E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Krydrede figenkugler

7. november 2012 af Anne au Chocolat 19 kommentarer

I dag serverer jeg skønne, søde og (jule)krydrede figenkugler for jer. De er lavet på under et kvarter, og hvis man ikke passer på, forsvinder de endnu hurtigere ned i maven. Det er faren – og GLÆDEN – ved lækkerier! Jeg har fyret op for nogle af mine foretrukne krydderier, kanel og kardemomme. Deres varme, aromatiske smag går godt til de tørrede figner og kakaoen, og når de parres med kokos, vækker det minder fra Indien. Namasté!

Figenkugler (18 stk)

100 g tørrede figner
100 g mandler
½ appelsin, saften af
1/2 tsk kanel
1/4 tsk kardemomme
1 1/2 spsk kakaopulver fra Valrhona
1/5 tsk havsalt
Til at trille kuglerne i:
15 g kokosmel

Blend alle ingredienserne til en ensartet masse i en foodprocessor eller blender. Tril massen til kugler og rul dem i kokosmel. Opbevar dem på køl til de skal nydes.

I kan i øvrigt stadig nå at deltage i konkurrencen om at vinde den fine amerikanske kagebog American Pie her 🙂

Skrevet i: Chokolade og små søde sager Tags: figenkonfekt, figenkugler, figner, kakao, kanel, kardemomme, kokos, sund slik, sundt slik, tørrede figner, tørret frugt, valrhona

Previous Post: « Søndagskonkurrence – vind kogebogen American Pie
Next Post: Ivoire Framboise 35% – Valrhonas hvide chokolade med hindbærstykker »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Josh Evans skriver

    7. november 2012 kl. 10:40

    YES

  2. Inge/Delikate Danmark skriver

    7. november 2012 kl. 11:32

    De ser godt nok indbydende ud. Jeg har ingen foodprocessor, og det har indtil nu afholdt mig fra at gå i gang med at lave sund slik af figner, dadler m.m. (køber dem i stedet for 🙂 ). Du skriver, at massen kan laves i en blender – men kræver det så ikke, at man laver en temmelig stor portion? Men måske en håndblender er god?

  3. Anne skriver

    7. november 2012 kl. 16:38

    Hvor sér de gode ud – hvis jeg først fik massen lavet, var den væk, før den nåede at blive trillet til kugler, tror jeg. Elsker figen – den pakke figenpålæg jeg købte igår, er også allerede åbnet og spist halvvejs igennem.. uden brød vel at mærke.

    – Anne

  4. Per Frimann skriver

    8. november 2012 kl. 09:08

    Jeg elsker figner og dadler, ja og mørk chokolade, nødder og mandler. Hvilket jo faktisk er de “sunde” synder! Dog helst i sin naturlige form.

    Men den her opskrift er lækker og mere lækker hvis du tilsætter 75 g. revet mørk chokolade i stedet for kakao.

  5. Ellen skriver

    8. november 2012 kl. 09:51

    Skønt forslag til en lille forsmag på julens konfekt.

  6. Anne au Chocolat skriver

    8. november 2012 kl. 21:13

    Kære Josh

    Oh yes baby!

  7. Anne au Chocolat skriver

    8. november 2012 kl. 21:14

    Kære Inge,

    Jeg har sådan en lille minihakker, som jeg er glad for. Men du har sikkert godt bruge en stavblender. Jeg ville ikke være bange for at prøve 🙂

    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    8. november 2012 kl. 21:15

    Kære navnesøs,

    Det lyder lækkert 😉

    Kh A

  9. Anne au Chocolat skriver

    8. november 2012 kl. 21:21

    Kære Ellen
    Ja, lige præcis 🙂

    kh A

  10. Kathe skriver

    9. november 2012 kl. 11:20

    Kære Anne

    Mums, hvor ser de lækre ud. Jeg har lige købt figner, abrikoser og dadler – så der skal eksperimenteres i weekenden. Jeg er glad for figenkugler, men har aldrig tilsæt krydderier, så det glæder jeg mig til at prøve.
    Tak iøvrigt for en dejlig blog, som jeg altid besøger, når jeg trænger til sød inspiration 🙂
    Mvh Kathe

  11. Inge/Delikate Danmark skriver

    9. november 2012 kl. 19:05

    Hov, jeg har også en lille minihakker, som jeg indtil nu kun har brugt til nødder. Den skal da i brug til de her kugler. Tak for svaret 🙂

  12. Ann-Christine skriver

    10. november 2012 kl. 07:54

    Uhm, jeg elsker både figen og dadelkugler ♥

  13. Anne au Chocolat skriver

    10. november 2012 kl. 09:20

    Kære Inge,

    Det lyder godt 🙂

    Kh Anne

  14. Anne au Chocolat skriver

    10. november 2012 kl. 09:20

    Kære AC

    Oh yes, begge dele er skønt! 🙂

    Kram fra A

  15. Hanne skriver

    12. november 2012 kl. 07:03

    Testet og absolut godkendt!

    Hilsner,
    Hanne

  16. Anne au Chocolat skriver

    12. november 2012 kl. 12:07

    Kære Hanne,
    Det glæder mig at høre 🙂

    kh Anne

  17. Michelle skriver

    31. august 2014 kl. 11:44

    Hej,

    Skal det være tørre figner, el kan man bruge friske i stedet??

  18. Ida Marie Rahbek Gøttsche skriver

    14. december 2016 kl. 21:52

    Super lækker opskrift Anne!
    Har tidligere lavet kuglerne helt efter opskriften, men lavede idag en portion med en god håndfuld ingefærtern hvilket giver et lækkert varmende spark – det kan anbefales! 🙂

  19. Anne au Chocolat skriver

    15. december 2016 kl. 09:29

    Kære Ida Marie,
    Det lyder helt vildt lækkert! 🙂
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Saftige marcipankager krydret med kardemomme og to Saftige marcipankager krydret med kardemomme og toppet med kaffeglasur 🧁☕️
Foreningen af kardemomme
og kaffe smager eventyrligt godt 🫶🏻Her kommer opskriften, som giver 6 kager:Marcipan kardemommekager:
100 g smør, blødt
100 g marcipan
100 g sukker
2 æg, stuetempereret
50 g hvedemel
0,75 tsk. stødt kardemommeKaffeglasur:
80 g flormelis
En smule stærkt brygget kaffe
Evt. lidt friskmalet kaffe til pyntForvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør, marcipan og sukker godt sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og kardemomme i. Fordel dejen i 6 små forme (mine forme er i silikone – men ellers skal de smøres) og bag i ca. 25 minutter. Kontroller om de er færdigbagt med en kødnål. Køl helt af.

Rør glasuren sammen af flormelis og kaffe og fordel på kagerne. Drys evt. med lidt friskmalet kaffe.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap