Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Frozen yogurt bær ispinde med chokolade og granola

15. maj 2018 af Anne au Chocolat 4 kommentarer

Vejrguderne forkæler os virkelig med fantastisk vejr for tiden. Høj sol og vaskeægte sommerfornemmelser. Og jeg forkæler familien med disse dejlige frozen yogurt ispinde med vanilje, hindbær, blåbær og citron samt et dyp af mørk chokolade og et drys knasende sprød hjemmelavet granola. Når der er granola på, må man spise disse iskolde lykkeligheder hele dagen:)

Frozen yogurt bær ispinde med chokolade og granola
6 ispinde

Is:
1 dl piskefløde
80 g sukker
1/2 vaniljestang, korn af
400 g græsk yoghurt

Bærfyld:
50 g hindbær, friske eller frosne
50 g blåbær, friske eller frosne
1/2 øko citron, fintrevet skal af
100 g sukker

100 g smeltet god mørk chokolade fx Andoa Noir 70% fra Valrhona (reklamelink)
Hjemmelavet granola  (eller frysetørrede bær evt.)

Is:
Kom piskefløde, sukker og vaniljekorn i en gryde og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, tilsæt græsk yoghurt og pisk det til en ensartet masse ved hjælp af et piskeris. Køl cremen helt af og kør den til is på ismaskinen.

Bærfyld:
Lav gerne bærfyldet, mens cremen køler af. Kom hindbær, blåbær, citronskal og sukker i en gryde og bring det i kog. Lad det simre i et par minutter. Køl helt af.

Ispinde:
Kom et par teskefulde bærfyld i silikone-ispindeformene, fyld derefter iscremen i og stik små træpinde i. Sæt ispindene i fryseren natten over. Hæld den smeltede chokolade i et lille glas. Tag ispindene ud af deres form og dyp en ispind ad gangen ned i chokoladen. Drys straks med granola  spis ispindene med det samme eller opbevar dem i en boks i fryseren til senere nydelse.

 

Skrevet i: Is

Previous Post: « Smukke syrener i søde sager
Next Post: Passionskage med Inspiration Passion fra Valrhona »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Rakel skriver

    16. maj 2018 kl. 12:07

    Så smukke! Kan man fryse de ned uten ismaskin?

  2. Anne au Chocolat skriver

    17. maj 2018 kl. 20:32

    Kære Rakel,
    Tak! Denne iscreme kræver desværre en ismaskine.
    Kh Anne

  3. Astrid skriver

    2. juni 2018 kl. 14:02

    Fantastisk opskrift – de smager himmelsk! Har du en god teknik til at fordele isen i formene? Jeg synes det var svært at få isen fordelt når den var kørt på ismaskine, og så begyndte den at smelte lidt imens, hvilket resulterede i lidt iskrystaller i isene. Hvordan gør du?

  4. Anne au Chocolat skriver

    4. juni 2018 kl. 20:30

    Kære Astrid,
    Det er jeg SÅ glad for at høre! Jeg bruger en stor spiseske, som passer perfekt til at fylde isformene på en gang. Men ellers skal du måske stille formene på frys inden?
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap