E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Små æbletærter med marcipan og kanel

20. februar 2018 af Anne au Chocolat 4 kommentarer

Vi har æbler herhjemme året rundt, da vi alle fire elsker æbler. Christian og Kaj er meget glade for at spise dem rå, Emil vil helst have dem kogt til grød, og jeg vil bare gerne bage med dem. Haha. Ej, jeg er også kæmpe fan af at sætte tænderne i et sprødt, saftigt, syrligt, sødt æble. Men åh, hvor er æbler altså bare skabt til at komme i tærter.

I går serverede jeg æbletærten her for Christian, da ungerne var puttet. Jeg havde allerede selv spist en i løbet af eftermiddagen. Egentlig er tærterne så store, at mange nok ville betragte dem som deletærter og servere en halv sammen med en skefuld fuldfed cremefraiche, letpisket flødeskum eller en kugle vaniljeis. Christian og jeg blev dog nødt til at spise en hel hver:)

Men det er altså også svært at stoppe, når ens smagsløg hopper af glæde, fordi man sætter tænderne i smørsprød tærtebund med et saftigt marcipanfyld med en snert af kanel samt syrligt søde æblebåde <3

Opskriften giver lidt for meget mørdej, men frys resten ned til en anden god gang. 

Æbletærter til deling
2 stk – 4 personer (eller 2 med stor æbletærteappetit)

Mørdej:
140 g mel
40 g flormelis
1 knivspids salt
70 g smør, koldt
1 æggeblomme

Marcipanfyld:
40 g marcipan
40 g smør, blødt
20 g flormelis
lidt kanel
1 æg
10 g mel

2 æbler
Saft fra 1 citron

Mørdej:
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i små tern, og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner revet parmesan. Saml hurtigt dejen med æggeblommen til en kugle (alt dette kan også gøres med fingrene). Dæk dejen til, og lad den hvile på køl i 30 minutter. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og kom den i de to tærteforme (12 cm diameter). Stil på køl, mens marcipanfyldet laves.

Marcipanfyld:
Riv marcipanen på et rivejern og kom den i en skål. Rør den sammen med smør, flormelis og kanel til en ensartet masse og tilsæt derefter ægget. Vend til sidst mel i. Fordel marcipanfyldet i de to tærtebunde.

Æblebåde:
Skær æblerne i tynde både med en skarp kniv. Vend æbleskiverne sammen med citronsaft i en skål. Varm dem op i en mikrobølgeovn i ca. 30 sekunder, til de kan bøjes let. Fordel æblebådene på marcipanfyldet. Start fra kanten og arbejd ind mod midten.

Bag tærterne ved 175 grader varmluft i ca. 25 minutter. Køl af på en bagerist.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « En ret så fantastisk french toast lavet af tebolle
Next Post: Chokoladekage med hindbærmousse og cremeux »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Louise skriver

    5. marts 2018 kl. 16:54

    Hej Anne
    Tusind tak for en fantastisk blog!
    Tror du, hvis man vil have en tærte i “normal” størrelse, at jeg bare kan fordoble opskriften?

    Mvh Louise, Kolding

  2. Anne au Chocolat skriver

    7. marts 2018 kl. 11:34

    Kære Louise,
    Tak fordi du følger mig!
    Ja, det kan du roligt gøre. Der bliver nok lidt for meget dej, men så frys det ned, så du har til en anden gang. Samme dej bruger jeg også til hindbærsnitter i øvrigt 🙂
    Kh Anne

  3. Mai skriver

    20. marts 2021 kl. 09:55

    Hej Anne
    Jeg skal bage disse flotte æbletærter i aften, men jeg har en gasovn og har derfor ikke varmluft. Hvor langtid og på hvor mange grader bager jeg dem uden varmluft?

  4. Anne au Chocolat skriver

    21. marts 2021 kl. 11:28

    Kære Mai
    Jeg håber, at det lykkedes dig alligevel. Jeg har desværre først set dit spørgsmål nu.
    Venligst Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Jeg havde disse dadelhapsere med chokolade og pean Jeg havde disse dadelhapsere med chokolade og peanuts med som barselsgave til søde @emilysalomon og dejlige lille Skipper i dag (okay, de er nok mest til mor, far og storebror😉). Og hun forkælede mig med stjernelækre HELT nybagte peanutbutter cookies til kaffen - ahmen altså 🫶🏻🥜🍪
Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap