver 6 kager:Marcipan kardemommekager:
100 g smør, blødt
100 g marcipan
100 g sukker
2 æg, stuetempereret
50 g hvedemel
0,75 tsk. stødt kardemommeKaffeglasur:
80 g flormelis
En smule stærkt brygget kaffe
Evt. lidt friskmalet kaffe til pyntForvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør, marcipan og sukker godt sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og kardemomme i. Fordel dejen i 6 små forme (mine forme er i silikone – men ellers skal de smøres) og bag i ca. 25 minutter. Kontroller om de er færdigbagt med en kødnål. Køl helt af.

Rør glasuren sammen af flormelis og kaffe og fordel på kagerne. Drys evt. med lidt friskmalet kaffe.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap