E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Frozen yogurt bær ispinde med chokolade og granola

15. maj 2018 af Anne au Chocolat 4 kommentarer

Vejrguderne forkæler os virkelig med fantastisk vejr for tiden. Høj sol og vaskeægte sommerfornemmelser. Og jeg forkæler familien med disse dejlige frozen yogurt ispinde med vanilje, hindbær, blåbær og citron samt et dyp af mørk chokolade og et drys knasende sprød hjemmelavet granola. Når der er granola på, må man spise disse iskolde lykkeligheder hele dagen:)

Frozen yogurt bær ispinde med chokolade og granola
6 ispinde

Is:
1 dl piskefløde
80 g sukker
1/2 vaniljestang, korn af
400 g græsk yoghurt

Bærfyld:
50 g hindbær, friske eller frosne
50 g blåbær, friske eller frosne
1/2 øko citron, fintrevet skal af
100 g sukker

100 g smeltet god mørk chokolade fx Andoa Noir 70% fra Valrhona (reklamelink)
Hjemmelavet granola  (eller frysetørrede bær evt.)

Is:
Kom piskefløde, sukker og vaniljekorn i en gryde og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, tilsæt græsk yoghurt og pisk det til en ensartet masse ved hjælp af et piskeris. Køl cremen helt af og kør den til is på ismaskinen.

Bærfyld:
Lav gerne bærfyldet, mens cremen køler af. Kom hindbær, blåbær, citronskal og sukker i en gryde og bring det i kog. Lad det simre i et par minutter. Køl helt af.

Ispinde:
Kom et par teskefulde bærfyld i silikone-ispindeformene, fyld derefter iscremen i og stik små træpinde i. Sæt ispindene i fryseren natten over. Hæld den smeltede chokolade i et lille glas. Tag ispindene ud af deres form og dyp en ispind ad gangen ned i chokoladen. Drys straks med granola  spis ispindene med det samme eller opbevar dem i en boks i fryseren til senere nydelse.

 

Skrevet i: Is

Previous Post: « Smukke syrener i søde sager
Next Post: Passionskage med Inspiration Passion fra Valrhona »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Rakel skriver

    16. maj 2018 kl. 12:07

    Så smukke! Kan man fryse de ned uten ismaskin?

  2. Anne au Chocolat skriver

    17. maj 2018 kl. 20:32

    Kære Rakel,
    Tak! Denne iscreme kræver desværre en ismaskine.
    Kh Anne

  3. Astrid skriver

    2. juni 2018 kl. 14:02

    Fantastisk opskrift – de smager himmelsk! Har du en god teknik til at fordele isen i formene? Jeg synes det var svært at få isen fordelt når den var kørt på ismaskine, og så begyndte den at smelte lidt imens, hvilket resulterede i lidt iskrystaller i isene. Hvordan gør du?

  4. Anne au Chocolat skriver

    4. juni 2018 kl. 20:30

    Kære Astrid,
    Det er jeg SÅ glad for at høre! Jeg bruger en stor spiseske, som passer perfekt til at fylde isformene på en gang. Men ellers skal du måske stille formene på frys inden?
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap