E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Min nye favoritopskrift på luftige sprøde koldhævede boller

17. februar 2018 af Anne au Chocolat 29 kommentarer


I dag var min dejlige tvillingebror Lars på besøg til morgenmad hos os. Ren lørdagshygge i roligt tempo, og Kaj og Emil var i deres es, da verdens bedste onkel var legeklar. Lars havde nogle dage forinden inviteret sig selv på pandekager lørdag formiddag, men jeg fik det lavet om til boller (som jeg kunne forberede på forhånd og lade koldhæve natten over – så genialt). Det vakte også glæde.

I går aftes spiste jeg på Restaurant Moehr i Roskilde med tre af mine søde veninder. Efter min mening er det klart Roskildes bedste restaurant. Både i forhold velsmag, råvarer og stemning. Virkelig dejligt sted. Vi var allerede hjemme ved midnatstid, men jeg var lidt ekstra træt i dag alligevel, da jeg i det gode selskab for første gang meget længe valgte at hoppe ud i en vinmenu (og hvilke vine!).

Derfor passede det mig noget så godt her til morgen, at bolledejen var lavet på forhånd, så jeg bare skulle skrue op for ovnen og sætte bollerne på en bageplade. De blev helt vanvittigt gode de boller. Luftige, saftige og dejligt sprøde udenpå. Og med de fineste lufthuller. Jeg puttede hørfrø og havreklid i dejen, fordi de begge stod i skabet og kiggede på mig, da jeg åbnede lågen for at hente melet. Hvis man ikke har havreklid, kan man garanteret bare putte 50 g mere hvedemel i.
Bollerne er ikke spor kringlede at lave, men de kræver altså en god røremaskine, da dejen er af den flydende slags, som har brug for at blive æltet længe og blive tæsket godt igennem.

Luftige sprøde koldhævede boller
10-12 boller

600 g hvedemel
50 g havreklid
100 g hørfrø
650 g vand
10 g gær
10 g salt
10 g honning

Drys på toppen: ekstra mel

Bland alle ingredienser sammen i en røreskål, og ælt på røremaskinen indtil dejen er glat, smidig og lidt ‘sej i det’. Det tog 20 minutter i hurtigt tempo på min røremaskine. Men det kan godt tage længere.
Smør med smagsneutralsolie en plastikbøtte eller skål, som tillader dejen at hæve til dobbelt størrelse. Koldhæv dejen i 12-24 timer. Vend dejen ud på et meldækket bord, drys med mel og hak dejen ud med en malerspartel. Undgå at hive og strække for meget i dejen undervejs. Kom bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve i 10 minutter. Derefter direkte i ovnen på 250°C varmluft, til de er færdige – det tager 10-15 minutter.

Nyd dem friskbagte og gerne med smør – og lidt chokolade?


 

Skrevet i: Brød og boller

Previous Post: « Chokoladekage med banan
Next Post: En ret så fantastisk french toast lavet af tebolle »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Bettina skriver

    25. februar 2018 kl. 11:15

    Hejsa Anne
    Det er bestemt også min nye yndlings opskrift.. mums ?? de smagte super fantastisk godt. Jeg fik også lufthuller og det har jeg ikke altid så meget held med.. ville bare lige tusind tak for opskriften…. ?? ?
    Den vil jeg gemme til evig tid.. ?
    Go søndag til dig og familien…

  2. Anne au Chocolat skriver

    26. februar 2018 kl. 21:07

    Kære Bettina,
    Sikke en dejlig hilsen. TAK! Jeg er SÅ glad for at høre, om du også synes om opskriften 🙂
    Ha’ en god ny uge.
    Kh Anne

  3. Line skriver

    1. april 2018 kl. 19:11

    Hej Anne. Kan bollerne fryses?

  4. Anne au Chocolat skriver

    1. april 2018 kl. 19:34

    Kære Line,
    Det kan du tro, at de kan 🙂

  5. Mette skriver

    17. juni 2018 kl. 07:59

    De ser super lækre ud! Ville man kunne erstatte / undvære havreklid, da jeg ikke lige har kunne finde det 😉 mvh.

  6. Anne au Chocolat skriver

    18. juni 2018 kl. 17:36

    Kære Mette,
    Det kan du tro. Enten med havregryn eller lidt mere mel 🙂

  7. Lise skriver

    28. juli 2018 kl. 08:15

    Super skøn opskrift! Jeg tilsætte lidt mere havreklid – tror cirka 50 g og et par spsk surdej, og de virkelig lækre! Står pt og venter på anden portion kan tages ud af ovnen, bagte første 1/3 af dagen til sandwichbrød i aftes – også helt perfekt ???

    Mvh Lise

  8. Anne au Chocolat skriver

    29. juli 2018 kl. 20:43

    Kære Lise,
    Det lyder så lækkert jo 🙂
    Kh Anne

  9. Sophia skriver

    3. september 2018 kl. 15:34

    Hej Anne
    Hvor er skålene med smør og chokolade fra? ☺️☺️

  10. Anne au Chocolat skriver

    3. september 2018 kl. 15:38

    Hej Sophia,
    De er fra keramiker Mona Vander – jeg har købt dem i en butik i Jægersborggade 🙂

  11. Tanja Rossau skriver

    5. oktober 2018 kl. 13:57

    Hej Anne
    Kan man undlade havreklid, eller kan man erstatte det med noget andet? 🙂

  12. Anne au Chocolat skriver

    5. oktober 2018 kl. 14:44

    Kære Tanja,
    Ja sagtens. Enten finvalsede havregryn eller det ekstra mel 🙂
    Kh Anne

  13. Henriette skriver

    17. oktober 2018 kl. 09:44

    Hej har lige forsøgt med disse boller. Men dejen hævede slet ikke. Ved du hvad jeg gør galt 😊
    Mvh Henriette

  14. Anne au Chocolat skriver

    23. oktober 2018 kl. 09:07

    Kære Henriette,
    Enten har du pisket dem for længe eller måske ikke hævet nok på køl 🙂
    Kh Anne

  15. Michael skriver

    6. januar 2019 kl. 10:31

    Min dej var temmelig klistret på trods af at jeg tilsatte ekstra mel. Bollerne smagte godt, men var ikke så luftige.

    Hvordan skal konsistensen på dejen være efter at den er blevet tæsket igennem? Sådan ala pizza-dej eller skal den være lidt våd og klistret?

  16. Christina Bundgaard skriver

    28. januar 2019 kl. 18:45

    Hej Anne,

    Kan man godt lave bollerne uden en røremaskine?

    Mvh. Christina

  17. Anne au Chocolat skriver

    29. januar 2019 kl. 21:10

    Kære Christina,
    Lige disse her er nok bedst er lave med en røremaskine, men mindre du ikke har noget i mod at røre kraftigt længe.
    Kh Anne

  18. Astrid skriver

    17. marts 2019 kl. 07:29

    Jeg vil også gerne rose bollerne. Alle mine gæster elsker dem 🙂

  19. Heidi skriver

    3. juni 2019 kl. 09:07

    Super lækre boller 🙂 Jeg har nu lavet dem i forskellige versioner og har fundet frem til, at 1 enkelt gulerod og ½ revet squash (eller 2 gulerødder, hvis man ikke har en squash) gør bollerne mere fugtige, hvorfor de holder længere.
    Tak for god blog!!

  20. Anne au Chocolat skriver

    3. juni 2019 kl. 09:53

    Kære Heidi,
    Det skal jeg prøve! Tak for tippet 🙂
    Kh Anne

  21. sarah skriver

    5. marts 2020 kl. 22:05

    er de sunde eller er det bare normal boller

  22. Regitze skriver

    11. marts 2020 kl. 10:48

    Mega lækre boller! Jeg har lavet dem 2 gange nu, og de er bare så luftige og sprøde. Elsker dem. Jeg har både erstattet havreklid med havregryn eller med rugmel. Det fungerede også rigtig godt. Bollerne er lige så luftige selv når de har været frosset, og er blevet tøet op ! 😀

  23. Annika skriver

    24. maj 2020 kl. 08:53

    Kan de laves som flutes?

  24. Anne au Chocolat skriver

    25. maj 2020 kl. 09:09

    Kære Annika,
    Jeg har ikke prøvet, men det tænker jeg sagtens!

  25. Ellinor skriver

    27. maj 2020 kl. 10:49

    Nå er bollene dine blitt laget i Norge , nærmere bestemt Bergen.
    Nydelige. Jeg fikk litt flere enn 12 men det er jo bare en fordel.
    Takk for fin oppskrift 😊😊

  26. Anne au Chocolat skriver

    8. juni 2020 kl. 13:05

    Kære Ellinor,
    Dejligt at høre 🙂
    Kærlig hilsen Anne

  27. Lasse skriver

    17. januar 2021 kl. 11:50

    Super lækre boller. Jeg har prøvet at skifte hørfrø ud med valnødder. Det kan klart anbefales

  28. Anne au Chocolat skriver

    25. januar 2021 kl. 15:06

    Kære Lasse
    Det lyder godt!

Trackbacks

  1. Koldhævede sprøde og saftige boller med hørfrø | Super lækre! siger:
    3. juni 2020 kl. 16:34

    […] har taget udgangspunkt i denne opskrift. Jeg vil tro man også kan røre dejen med en håndmixer med dejkroge på. Bollerne holder sig […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den appelsinbrownie var et hit 🍊🍫, og det sa Den appelsinbrownie var et hit 🍊🍫, og det samme var vaniljekransene 🫶🏻
Andre gode sager fra weekenden: nybagte boller og rugbrød, en virkelig lækker espresso martini (som drillede min søvn, men var det hele værd 🍸☕️) og en fin buket blomster fra vores søndagsgæster 💐

Jeg håber, at I har haft en dejlig weekend og er nogenlunde klar til, at hverdagen ruller igen i morgen ☺️
63 vaniljekranse, 20 vaniljestjerner og en appelsi 63 vaniljekranse, 20 vaniljestjerner og en appelsinbrownie senere🍊🍫🍰. Sneen daler blidt i skrivende stund, og vi får gæster til eftermiddagskaffe i dag ❄️☕️🎄🫶🏻
Opskriften på mine vaniljekranse kan I finde under mit højdepunkt Opskrifter. De er vanedannende lækre og et must i juletiden, hvis I spørger mig 🥰
Grøden fik et drys af jul i morges 🍒 I aftes s Grøden fik et drys af jul i morges 🍒
I aftes spiste vi på @silberbauers_bistro med de dejligste venner🍴Sådanne aftener med god mad, ditto vin og samtaler som bare flyder med dybde og grin, kan jeg leve højt på længe 🫶🏻 
Vi spiste også pissaladière og snegle, og jeg drømte mig straks tilbage til de år, jeg boede i Provence og Paris. Det hele var SÅ lækkert, og de Agen svesker i Armagnac med vaniljeis var prikken over i’et ✨
Fordi jeg har julesager på hjernen 🎄🥰🍫🍰🍒

Her får I endnu en opskrift til samlingen 🏷

Julebrownie med kanel, hvid chokolade og amarena kirsebær
12 personer

200 g smør
200 g mørk chokolade, hakket
125 g hvedemel
3 æg
265 g sukker
½ tsk salt
1 tsk stødt kanel
100 g hvid chokolade
140 g Amarena kirsebær
Flormelis

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smelt smørret i en gryde, kom den mørke chokolade deri, og lad den smelte sammen med smørret. Køl den af. 
Pisk mel, æg, sukker, salt og kanel til en luftig konsistens i en skål, og tilsæt langsomt smør- og chokoladeblandingen under omrøring. Grofthak den hvide chokolade, og kom den i dejen. Hæld dejen i en rund form (ca. 22 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Fordel kirsebærrene i dejen og bag brownien i ca. 25 minutter.
Husk at en brownie helst skal bages dagen før, så den har tid til at sætte sig og få den helt rigtige konsistens. Opbevar den på køl indtil servering og drys med lidt flormelis, inden den skæres ud.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap