E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Varm hvid chokoladedrik med lakrids

2. september 2012 af Anne au Chocolat 17 kommentarer

Måske har kombinationen af lakrids og hvid chokolade for længst haft sine glory days, men den går aldrig af mode hos ChokoladeAnne!

Denne hyggelige og varme drik, jeg serverer for jer her på bloggen i dag, byder også på den smukke og yderst smagfulde forening af cremet vanillelækker hvid chokolade krydret med kant og frækhed fra det labre lakridspulver fra Konnerup & Co, som jeg for noget tid siden blev spurgt, om jeg havde lyst til at teste på bloggen.

Meget passende med lidt varm sød hygge på årets første grå efterårssøndag.

Til to glas eller kopper brugte jeg:

300 ml sødmælk
60 g hvid chokolade, gerne Ivoire fra Valrhona, finthakket
1-1 1/2 tsk lakridspulver (efter smag og behag)

Bring sødmælken, den hvide chokolade og lakridspulveret op til lige under kogepunktet i en gryde, til chokoladen er smeltet og rør konstant undervejs. Brug gerne et piskeris for at sikre den skummende effekt. Fordel den krydrede hvide varme chokolademælk i to glas og drys med lidt ekstra lakridspulver på toppen.

Nedenfor kan I se den lækre sending af Konnerup & Co lakridser, jeg hentede på posthuset. Jeg har været rigtig glad for lakridspulveret. Lakridssiruppen skal nok i en is inden længe. Og de lækre spiselige søde og salte lakridser er forlængst indtaget sammen med gode venner. Det varmer mit madhjerte, hver gang nye søde kvalitetsprodukter med smagen i fokus gør deres entré på markedet. Også selvom jeg aldrig bliver den store lakridsspiser. Det er min mor til gengæld, og hun har altid dansk kvalitetslakrids i huset i Indien : )

Skrevet i: Chokolade og små søde sager, Morgenmad

Previous Post: « Blondies og chokoladesmagning
Next Post: Melt-in-your-mouth chokoladetrøfler »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Laura skriver

    2. september 2012 kl. 08:12

    Ejj Anne, det ser helt vildt lækkert ud!
    Dejlig måde at starte dagen på – håber den bliver god.
    Lidt nysgerrigt spørgsmål, bor dine forældre i Indien?

  2. Chris skriver

    2. september 2012 kl. 08:16

    Det lyder helt fantastisk, Anne! Du er så kreativ og inspirerende! 🙂

    Chris

  3. Marie skriver

    2. september 2012 kl. 08:42

    Åh så blev jeg da lige chokoladehungrende fra morgenstunden af. Det skal da helt sikkertbprøves- og nej, hvid chokolade og lakrids går aldrig af mode.

  4. Marie skriver

    2. september 2012 kl. 09:29

    Årh det ser godt ud! Tror nok lige det skal laves 😉

  5. Line skriver

    2. september 2012 kl. 11:03

    Jeg har faktisk aldri hoert om kombinasjonen hvit sjokolade og lakris! Det er nytt for meg! Men jeg elsker jo baade hvit sjokolade og lakris! Naa ble jeg nysgjerrig paa den kombinasjonen. Tusen takk for tips! Ha en dejlig dag! Knus!

  6. Frederikke skriver

    2. september 2012 kl. 21:11

    Et andet godt tip til brug af lakridssiruppen – min far serverede sidste vinter en kronvildtfilet (måske ikke lige hver dag man får det) med en glacé af balsamico og lakridshonning (tænker at siruppen kan bruges i den sammenhæng som substitut..) – han havde vist bare set opskriften på pakken med vildtkødet, men det var virkelig lækkert – og så sammen med en salat og noget god rødvin 🙂

  7. I Rivera skriver

    3. september 2012 kl. 03:47

    Wonderful. I love the combination of chocolate and licorice.

  8. Maries Madblog skriver

    3. september 2012 kl. 05:24

    Jeg ELSKER også lakrids og hvid chokolade. Det går heller ikke af mode lige foreløbig hjemme hos mig 🙂 Især kombineret med noget friskt a la passionsfrugt eller havtorn, dét er godt!

  9. Luna skriver

    3. september 2012 kl. 19:39

    Årh manner manner manner – det vil jeg have til min fødselsdag! Lyder bare megalækkett!

  10. Anne au Chocolat skriver

    3. september 2012 kl. 20:28

    Kære Laura
    Tak skal du have – og jeg er helt enig 🙂
    Jeps, de gamle bor i Indien – og jeg har netop bestilt billetter til at tage ud til dem igen i januar!

    H U R R A 🙂

    Kh Anne

  11. Anne au Chocolat skriver

    3. september 2012 kl. 20:28

    Kære Chris
    Jeg kan kun sige DITTO <3

    Kh Anne

  12. Anne au Chocolat skriver

    3. september 2012 kl. 20:29

    Kære 3 x Marie,

    TAK for jeres søde kommentarer! Jeg får helt lyst til at servere varm hvid chokolade krydret med lakrids for jer på én gang 🙂

    Kh Anne

  13. Anne au Chocolat skriver

    3. september 2012 kl. 20:30

    Kære Line
    Jeg må servere det for dig, når jeg kommer til Indien igen i januar 🙂

    Kh Anne

  14. Anne au Chocolat skriver

    3. september 2012 kl. 20:31

    Kære Frederikke
    MUMS det lyder så godt – og væsentlig sejere end dens sovs min far laver til sine vildtretter, som jeg dog stadig og altid forguder 🙂

    Kh Anne

  15. Anne au Chocolat skriver

    3. september 2012 kl. 20:32

    Kære Luna
    Det synes jeg lyder som den bedste idé 🙂
    Hvornår bliver du 6 år?

    Kh Anne

  16. Luna skriver

    4. september 2012 kl. 19:34

    Jeg bliver 6 år den 11 september. Jeg skal på konditori med min mor, det har jeg ønsket mig i gave.
    Og så skal jeg holde en Hawaii-fødselsdag for mine venner om weekenden. Jeg kigger i opskriftbøger hele tiden, men ved ikke hvad jeg skal bage endnu til festen.
    Noget med ananas og blomster ihvertfald.

Trackbacks

  1. Hjemmelavet julehygge for begyndere – The Funs siger:
    22. november 2016 kl. 13:01

    […] Link til opskriften:https://anneauchocolat.dk/chokolade-og-smaa-soede-sager/varm-hvid-chokoladedrik-med-lakrids/ […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap