E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Melt-in-your-mouth chokoladetrøfler

5. september 2012 af Anne au Chocolat 30 kommentarer

Disse melt-in-your-mouth (or between your fingertips) chokoladetrøfler kreerede jeg i sidste uge, da jeg havde lyst til en sød og fløjlsblød chokoladeoplevelse. Det blev til crème de la crème orangetrøfler faktisk, da jeg brugte den mørke orangechokolade Special Orange fra Valrhona. Jeg puttede lidt honning i ganachen, da honningens fine og finurlige sødme altid er med til at åbne op for chokoladens nuancerede smagsunivers. Man kan også sagtens lave trøflerne med en almindelig god mørk chokolade.

Trøflerne er gode lige fra køleskabet; deres fløjlsblødhed smelter direkte på tungen og er indbegrebet af instant pleasure. De kan faktisk også nydes fra fryseren. De forbliver ret bløde selv i frossen tilstand. Det giver en sanselig livsnydelse, som varer lidt længere, da trøflerne ikke smelter nær så hurtigt.

Til 20 trøfler:

130 g Special Orange fra Valrhona – eller anden god mørk orangechokolade
130 g piskefløde
20 g honning
10 g smør
Kakao til at rulle trøflerne i, gerne fra Valrhona.

Hak chokoladen fint og smelt den over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved lav effekt (rør i den flere gange undervejs) – lad den ikke overstige 55 grader. Bring piskefløden i kog sammen med honningen og hæld derefter 1/3 af den varme fløde over chokoladen. Rør rundt med en dejskraber, til massen er fint homogen. Tilsæt den næste 1/3 fløde og rør igen til massen har samlet sig. Tilsæt resten af fløden og rør godt til, så massen samler sig og har en smuk blank overflade. Tilsæt til sidst smørret lidt ad gangen. For at ganachen får den mest optimale konsistens, stavblend den da gerne til sidst. Hæld massen i en form foret med film eller bagepapir og sørg for, at massen er dækket godt til  (film eller papirskal helt ned og røre ved massens overflade). Lad ganachen sætte sig – det tager minimum 12 timer. Skær ganachen ud og tril den forsigtigt til kugler. Eller lav kugler med et parisiennejern. Tril kuglerne i kakao og bevar dem på køl eller frost indtil servering.

Skrevet i: Chokolade og små søde sager Tags: appelsinchokolade, chokolade, chokoladetrøfler, orangechokolade, Special Orange, trøfler, valrhona

Previous Post: « Varm hvid chokoladedrik med lakrids
Next Post: Vind den fine nye U kaffemaskine fra Nespresso »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Line skriver

    5. september 2012 kl. 08:14

    Kjaere Anne!
    Tusen takk for oppskrift! Den vil jeg proeve! Hvis man ikke har orangechokolade kan jeg bruge vanlig sjokolade og tilsette litt saft av en appelsin? Har du proved aa lage chokoladetrøfler med lys sjokolade? Det er saa vanskelig aa faa tak i moerk sjokolade her i India.
    stor knus til deg! Hjemmelaged Kort er paa vei til din postkasse 🙂

  2. Anne au Chocolat skriver

    5. september 2012 kl. 08:45

    Kære Line
    Ja, det kan du sagtens gøre 🙂
    Jeg glæder mig til at høre, hvad du synes om det.
    Og H U R R A hvor jeg glæder mig til at få dit postkort.

    Kram en masse fra mig!

  3. Julie/Gane&Gaffel skriver

    5. september 2012 kl. 09:01

    Nøjjj, hvor ser de bare fantastiske ud. Der fik du lige sat gang i en indre chokoladedagdrøm i mit hoved!

  4. Anne au Chocolat skriver

    5. september 2012 kl. 09:26

    Kære Julie
    Jeg sidder også på CBS og dagdrømmer om dem lige nu 🙂

    Kh Anne

  5. Line skriver

    5. september 2012 kl. 10:43

    Føler jeg er blevet ramt med en pil lige i mit chokoladehjerte 🙂 Troede ikke det var muligt at lave dem selv. Mange tak for opskriften! De ser alt for gode ud.

  6. rikke skriver

    5. september 2012 kl. 13:59

    Kære Anne ––– hvor finder jeg største udvalg af Valrhona-chokolade – synes ikke Magasin har alle de varianter du ofte hentyder til i dine skønne opskrifter! På forhånd tak, Rikke

  7. Zoë Escher skriver

    5. september 2012 kl. 18:38

    Chokolade trøfler smager fantastisk. Tak for tippet med honningen:-)

    Mvh:
    Zoë

  8. Anne au Chocolat skriver

    6. september 2012 kl. 08:10

    Kære Line
    Tusind tak for dine fine ord. Det er også fløjlsblød chokoladekærlighed! 🙂

    Kh Anne

  9. Anne au Chocolat skriver

    6. september 2012 kl. 08:11

    Kære Rikke
    Jeg mente ellers, at Magasin havde Special Orange. Hvor bor du henne i landet? Så kan jeg finde ud af, hvor det nærmeste største udvalg er 🙂

    Kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    6. september 2012 kl. 08:12

    Kære Zoë
    Honning er et lille mirakel 🙂

    Kh Anne

  11. foodMAD skriver

    6. september 2012 kl. 09:21

    De ser helt vidunderlige ud! Kunne godt bruge nogle af disse små syndigheder her til kaffen. Tak for opskrift!

  12. Linn skriver

    6. september 2012 kl. 11:14

    Altså Anne – hvor ser det vildt lækkert ud. Mørk chokolade med appelsin i er en af mine absolutte yndlingschokolader – så måske jeg skal prøve noget á la det her om ikke altfor længe. Tak for inspiration, søde du!

  13. Louises lakridser skriver

    6. september 2012 kl. 17:16

    Ej, det er næsten tarveligt :-). Jeg har fået ret meget kage på det seneste, men dem her ser jeg ud til at må prøve.

  14. Anne au Chocolat skriver

    7. september 2012 kl. 12:34

    Søde Linn
    Tusind tak! 🙂 De er også meget lækre! Håber snart at vi ses!

    Kram

  15. Anne au Chocolat skriver

    7. september 2012 kl. 12:34

    Kære Louise
    Det lyder fornuftigt 😉

    Kh Anne

  16. Clara skriver

    8. september 2012 kl. 17:06

    Hej Anne

    Jeg skulle lige til at lave disse, men så så jeg at de skulle være mindst 12 timer i køleskabet. Jeg kiggede lidt rundt på andre opskrifter, og der skulle de kun sætte sig i et par timer. Er der noget specielt ved disse, der gør, at de skal være så længe i køleskabet?
    Lige en ting mere. Ved du hvor jeg kan købe Valrhona chokolade henne, bor i Vejle.
    Lige nu har jeg dog et lille forråd fra sommerferien, hvor jeg besøgte Valrhona Chokoladefabrikken i Frankrig 🙂
    Håber du kan svare på mine spørgsmål! Jeg bliver simpelthen så inspireret af at kigge på dine lækre opskrifter!

  17. Anne au Chocolat skriver

    8. september 2012 kl. 17:38

    Kære Clara
    De er bedst efter 12 timer på køl, så de har sat sig ordentlig men de er også gode efter 5-6 timer 🙂
    Jeg kan undersøge Valrhona for dig?:) jeg har også besøgt fabrikken i Tain l’Hermitage!
    Kh Anne

  18. Clara skriver

    8. september 2012 kl. 20:57

    Du må meget gerne undersøge det, det ville være en stor hjælp!:-)
    Kh

  19. Laura skriver

    9. september 2012 kl. 11:40

    Til Clara: Jeg havde overset, at de skulle sætte sig i 12 timer, da jeg lavede dem i går. Derfor røg de i en tur i fryseren i stedet i ca. to timer, og det fungerede fint.

    Til Anne: Af hjertet tak, de var virkelig gode! Den perfekte afslutning på en ægte herremiddag (indtaget af to damer) – og en god bund til en bytur! 🙂

  20. Mette skriver

    10. november 2012 kl. 19:17

    Hej Anne
    Efter at have opdaget Valrhonas fantastiske caramelia her på din side, har jeg nu købt en pakke, som jeg har tænkt mig at bruge til at lave fyldte chokolader/trøfler med. Men kan jeg bare bruge denne opskrift? Eller skal der mindre fløde i, når man bruger lys chokolade?
    På forhånd tak for hjælpen 🙂

    Mvh Mette

  21. Anne au Chocolat skriver

    10. november 2012 kl. 22:23

    Kære Mette,
    uhm, det lyder som en god idé! Jeg tror godt, at du kan bruge denne opskrift. Men jeg ville så udelade honningen, da Caramélia’en er rigeligt sød.

    God fornøjelse.

    Kh Anne

  22. sigrid skriver

    20. december 2012 kl. 18:50

    Hej Anne
    hvor ser det bare lækkert ud ! 🙂
    hvor lang tid kan de færdige tøfler holde sig i køleskab ?
    M.v.h Sigrid

  23. Anne au Chocolat skriver

    21. december 2012 kl. 11:38

    Kære Sigrid
    Det kan i hvert fald godt holde sig julen over 🙂

    Kh Anne

  24. Louise Petersen skriver

    26. august 2013 kl. 06:44

    Hej Anne…

    Jeg har kigget lidt rundt på din hjemmeside fordi jeg gerne ville eksperimenter med chokoladeganache og trøfler men jeg synes måleforholdet ml. fløde og chokolade ændrer sig hver gang jeg kigger på en ny opskrift… Har du et generelt måleforhold du kører efter alt efter om du:
    – laver trøfler der skal rullers
    – laver en ganache der skal piskes så den kan bruges som fyld
    – en ganache der skal bruges til opsmøring

    Håber meget du kan hjælpe for har kigget rundt på internettet og alle skriver noget forskelligt!

    TAK

  25. Anne au Chocolat skriver

    25. september 2013 kl. 11:47

    Kære Louise,
    Jeg har først set din besked nu.
    Har du fundet en løsning selv?
    Jeg prøver mig også altid lidt frem, og forholdene jeg ender med varierer altid fra chokolade til chokolade.
    Kh Anne

  26. Jane Olsen skriver

    9. november 2013 kl. 10:52

    Hej Anne !
    Jeg er da fuldstændig ramt af alle dine lækre opskrifter ,har bare siddet og læst i 2 timer og nærmest smagt det i tankerne .
    Vil prøve dine peanut småkager om lidt.
    Du har fået en stor fan som bare må besøge din blog igen !
    (Har altid elsket god mørk chokolade og har altid noget på lager )
    KH Jane

  27. Anne au Chocolat skriver

    9. november 2013 kl. 11:44

    Kære Jane,
    TUSIND tak den sødeste sødeste kommentar.
    Det gør mig meget glad, at du synes om min blog og opskrifterne.
    Rigtig god weekend 🙂
    Kh Anne

  28. Jane Dixon skriver

    24. marts 2015 kl. 10:21

    Kære Anne,

    Først og fremmest tak – Der er mange opskrifter på trøfler/ganache på nettet, men din er bare den bedste!

    Dernæst: Revet skal af en halv appelsin i fløden, som så sies fra efterfølgende giver en super orangesmag. Og så kan jeg anbefale chokoman.dk til online bestilling af Valrhona chokolade og kvali nougat + marcipan.

    Håber du bliver ved med at blogge – dine opskrifter er alt for lækre! 🙂

    Kh
    Jane

  29. Louise skriver

    6. december 2016 kl. 14:29

    Uhmm – kan de virkelig fryses?

  30. Anne au Chocolat skriver

    6. december 2016 kl. 20:51

    Ja, det kan de 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Godaften ❤️ Som lovet kommer opskriften her på appelsinkagen✌🏻🍊🍋🍰 (Man kan også bruge en almindelig springform, men hold øje med bagetiden ☺️)

200 g marcipan
200 g sukker 
200 g smør, blødt
4 æg
100 g hvedemel
Fintrevet skal af 2 øko appelsiner

Til formen:
Smør
Hvedemel

Glasur:
Flormelis 
Citronsaft / appelsinsaft 

Pynt:
Usaltede pistacier og hvid chokolade 

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Pisk marcipan og sukker sammen i en skål og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æg i et ad gangen. Vend derefter mel og fintrevet appelsinskal i. Forbered randformen: smør formen med smør og drys siderne med et lag mel. Hæld kagedejen i formen. Bag kagen i ovnen i ca. 30-40 minutter. Tjek om den er færdigbagt med en strikkepind. Vent 30 minutter med at vende kagen ud af randformen, så den er tilpas kølet af og ikke når at sætte sig fast igen. Pynt kagen med glasur, pistacier og hvid chokolade.
Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap