E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

8. december – Chokoladetrøfler med ingefær og appelsin

8. december 2016 af Anne au Chocolat 2 kommentarer

dsc_0676
Smeltende-på-tungen lækre chokoladetrøfler med julesmag af appelsin og syltet ingefær. Jeg er fuldstændigt forelsket i disse fløjlsbløde chokoladetrøfler og deres aromatiske, krydrede smag.

Lav gerne trøflerne dagen før servering. Når de får lov til at stå på køl natten over, suger kakaopulveret lidt af trøflens fugtighed, og man undgår den pulveragtige fornemmelse af kakao i munden. I kan også vælge i stedet at dyppe trøflerne i tempereret chokolade – mørk, hvid eller mælkechokolade vil med garanti hitte hver især. Og hvad med at vende de chokoladedyppede trøfler i finthakkede ristede hasselnødder eller usaltede pistacier? Åh det ville også være godt!

Chokoladetrøfler med appelsin og ingefær
25 stk

140 g god mørk chokolade
45 g syltet ingefær
150 ml piskefløde
Revet skal af 1/2 øko appesin
Kakaopulver til at vende trøflerne i

Hak chokoladen helt fint og kom den i en skål. Hak den syltede ingefær ultrafint og kom den i en gryde sammen med fløde og appelsinskal. Varm op til kogepunktet, og hæld straks over chokoladen. Rør derefter energisk i cirkler fra midten af skålen, indtil ganachen samler sig. Hæld ganachen i en form foret med husholdningsfilm og sørg for, at ganachen er dækket godt til. Lad ganachen sætte sig på køl i minimum 5 timer. Skær chokoladeganachen ud i firkanter og vend dem i kakaopulver. Opbevar dem på køl indtil servering.

dsc_0687

Skrevet i: Chokolade og små søde sager

Previous Post: « 7. december – klatkager af risengrød
Next Post: Chocolate truffles with ginger and orange »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Kristina skriver

    17. december 2016 kl. 15:20

    Den skal jeg prøve. Tak for opskriften 🙂

  2. Anne au Chocolat skriver

    18. december 2016 kl. 18:02

    Kære Kristina,
    Selv tak 🙂
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap