Denne grønne og eventyrligt cremede pistacie praliné blev til ganske spontant forleden, da jeg havde lavet karamelliserede pistacienødder, hvor halvdelen var til overs. Nødderne blev blendet med en lillebitte smule vegetabilsk olie og tryllet om til den lækreste karamelliserede pistaciecreme, som jeg tænker ville agere den perfekte midte i en fyldt chokolade. Sådan helt pistaciepraliné-agtigt.
Jeg har siden hen spist pistaciepralinéen på knækbrød og som her i indlægget oven på en portion bananpandekager, som jeg med vilje gav lidt brændte kanter for at matche de karamelliserede smagsnoter i pralinéen. De vanillesyltede rabarberskiver tilføjede lidt syrligt sødme, som klædte pistaciepralinéen.
Pistaciepraliné
50 g rørsukker
50 g grønne usaltede pistacienødder
1 spsk vegetabilsk olie
Lav en karamel af rørsukker på panden og tilsæt pistaciernødderne. Rør rundt så karamellen dækker alle pistacier. Hæld de karamelliserede pistacier til afkøling på et stykke bagepapir. Put de afkølede pistacier i en blender eller minihakker og blend dem med olien til pistaciepraline.
Easy peasy pistaciepraliné 🙂
Kristina skriver
Herligt, her står jeg med 500g pistacier, som jeg lige har bragt med hjem fra Bronte i Italien – der hvor de siger at have verdens bedste pistacier- og nu ved jeg hvad jeg skal lave med dem… Mums
Hvadskalvibage/Mette skriver
Det lyder rigtig lækkert og skal klart prøves. Har planer om at der meget snart skal bages rabarbertærte, og dette lyder som et rigtig godt tilbehør
Anne au Chocolat skriver
Kære Kristina
Det lyder bare godt 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Mette
Uhm, jeg tror bestemt også, at de to ting går godt sammen 🙂
Kh Anne