E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

En ret så fantastisk french toast lavet af tebolle

19. februar 2018 af Anne au Chocolat 2 kommentarer


I går formiddags var jeg afsted til gymnastik med Kaj. Man bliver sulten af at løbe rundt, slå kolbøtter, danse og hoppe, og han fik derfor kværnet en af de gode boller smurt med smør på undervejs i omklædningsrummet. Vi smuttede i Føtex for at handle bagefter, og jeg bad per automatik om en “handlebolle”, da den plejer at hitte stort hos Kaj. I går havde han dog spist sig mæt i bollen til gymnastik, så handlebollen kom med hjem.

Det var jeg pænt tilfreds med her til morgen, da jeg efter at have afleveret Kaj i børnehaven tryllede tebollen om til den lækreste svampede og gyldensprøde french toast (efter denne opskrift) serveret med skiver af banan, syltede brombær fra sommerhushaven og lidt mælkechokolade. Ret overdådigt og alligevel ret simpelt – og vigtigst af alt: vanvittigt velsmagende.

En lille lykkestund inden en håndfuld timer med regnskab.

Spiser I french toast af og til? Og hvad kommer I ovenpå? Kom gerne med jeres favorit french toast toppings i kommentarfeltet!

Ha’ en smadder dejlig ny uge <3

Skrevet i: Morgenmad

Previous Post: « Min nye favoritopskrift på luftige sprøde koldhævede boller
Next Post: Små æbletærter med marcipan og kanel »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Line skriver

    20. februar 2018 kl. 11:51

    Jeg er vild med at putte frugt på panden efter jeg har stegt toasten. Bruger gerne ananas, vindruer, æble, pærer osv. og topper ovenpå toasten sammen med en skefuld cremefraiche 🙂 Noget jeg spiste meget i Sydafrika og som heldigvis har været nemt at kopiere derhjemme.

  2. Anne au Chocolat skriver

    22. februar 2018 kl. 16:37

    Kære Line,
    Hvor lyder det lækkert! Det må jeg prøve – særligt det med cremefraichen lyder vildt godt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap