E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Blondies og chokoladesmagning

30. august 2012 af Anne au Chocolat 22 kommentarer

Forleden lagde jeg dette step-by-step billede af mine lækre blondies op på min Instagram profil. Det vakte begejstring. Måske havde det også lidt at gøre med, at jeg i samme stund fortalte, at jeg havde brugt intet mindre end 900 g hvid Ivoire chokolade fra Valrhona til at kreere disse fire kager. 600 g smeltet og 300 g hakket. Bum!

Kagerne serverede jeg i aftes for en række chokoladeglade gæster på Estate Kaffebar til en sjov, lækker og sanselig Valrhona chokoladesmagning*, jeg holdt sammen med et par søde kolleger/veninder fra Chokolade Compagniet i forbindelse med Copenhagen Cooking. Den saftige blonde sag af en kage hittede stort hos alle – også hos dem som ikke var så vilde med hvid chokolade. Det skyldes nok, at jeg har tilført kagen et syrligt og aromatisk twist i form af appelsinskal.

Har I prøvet at bage disse blondies? Det er klart en af de opskrifter, jeg er mest stolt af at have skabt!

* til chokoladesmagningen i aftes smagte vi blandt andet på 8 forskellige Valrhona chokolader. Jeg elsker at få folk til at SMAGE på chokoladen, og jeg opfordrede også gæsterne til at være med til at sætte ord på de forskellige smagsnoter, de sansede. Hvert enkelt chokoladestykke kiggede vi på, duftede til, lyttede til (knækket), bed i (og sansede chokoladens knæk mellem tænderne), smagte og lod smelte på tungen.
Den rene chokoladenydelse finder sted i denne fine proces.

Skrevet i: Uncategorized Tags: anneauchocolat, blondies, chokoladesmagning, copenhagen cooking, Estate Kaffebar, instagram, valrhona

Previous Post: « Himmelske brownies
Next Post: Varm hvid chokoladedrik med lakrids »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Nanna Planck Drost-Nissen skriver

    30. august 2012 kl. 11:46

    Kære Anne….Dine blondies ser yderst elegante ud !!! jeg vil prøve at gøre dem efter!!! Det er dejligt at du ikke bare kræser for de lækre råvarer, men også beskriver og sætter ord på nydelsen, af samme!!! Minder os om at være tilstede i øjeblikkket …inden disse lækkerier risikerer at forsvinde ind i mørket, uden alle sanserne har givet dem den opmærksomhed de behøver, for at fylde krop og sjæl med kærlighed og glæde….!!!!

  2. Line skriver

    30. august 2012 kl. 13:20

    Kære Anne
    Dine Blondies ser himmelske ud! Jeg elsker hvid sjokolade! Elsker kombinasjonen hvid sjokolade og kaffe! Nyd ditt soede liv!
    Knus!

  3. Mette skriver

    30. august 2012 kl. 13:28

    Wow – 900 gr…. That is a lot!!!!

    Hvor langt rækker sådan en portion??

    Kh, Mette

  4. Anna skriver

    30. august 2012 kl. 16:49

    Sidder faktisk netop nu med et stykke blondie i hånden. Den er blevet mit hofnummer når jeg har veninder til kaffe og jeg var heldig nok til at de levnede et par stykker i går (de plejer ellers at æde rub og stub og kræve resterne med hjem hvis der er nogen…) Tilføjer gerne 100 g hakket mælkechokolade samt saften fra den appelsin hvis skal jeg har revet ned i kagen. Mums!

  5. Mette skriver

    30. august 2012 kl. 18:58

    Kære Anne
    Tak for et herligt arrangement i går på Estate kaffebar. Det er med stor fornøjelse, at jeg har udvidet min viden om og kendskab til de forskellige Valrhona chokolade! Jeg glæder mig til at anvende de forskelige smage i de næste mange kager og desserter.
    Mange hilsner Mette Enevold

  6. Maries Madblog skriver

    30. august 2012 kl. 19:17

    Ih altså Anne. Næste gang du holder chokosmagning, så skal vil og bør jeg altså komme med. Ellers så kan jeg jo ikke leve videre, det ved du godt ikke? Jeg ELSKER valrhona chokolade. Ja i det hele taget kvalitetschokolade, men særligt valrhona får mit hjerte til at banke lidt hurtigere, mmm. Og de der blondies – HUUHAAA!

  7. Pixels & Poesi skriver

    31. august 2012 kl. 07:52

    Nej, det har jeg ikke, men det skal helt sikkert prøves, når jeg lige er kommet mig ovenpå seneste bagning af chokoladeballaden.

  8. Charlotte G skriver

    31. august 2012 kl. 08:35

    Ja! Jeg elsker din Blondie. Det er dronningen af chokoladekager!
    God weekend.
    Vh Charlotte G

  9. Anne au Chocolat skriver

    31. august 2012 kl. 09:18

    Kære Nanna
    Tusind tak for dine søde ord. De varmer meget, som altid.

    Jeg håber, at du får en god weekend.

    Kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    31. august 2012 kl. 09:19

    Kære Line
    Jeg må tage noget hvid chokolade med ud til Indien næste gang og bage dem til dig. Jeg er ikke helt sikker på hvornår det bliver, men jeg satser på januar 🙂

    Kh Anne

  11. Anne au Chocolat skriver

    31. august 2012 kl. 09:21

    Kære Mette

    Oh yes, det er meget med 900 g Ivoire 🙂 Jeg gangede min blondies opskrift med 3 og der blev 64 stykker ud af portionen. Så that’s a lot, too!

    Kh Anne

  12. Anne au Chocolat skriver

    31. august 2012 kl. 09:23

    Kære Anna

    Uhm det lyder super lækkert! Det glæder mig, at du synes om opskriften og at du selv bygger på den, så den passer til din smag 🙂

    Kh Anne

  13. Anne au Chocolat skriver

    31. august 2012 kl. 09:24

    Kære Mette

    Tusind tak for dine søde ord. Det glæder mig at høre, at du kunne lide smagningen 🙂
    Vend endelig tilbage, når du har kreeret noget lækkert – er sikker på, at du også kan inspirere mig 🙂

    Kh Anne

  14. Anne au Chocolat skriver

    31. august 2012 kl. 09:26

    Kære Marie

    Ok så lad gå 😉
    Jeg havde faktisk lovet mig selv ikke at gøre reklame for dit, da jeg gerne ville have, at det ikke blev et Anne au Chocolat-arrangement! Hvis du forstår…

    Kram

  15. Anne au Chocolat skriver

    31. august 2012 kl. 09:26

    Kære Pixels og Poesi

    Det lyder lækkert 😉

    kh Anne

  16. Anne au Chocolat skriver

    31. august 2012 kl. 09:27

    Kære Charlotte

    Det glæder mig meget at høre 😉

    God weekend.

    Kh Anne

  17. Maries Madblog skriver

    31. august 2012 kl. 22:03

    Jeg forstår det, 100%. Men hvis du på den anden side slet ikke reklamerer, hvordan skal os bloglæsere og -elskere så have en chance for at opdage det?

  18. Anne au Chocolat skriver

    1. september 2012 kl. 09:06

    Kære Marie
    Det kan jeg også godt forstå! 🙂
    Jeg tænkte bare, at man kunne holde øje med alle de spændende events på Copenhagen Cookings hjemmeside og i folderen. Men jeg lover at reklamere bedre for lignenden events i fremtiden!

    Kh Anne

  19. Maria skriver

    1. september 2012 kl. 17:59

    Kære Anne,
    Springformene i de fine farver… er de store eller små? Hvis små, hvor har du så købt dem? De er p.æ.n.e 😉

    Kh,
    Maria

  20. Anne au Chocolat skriver

    2. september 2012 kl. 09:41

    Kære Maria
    Jeg er også meget glade for de her runde kageforme, som er ca. 21. cm i diameter. De er “desværre” købt i Frankrig!

    Kh Anne

  21. Ulla skriver

    22. september 2012 kl. 19:38

    Hej Anne – jeg prøvede denne lækre opskrift – og det blev rigtig godt!
    Jeg må dog sige at jeg har svært at genkende smagen af den hvide chokolade når man bager med den, som om den blide smag ligesom glider i baggrunden. Men godt blev det nu uanset – meget “tæt” i smagen. 🙂
    Måske man skulle kaste sig ud i et konfekt-projekt med hvid chokolade, når julen kommer nærmere.

    Mvh Ulla

  22. Ulla skriver

    22. september 2012 kl. 19:39

    Forresten ristede jeg lige mandlerne blidt inden jeg kom dem i. Lækkert.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap