E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Is med Dulcey, ristet kokos og hindbær – sødt, sprødt og simpelt!

20. april 2014 af Anne au Chocolat 14 kommentarer

dulcey2Denne søde, sprøde og super simple servering af vaniljeis, smeltet Dulcey, ristede kokosflager og hindbær fortjener et STORT billede!

Formentlig min nye favorit forening af is og chokolade. Hvad er jeres foretrukne topping til is? Byd gerne på nye idéer i kommentarfeltet 🙂

Ha’ en dejlig Påskedag. I øvrigt et stort tak til alle, som deltog i konkurrence om Wilfa vaffeljernet. Vinderen ved lodtrækning blev Nina, som glæder sig til at servere vafler til sine to sønner. Hun har fået besked og blev meget glad!

Skrevet i: Is

Previous Post: « En lille konkurrence: Vind et Wilfa vaffeljern
Next Post: Pistaciepraliné »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Fru Kofoeds Køkken skriver

    20. april 2014 kl. 15:07

    Åh, altså “skildpaddesuppe” (Toms skildpadder smeltet med fløde) overgår næsten alt i min verden, selvom det ikke er tit, jeg under mig selv det 🙂 Lakridssirup er også fantastisk!
    God påske – og hvor ser det lækkert ud 🙂
    Louise

  2. Line skriver

    21. april 2014 kl. 03:01

    Kjaere Anne!
    Mmmmm, jeg elsker is!! 🙂 Noen av det beste jeg vet er for eksempel aa helle en kopp iskald espresso over vaniljeis, det syns jeg er fantastisk! Og saa liker jeg ogsaa godt aa ha litt cola i min vaniljeis, det pleide vi aa ha hos min mormor og det syns alle vi barnebarn var saa godt. I Norge for noen aar siden spiste jeg en floede-vaniljeis med chilli, chocolate swirls, og kirsebaer, det var helt utrolig lekkert! 🙂 Hvis jeg skal kjoepe ferdig-is fra frysedisken i Norge pleier jeg aa velge Kaffe-is, eller is som smaker av mint 🙂 Den beste isen jeg noen gang har smakt spiste jeg i Roma i Italia, det var en kokos-is, som jeg spiste sammen med et glass chardonnay som smakte av ananas 🙂 Haaper du hadde en fantastisk paaske!! 🙂 KNUS!

  3. Lars Napoles skriver

    21. april 2014 kl. 10:53

    Lækker dessert du præsenterer og spændende kombination 🙂

  4. Louise BL skriver

    21. april 2014 kl. 15:34

    Hvad er forskellen i smagen/konsistensen på en semi-freddo og en ‘almindelig’ is? Er semi-freddoen blødere eller hvordan? 🙂
    Vanilieis, kokos, Dulcey og hindbær lyder som en kombination for mig :O Det ser fantastisk ud!

  5. Nina HC skriver

    21. april 2014 kl. 21:09

    Kan bekræfte, at Nina blev meget glad – og supplere med, at hendes drenge blev ellevilde 🙂 Så jeg takker endnu engang og glæder mig!

  6. Anne au Chocolat skriver

    22. april 2014 kl. 10:04

    Kære Fru Kofoed
    Det lyder også ret så lækkert 😉
    Kh Anne

  7. Anne au Chocolat skriver

    22. april 2014 kl. 10:04

    Kæreste Line
    Wauw mange lækre is-idéer – det lyder dejligt alt sammen 🙂
    Kram en masse til dig i Colgata <3

  8. Anne au Chocolat skriver

    22. april 2014 kl. 10:05

    Kære Lars,
    Mange tak 🙂
    Kh Anne

  9. Anne au Chocolat skriver

    22. april 2014 kl. 10:07

    Kære Louise
    En semi-freddo er normalt lavet på fløde, hvor mange iscremer i dag er lavet på en blanding af mælk og fløde. Semifreddo serveres halvfrossen (deraf navnet) 🙂
    Kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    22. april 2014 kl. 10:08

    Kære Nina
    Det er så godt at høre 🙂
    Kh ANne

  11. Dorte vardinghus skriver

    22. april 2014 kl. 13:00

    Prøv at blande svedjerug i, det gør jeg ofte i pandekager, giver en lækker nøddeagtig og lidt cruncy smag. Køber det økologisk hos Falslevgaard mølle.

  12. Anne au Chocolat skriver

    22. april 2014 kl. 20:14

    Kære Dorte
    Mener du i isen? 🙂
    Kh Anne

  13. Kalle skriver

    5. maj 2014 kl. 17:28

    Hvor ser det dog lækkert ud! Kokos må også være en af favoritterne her – og i kombination med friske bær, er man garanteret en topping, som det næsten kan svært for isen at leve op til! 🙂

  14. Anne au Chocolat skriver

    6. maj 2014 kl. 11:16

    Kære Kalle
    Det er nemlig en himmelsk servering 🙂
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Tre glimt fra den sidste uge 💕 • Tiramisu på Tre glimt fra den sidste uge 💕
• Tiramisu på vej ☕️🍰
• Aftenbål i haven 🔥
• Vinterbadning i fjorden på den fineste frostklare morgen ❄️🌞
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap