Sommersøde, simple men ret festlige og ikke mindst vanvittigt velsmagende små rabarberkager, som er så lækre i sig selv. Og endnu mere geniale med en skefuld græsk yoghurt og et drys af myntesukker (lavet med mynte fra krydderurtebedet i haven).
De er perfekte til eftermiddagskaffen eller en koldbrygget iste, og slut også gerne en sommerlig middag af med at stille et fad af disse på bordet. Ren lykke ♥
Små rabarberkager med græsk yoghurt og myntesukker
12 stk
100 g sukker
70 g smør, blødt
Korn fra 1/4 vaniljestang
1 æg
75 g græsk yoghurt
130 g mel
1 tsk bagepulver
Fintrevet skal fra 1/4 øko citron
150 g rabarber
Myntesukker:
25 g sukker
20 mynteblade
Græsk yoghurt
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Pisk sukker, smør og vaniljekorn godt sammen i en skål. Tilsæt æg og yoghurt og pisk videre. Vend mel og bagepulver i kagedejen. Skær rabarberne i skiver på 5 mm og vend dem i kagedejen. Fordel dejen i 12-14 små muffinsforme (reklamelink) og bag dem i ovnen i 18-20 minutter. Brug en strikkepind eller tandstik til at tjekke, om de er færdigbagt. Køl dem helt af. Lav i mellem tiden myntesukker. Kom mynte og sukker i en morter og knus til myntesukker. Eller brug en minihakker. Kom en lille skefuld græsk yoghurt på hver kage og drys med myntesukker. Server straks.

