Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Chokoladekage med banan

14. februar 2018 af Anne au Chocolat Skriv kommentar


Alle mine chokoladekager insisterer jeg altid på at bage et døgn før servering. Og de skal opbevares på køl. For sådan fremstår de bare allerbedst, hvis du spørger mig. Denne her er dog i den helt anden boldgade. Den skal spises nybagt, og hvis den stadig er lidt lun, er den ekstra lækker og svampet. Det er en af mine mange banankageopskrifter, som jeg har tryllet om til en fræk chokoladevariant, og den har allerede høstet mange roser herhjemme.

Kagen er altså også ganske dejlig på andendagen, men den skal opbevares ved stuetemperatur.

Nyd den gerne sammen med en god kop kaffe eller en kande te. Eller måske et glas iskold mælk, hvis man er til den slags. Jeg spiste i øvrigt også en kugle vaniljeis sammen med kagen – endnu en velsmagende fornøjelse.

Chokoladekage med banan
8-10 personer

Kagedej:
3 æg
150 g sukker
120 g mel
25 g kakaopulver fra Valrhona (reklamelink)
1 nip salt
1/2 tsk bagepulver
120 g smør, smeltet og afkølet
2 modne bananer
100 g mørk chokolade, hakket

Chokoladetopping:
70 g mørk chokolade, gerne Guanaja 70% fra Valrhona (reklamelink)
10 g smør

Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)

Kagedej:
Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps i en skål. Vend mel, kakaopulver, bagepulver og salt i. Tilsæt det smeltede smør lidt ad gangen og rør godt rundt undervejs. Mos bananer godt. Vend bananmos og hakket mørk chokolade i dejen. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 35 minutter. Tjek med en strikkepind eller tandstik, om den er færdig. Køl let af.

Chokoladetopping:
Hak chokoladen og kom den i en skål. Smelt over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved medium effekt. Rør undervejs. Tilsæt smør til den smeltede chokolade, og rør rundt til det er smeltet sammen med chokoladen. Fordel på chokoladekagen.


Skrevet i: Kager

Previous Post: « Snickers brownie
Next Post: Min nye favoritopskrift på luftige sprøde koldhævede boller »

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap