E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Passionskage med Inspiration Passion fra Valrhona

17. maj 2018 af Anne au Chocolat 8 kommentarer

Denne passionskage er for vild! Den smager fantastisk af passionsfrugt uden, at der er frisk passionsfrugt i. Det forekommer måske lidt mystisk, men hemmeligheden bag den forfriskende aromatiske smag af passionsfrugt er Valrhonas nye kreation INSPIRATION PASSION, hvori de innovativt er lykkedes med at erstatte kakaopulveret med pulveriseret passionsfrugt saft, som resulterer i en slags passionsfrugt chokolade, som kan smeltes, tempereres og bruges i opskrifter, som var det en almindelig chokolade. Bare med en intens frugtig smag af passionfrugt. Vildt smart og vanvittigt velsmagende! Jeg har brugt INSPIRATION PASSION i både den konfektagtige mandelbund og i den silkebløde mousse, som har fået selskab af fine vaniljeprikker og lidt citronskal. I midten er en smeltende-på-tungen lækker ganache lavet på Azélia 35% fra Valrhona, som er deres mælkechokolade med hasselnød. En anden god mælkechokolade ville også sagtens kunne bruges, selvom jeg synes, at passionsfrugt og hasselnød er et smagsgodt makkerpar.

Passionskage
10 personer

Passionskagebund:
100 g mandler
100 g smør
100 g Inspiration Passion (reklamelink)
2 æg
80 g sukker
1 nip salt

Azélia ganache:
100 g Azélia 35% fra Valrhona (reklamelink)
10 g glukose sirup
50 ml piskefløde

Inspiration Passion mousse
150 g Inspiration Passion (reklamelink)
300 ml piskefløde
1/2 polynesisk vaniljestang
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Pynt:
Dulcey perler
Rød skovsyre
Evt. lidt crumbleknas

Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)

Passionskagebund:
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Blend mandlerne helt fint i en minihakker eller blender (mandelmel kan også bruges). Smelt smør i en gryde. Finthak Inspiration Passion chokoladen. Tag gryden af varmen, og tilsæt den hakkede chokolade. Rør godt rundt, så chokoladen smelter helt sammen med smørret. Køl chokoladeblandingen af. Pisk æg, sukker og salt til let og luftig konsistens i en skål. Tilsæt blandingen af chokolade og smør til den luftige æggeblanding lidt ad gangen under omrøring. Vend de blendede mandler i. Hæld dejen i en rund springform (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir, og bag kagen i ovnen i ca. 25-30 minutter. Køl kagen helt af.

Azélia ganache:
Hak Azélia chokoladen meget fint, og kom den i en skål. Varm glukosesirup og fløden op til kogepunktet i en gryde, og hæld det over chokoladen. Lad det stå i 2 minutter, og rør da godt rundt i cirkelbevægelser fra midten til, al chokoladen er smeltet ensartet sammen med flødemassen. Hæld ganachen over kagebunden (kom hellere end gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler ganachen på bunden). Stil kagen i køleskabet, mens du forbereder moussen.

Inspiration Passion mousse:
Hak Inspiration Passion chokoladen ultrafint, og kom den i en skål. Varm 100 ml piskefløde, vaniljekorn og fintrevet citronskal op til kogepunktet i en gryde og hæld fløden over den finthakkede chokolade. Lad det stå i 2 minutter, og rør da godt rundt, indtil chokoladen er smeltet sammen med fløden. Pisk den resterende fløde til en let skum og vend først 1/3 af flødeskummet i chokoladecremen og derned forsigtigt det resterende flødeskum uden at slå for meget luft ud. Fordel moussen oven på ganachen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen på køl, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Inden servering pynt med Dulcey perler, crumble og rød skovsyre. Nyd kagen direkte fra køl.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Frozen yogurt bær ispinde med chokolade og granola
Next Post: Små rabarberkager med græsk yoghurt og myntesukker »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Winni skriver

    17. maj 2018 kl. 21:51

    Lyder rigtig lækkert ?
    Hvor køber du INSPIRATION PASSION?

  2. Cristina skriver

    19. maj 2018 kl. 18:00

    Hi, Anne!!
    This recipe is an inspiration but google translator can only go so far. Is it possible for you to translate this into English?

    Thanks!

  3. Anne au Chocolat skriver

    21. maj 2018 kl. 12:15

    Kære Winni,
    Tak skal du have! Jeg har lige været på pinseferie i sommerhuset uden computer, derfor det sene svar. Du burde kunne købe det hos Salling (også i deres webshop), og ellers hos specialkøbmanden 🙂

  4. Michael Madsen skriver

    9. januar 2019 kl. 01:45

    Hvilken størrelse form bruger du i denne opskrift ?

  5. Anne au Chocolat skriver

    21. januar 2019 kl. 10:03

    Kære Michael,
    Jeg beklager det sene svar. Det står i opskriften allerede 🙂

  6. Signe skriver

    22. marts 2019 kl. 09:18

    Hej Anne,
    Har du gode erfaringer med, at kager af denne type kan fryses over længere tid, hvis den laves nogle uger før den skal bruges f.eks.?
    – Signe

  7. Anne au Chocolat skriver

    22. marts 2019 kl. 14:26

    Kære Signe,
    Det kan du sagtens ja 🙂

  8. Amalie skriver

    10. juni 2021 kl. 22:19

    Hej Anne,
    Ville man kunne bruge en springform på 24 cm, hvis man laver dobbeltportion ?
    Mvh Amalie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap