E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Små æbletærter med marcipan og kanel

20. februar 2018 af Anne au Chocolat 4 kommentarer

Vi har æbler herhjemme året rundt, da vi alle fire elsker æbler. Christian og Kaj er meget glade for at spise dem rå, Emil vil helst have dem kogt til grød, og jeg vil bare gerne bage med dem. Haha. Ej, jeg er også kæmpe fan af at sætte tænderne i et sprødt, saftigt, syrligt, sødt æble. Men åh, hvor er æbler altså bare skabt til at komme i tærter.

I går serverede jeg æbletærten her for Christian, da ungerne var puttet. Jeg havde allerede selv spist en i løbet af eftermiddagen. Egentlig er tærterne så store, at mange nok ville betragte dem som deletærter og servere en halv sammen med en skefuld fuldfed cremefraiche, letpisket flødeskum eller en kugle vaniljeis. Christian og jeg blev dog nødt til at spise en hel hver:)

Men det er altså også svært at stoppe, når ens smagsløg hopper af glæde, fordi man sætter tænderne i smørsprød tærtebund med et saftigt marcipanfyld med en snert af kanel samt syrligt søde æblebåde <3

Opskriften giver lidt for meget mørdej, men frys resten ned til en anden god gang. 

Æbletærter til deling
2 stk – 4 personer (eller 2 med stor æbletærteappetit)

Mørdej:
140 g mel
40 g flormelis
1 knivspids salt
70 g smør, koldt
1 æggeblomme

Marcipanfyld:
40 g marcipan
40 g smør, blødt
20 g flormelis
lidt kanel
1 æg
10 g mel

2 æbler
Saft fra 1 citron

Mørdej:
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i små tern, og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner revet parmesan. Saml hurtigt dejen med æggeblommen til en kugle (alt dette kan også gøres med fingrene). Dæk dejen til, og lad den hvile på køl i 30 minutter. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og kom den i de to tærteforme (12 cm diameter). Stil på køl, mens marcipanfyldet laves.

Marcipanfyld:
Riv marcipanen på et rivejern og kom den i en skål. Rør den sammen med smør, flormelis og kanel til en ensartet masse og tilsæt derefter ægget. Vend til sidst mel i. Fordel marcipanfyldet i de to tærtebunde.

Æblebåde:
Skær æblerne i tynde både med en skarp kniv. Vend æbleskiverne sammen med citronsaft i en skål. Varm dem op i en mikrobølgeovn i ca. 30 sekunder, til de kan bøjes let. Fordel æblebådene på marcipanfyldet. Start fra kanten og arbejd ind mod midten.

Bag tærterne ved 175 grader varmluft i ca. 25 minutter. Køl af på en bagerist.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « En ret så fantastisk french toast lavet af tebolle
Next Post: Chokoladekage med hindbærmousse og cremeux »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Louise skriver

    5. marts 2018 kl. 16:54

    Hej Anne
    Tusind tak for en fantastisk blog!
    Tror du, hvis man vil have en tærte i “normal” størrelse, at jeg bare kan fordoble opskriften?

    Mvh Louise, Kolding

  2. Anne au Chocolat skriver

    7. marts 2018 kl. 11:34

    Kære Louise,
    Tak fordi du følger mig!
    Ja, det kan du roligt gøre. Der bliver nok lidt for meget dej, men så frys det ned, så du har til en anden gang. Samme dej bruger jeg også til hindbærsnitter i øvrigt 🙂
    Kh Anne

  3. Mai skriver

    20. marts 2021 kl. 09:55

    Hej Anne
    Jeg skal bage disse flotte æbletærter i aften, men jeg har en gasovn og har derfor ikke varmluft. Hvor langtid og på hvor mange grader bager jeg dem uden varmluft?

  4. Anne au Chocolat skriver

    21. marts 2021 kl. 11:28

    Kære Mai
    Jeg håber, at det lykkedes dig alligevel. Jeg har desværre først set dit spørgsmål nu.
    Venligst Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap