Disse fine juletræer med aromatisk citronmarcipan, hvid chokolade og grønne pistacier lavede jeg, da jeg var Feminas juleambassadør for 3 år siden. Super simple, julehyggelige og ikke mindst vanvittigt velsmagende.
Her er opskriften:
Juletræer med citron og pistacier
20 stk
200 g marcipan
1 øko citron, fintrevet skal af
150 g hvid chokolade
50 g usaltede pistacier, finthakket
Ælt marcipan med citronskal. Rul den ud til ca. 5 mm tykkelse mellem to stykker
bagepapir. Fjern det øverste stykke bagepapir og brug en udstikker til at lave
juletræer. Smelt 2/3 af chokoladen til 45° i en skål over vandbad. Finthak den sidste
1/3. Tag skålen af varmen. Tilsæt den hakkede chokolade i den smeltede
chokolade, som nu skal ned og ramme 26-27°. Varm derefter chokoladen op til
29°. Dyp juletræerne i chokoladen og placer dem på et stykke bagepapir. Drys
med pistacier. Lav evt. 5 færdige ad gangen, så den hvide chokolade ikke når at
sætte sig, inden pistacierne drysses på.
Skriv et svar