E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Små rabarberkager med græsk yoghurt og myntesukker

21. maj 2018 af Anne au Chocolat 8 kommentarer

Sommersøde, simple men ret festlige og ikke mindst vanvittigt velsmagende små rabarberkager, som er så lækre i sig selv. Og endnu mere geniale med en skefuld græsk yoghurt og et drys af myntesukker (lavet med mynte fra krydderurtebedet i haven).

De er perfekte til eftermiddagskaffen eller en koldbrygget iste, og slut også gerne en sommerlig middag af med at stille et fad af disse på bordet. Ren lykke ♥

Små rabarberkager med græsk yoghurt og myntesukker
12 stk

100 g sukker
70 g smør, blødt
Korn fra 1/4 vaniljestang
1 æg
75 g græsk yoghurt
130 g mel
1 tsk bagepulver
Fintrevet skal fra 1/4 øko citron
150 g rabarber

Myntesukker:
25 g sukker
20 mynteblade

Græsk yoghurt

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Pisk sukker, smør og vaniljekorn godt sammen i en skål. Tilsæt æg og yoghurt og pisk videre. Vend mel og bagepulver i kagedejen. Skær rabarberne i skiver på 5 mm  og vend dem i kagedejen. Fordel dejen i 12-14 små muffinsforme (reklamelink) og bag dem i ovnen i 18-20 minutter. Brug en strikkepind eller tandstik til at tjekke, om de er færdigbagt. Køl dem helt af. Lav i mellem tiden myntesukker. Kom mynte og sukker i en morter og knus til myntesukker. Eller brug en minihakker. Kom en lille skefuld græsk yoghurt på hver kage og drys med myntesukker. Server straks.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Passionskage med Inspiration Passion fra Valrhona
Next Post: En simpel cream cheese frosting med hvid chokolade »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. VenterpaavinBlog skriver

    21. maj 2018 kl. 16:36

    Lyder så lækkert med mynte-rabarber kombien!

    – A

  2. Anne au Chocolat skriver

    23. maj 2018 kl. 20:01

    Kære A
    Tusind tak 🙂
    Kh Anne

  3. Mille skriver

    24. maj 2018 kl. 17:35

    Hej! Sikke en dejlig simpel opskrift! De ser gode ud! Kan kagerne bages dagen i forvejen? 🙂

  4. Anne au Chocolat skriver

    25. maj 2018 kl. 08:21

    Kære Mille,
    TAK 🙂
    Det kan du tro! Pga. rabarberstykkerne ville jeg opbevare kagerne på køl natten over og så tage dem ud et par timer inden servering.
    Kh Anne

  5. caroline skriver

    22. november 2018 kl. 15:42

    Hejsa

    Tror du man kan bruge rabarber, der har været frosne?

  6. Anne au Chocolat skriver

    23. november 2018 kl. 09:25

    Kære Caroline
    Ja det tror jeg sagtens 🙂

  7. Catarina Krogh Andersen skriver

    31. maj 2019 kl. 10:25

    Kære Anne
    Har bagt disse små lækre rabarberkager. Det var en kæmpe succes med græsk yoghurt og myntesukker på toppen👌😀Virkelig en gode kombination. Skønt at få brugt rabarber og mynte fra haven. Endnu engang med inspiration fra din altid fantastiske blok. Tak for den👍😀❤️

  8. Anne au Chocolat skriver

    3. juni 2019 kl. 09:51

    Kære Catarina
    Hvor er det dejligt at høre 🙂
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap