Disse melt-in-your-mouth (or between your fingertips) chokoladetrøfler kreerede jeg i sidste uge, da jeg havde lyst til en sød og fløjlsblød chokoladeoplevelse. Det blev til crème de la crème orangetrøfler faktisk, da jeg brugte den mørke orangechokolade Special Orange fra Valrhona. Jeg puttede lidt honning i ganachen, da honningens fine og finurlige sødme altid er med til at åbne op for chokoladens nuancerede smagsunivers. Man kan også sagtens lave trøflerne med en almindelig god mørk chokolade.
Trøflerne er gode lige fra køleskabet; deres fløjlsblødhed smelter direkte på tungen og er indbegrebet af instant pleasure. De kan faktisk også nydes fra fryseren. De forbliver ret bløde selv i frossen tilstand. Det giver en sanselig livsnydelse, som varer lidt længere, da trøflerne ikke smelter nær så hurtigt.
Til 20 trøfler:
130 g Special Orange fra Valrhona – eller anden god mørk orangechokolade
130 g piskefløde
20 g honning
10 g smør
Kakao til at rulle trøflerne i, gerne fra Valrhona.
Hak chokoladen fint og smelt den over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved lav effekt (rør i den flere gange undervejs) – lad den ikke overstige 55 grader. Bring piskefløden i kog sammen med honningen og hæld derefter 1/3 af den varme fløde over chokoladen. Rør rundt med en dejskraber, til massen er fint homogen. Tilsæt den næste 1/3 fløde og rør igen til massen har samlet sig. Tilsæt resten af fløden og rør godt til, så massen samler sig og har en smuk blank overflade. Tilsæt til sidst smørret lidt ad gangen. For at ganachen får den mest optimale konsistens, stavblend den da gerne til sidst. Hæld massen i en form foret med film eller bagepapir og sørg for, at massen er dækket godt til (film eller papirskal helt ned og røre ved massens overflade). Lad ganachen sætte sig – det tager minimum 12 timer. Skær ganachen ud og tril den forsigtigt til kugler. Eller lav kugler med et parisiennejern. Tril kuglerne i kakao og bevar dem på køl eller frost indtil servering.


