E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Snickers brownie

13. februar 2018 af Anne au Chocolat 16 kommentarer


Kære Snickers brownie, jeg er fan af dig <3

Chokoladeintens brownie, blød karamel, sprøde saltede peanuts og en ganache som smelter på tungen. Denne Snickers brownie opskrift er sådan én, du bare må arkivere, så du altid har den, når du skal fremtrylle kagekærlighed. Den er G E N I A L lækker og så velsmagende og hyggelig, at der ikke er et øje tørt. Eller en mundvig for dens sags skyld.

Mine sanser eksploderer af smagslykke for en stund, når jeg sætter tænderne i denne Snickers brownie!

Snickers brownie
10-12 personer

Brownie
200 g smør
200 g god mørk chokolade, gerne Guanaja 70% fra Valrhona (reklamelink)
125 g mel
3 æg
265 g sukker
1/3 tsk salt

Karamel:
110 g sukker
1,5 dl piskefløde

80 g saltede peanuts

Ganache:
100 g mørk chokolade, gerne Guanaja 70% fra Valrhona (reklamelink)
100 ml piskefløde
15 g glukose sirup

Brownie:
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smelt smørret i en gryde, sluk for varmen og kom straks den hakkede mørke chokolade i, og lad den smelte sammen med smørret. Køl lidt af. Pisk mel, æg, sukker og salt til luftig konsistens i en skål, og rør langsomt smør- og chokoladeblandingen i under omrøring. Hæld browniedejen i en kvadratisk form (22 cm x 22 cm) beklædt med bagepapir og bag den i ca. 25 minutter. Køl helt af.

Karamel:
Smelt sukker til en lysebrun karamel ved medium varme i en stor tykbundet gryde i et ikke alt for tykt lagt, så sukkeret karamelliseres jævnt. Opvarm imens fløden i en anden gryde. Tag den karamelliserede sukker af varmen, tilsæt straks den varme fløde lidt ad gangen og rør godt til med et piskeris. Lad karamellen køle af i et par minutter og hæld den over brownien. Drys med hele peanuts.

Ganache:
Hak den mørke chokolade ultrafint og kom den i en skål. Varm piskefløden op til kogepunktet med glukosesirup og hæld over chokoladen. Lad det stå i 2 minutter, og rør derefter i cirkulære bevægelser fra midten med en dejskraber, indtil ganachen er fint homogen. Hæld ganachen oven på karamellen og de saltede peanuts.

Lad Snickers brownien sætte sig på køl i minimum 5 timer og allerhelst natten over.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Fragilité med hindbærcreme og forårsfornemmelser
Next Post: Chokoladekage med banan »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Michelle-Marie skriver

    3. marts 2018 kl. 08:50

    Halløjsa hvor ser de lækre ud. De ryger lige luks på snacklisten 😀

    Mvh. Michelle-Marie

  2. Anne au Chocolat skriver

    4. marts 2018 kl. 11:57

    Køre Michelle-Marie,
    Det lyder dejligt 🙂

  3. Nana skriver

    17. april 2018 kl. 16:39

    Har du erfaring med at fryse kagen?

  4. Anne au Chocolat skriver

    18. april 2018 kl. 13:41

    Kære Nana,
    Ja det kan du sagtens!

  5. Jacob Carstens skriver

    25. april 2018 kl. 08:58

    Kagen ser virkelig lækker ud. Jeg har lige et spørgsmål til brownie delen. Kommer du mel, æg, sukker og salt i en skål og så pisker det hele sammen ? Du pisker ikke æg ig sukker luftigt først ?

  6. Anne au Chocolat skriver

    26. april 2018 kl. 19:02

    Kære Jacob,
    Yes alle de ingredienser bliver pisket samtidig i en skål 🙂
    Kh Anne

  7. Anna skriver

    18. maj 2018 kl. 16:14

    Kære Anne,
    Den måde at lave karamel på dur bare slet ikke for mig – nu har jeg prøvet flere gange. Kan man ikke varme sukker og fløde sammen?
    Mange hilsner
    Anna

  8. Anne au Chocolat skriver

    21. maj 2018 kl. 12:16

    Kære Anna,
    Det kan også være lidt tricky med karamellen. Alternativt kan du lave en karamel på kondenseret mælk? Det er mere simpelt.
    Kh Anne

  9. Michelle skriver

    22. maj 2018 kl. 05:43

    Kan man lave ganachen uden glukose sirup?

    Og kan du uddybe, hvordan du laver karamellen? For mig, ender det altid med en størknet klump sukker inden i mit piskeris ?

  10. Anne au Chocolat skriver

    23. maj 2018 kl. 20:05

    Kære Michelle,
    Ja det kan du sagtens!
    Jeg synes også selv, at karamellen kan være lidt tricky – og den klumper også for mig af og til. En af dagene vil jeg lige lave en omgang mere og notere hvad jeg gør i alle detaljer 🙂

  11. Anne L. Hansen skriver

    21. juni 2018 kl. 11:07

    Kære Anne,
    TAK for denne opskrift. Perfekt til en gravid/ammende, der skal have “lidt” kalorier indenbords! Jeg har lavet den to gange, og det lykkes mig begge gange at overse, at fløden skulle varmes op. Det er så ikke sikkert, jeg havde undgået sukkerklumpen alligevel, men det lykkedes mig at smelte den igen, og resultatet blev fint, omend lidt mørkt.
    Kh Anne

  12. Henriette Mose skriver

    19. september 2018 kl. 12:26

    Hej Anne,
    Skal kagen være helt kold, før caramel hældes over?
    Og kan du hjælpe med en opskrift på caramel af kondenseret mælk?

    Takker på forhånd
    /Henriette

  13. Randi skriver

    5. februar 2019 kl. 11:36

    Hej Anne.

    Mums – den ser lækker ud!
    Har lavet din brownies opskrift flere gange, den bedste brownie opskrift nogensinde – altid en succes! 🙂

    Jeg vil gerne lave en dobbelt portion af snickers versionen, vil du doble op af alle ingredienserne, tænker især om 6 æg måske bliver for meget?

    Vh

    Randi

  14. Anne au Chocolat skriver

    8. februar 2019 kl. 16:52

    Kære Randi,
    Dobbelt op ja 🙂

  15. Elisa Jensen skriver

    31. december 2019 kl. 10:07

    Jeg smeltede sukkeret først og kom kold fløde i gryden. Sukkeret klumper helt sammen, men hvis man varme indholdet roligt op igen, mens man pisker, får man den fineste linde karamel ❤️
    Glæder mig til at serverer kagen i aften til nytår 🙌🏼

  16. Annette skriver

    12. maj 2022 kl. 20:56

    Elsker den her kage 🙂 Jeg vil gerne bage en stor bradepande og tænker det passer hvis jeg dobler portionen op? Hvor længe tror du den skal bage så?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap