E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Krydrede figenkugler

7. november 2012 af Anne au Chocolat 19 kommentarer

I dag serverer jeg skønne, søde og (jule)krydrede figenkugler for jer. De er lavet på under et kvarter, og hvis man ikke passer på, forsvinder de endnu hurtigere ned i maven. Det er faren – og GLÆDEN – ved lækkerier! Jeg har fyret op for nogle af mine foretrukne krydderier, kanel og kardemomme. Deres varme, aromatiske smag går godt til de tørrede figner og kakaoen, og når de parres med kokos, vækker det minder fra Indien. Namasté!

Figenkugler (18 stk)

100 g tørrede figner
100 g mandler
½ appelsin, saften af
1/2 tsk kanel
1/4 tsk kardemomme
1 1/2 spsk kakaopulver fra Valrhona
1/5 tsk havsalt
Til at trille kuglerne i:
15 g kokosmel

Blend alle ingredienserne til en ensartet masse i en foodprocessor eller blender. Tril massen til kugler og rul dem i kokosmel. Opbevar dem på køl til de skal nydes.

I kan i øvrigt stadig nå at deltage i konkurrencen om at vinde den fine amerikanske kagebog American Pie her 🙂

Skrevet i: Chokolade og små søde sager Tags: figenkonfekt, figenkugler, figner, kakao, kanel, kardemomme, kokos, sund slik, sundt slik, tørrede figner, tørret frugt, valrhona

Previous Post: « Søndagskonkurrence – vind kogebogen American Pie
Next Post: Ivoire Framboise 35% – Valrhonas hvide chokolade med hindbærstykker »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Josh Evans skriver

    7. november 2012 kl. 10:40

    YES

  2. Inge/Delikate Danmark skriver

    7. november 2012 kl. 11:32

    De ser godt nok indbydende ud. Jeg har ingen foodprocessor, og det har indtil nu afholdt mig fra at gå i gang med at lave sund slik af figner, dadler m.m. (køber dem i stedet for 🙂 ). Du skriver, at massen kan laves i en blender – men kræver det så ikke, at man laver en temmelig stor portion? Men måske en håndblender er god?

  3. Anne skriver

    7. november 2012 kl. 16:38

    Hvor sér de gode ud – hvis jeg først fik massen lavet, var den væk, før den nåede at blive trillet til kugler, tror jeg. Elsker figen – den pakke figenpålæg jeg købte igår, er også allerede åbnet og spist halvvejs igennem.. uden brød vel at mærke.

    – Anne

  4. Per Frimann skriver

    8. november 2012 kl. 09:08

    Jeg elsker figner og dadler, ja og mørk chokolade, nødder og mandler. Hvilket jo faktisk er de “sunde” synder! Dog helst i sin naturlige form.

    Men den her opskrift er lækker og mere lækker hvis du tilsætter 75 g. revet mørk chokolade i stedet for kakao.

  5. Ellen skriver

    8. november 2012 kl. 09:51

    Skønt forslag til en lille forsmag på julens konfekt.

  6. Anne au Chocolat skriver

    8. november 2012 kl. 21:13

    Kære Josh

    Oh yes baby!

  7. Anne au Chocolat skriver

    8. november 2012 kl. 21:14

    Kære Inge,

    Jeg har sådan en lille minihakker, som jeg er glad for. Men du har sikkert godt bruge en stavblender. Jeg ville ikke være bange for at prøve 🙂

    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    8. november 2012 kl. 21:15

    Kære navnesøs,

    Det lyder lækkert 😉

    Kh A

  9. Anne au Chocolat skriver

    8. november 2012 kl. 21:21

    Kære Ellen
    Ja, lige præcis 🙂

    kh A

  10. Kathe skriver

    9. november 2012 kl. 11:20

    Kære Anne

    Mums, hvor ser de lækre ud. Jeg har lige købt figner, abrikoser og dadler – så der skal eksperimenteres i weekenden. Jeg er glad for figenkugler, men har aldrig tilsæt krydderier, så det glæder jeg mig til at prøve.
    Tak iøvrigt for en dejlig blog, som jeg altid besøger, når jeg trænger til sød inspiration 🙂
    Mvh Kathe

  11. Inge/Delikate Danmark skriver

    9. november 2012 kl. 19:05

    Hov, jeg har også en lille minihakker, som jeg indtil nu kun har brugt til nødder. Den skal da i brug til de her kugler. Tak for svaret 🙂

  12. Ann-Christine skriver

    10. november 2012 kl. 07:54

    Uhm, jeg elsker både figen og dadelkugler ♥

  13. Anne au Chocolat skriver

    10. november 2012 kl. 09:20

    Kære Inge,

    Det lyder godt 🙂

    Kh Anne

  14. Anne au Chocolat skriver

    10. november 2012 kl. 09:20

    Kære AC

    Oh yes, begge dele er skønt! 🙂

    Kram fra A

  15. Hanne skriver

    12. november 2012 kl. 07:03

    Testet og absolut godkendt!

    Hilsner,
    Hanne

  16. Anne au Chocolat skriver

    12. november 2012 kl. 12:07

    Kære Hanne,
    Det glæder mig at høre 🙂

    kh Anne

  17. Michelle skriver

    31. august 2014 kl. 11:44

    Hej,

    Skal det være tørre figner, el kan man bruge friske i stedet??

  18. Ida Marie Rahbek Gøttsche skriver

    14. december 2016 kl. 21:52

    Super lækker opskrift Anne!
    Har tidligere lavet kuglerne helt efter opskriften, men lavede idag en portion med en god håndfuld ingefærtern hvilket giver et lækkert varmende spark – det kan anbefales! 🙂

  19. Anne au Chocolat skriver

    15. december 2016 kl. 09:29

    Kære Ida Marie,
    Det lyder helt vildt lækkert! 🙂
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap