E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

En lille konkurrence: Vind et Wilfa vaffeljern

13. april 2014 af Anne au Chocolat 713 kommentarer

IMG_6798

Sikke en dejlig søndag! Jeg er på Bornholm i dag, da søde Maja‘s datter Sia Sky skal døbes. Jeg er chokolademoster, så jeg er inviteret med 🙂

Jeg byder i dagens anledning på en ret så lækker konkurrence, hvis jeg selv skal sige det. Jeg har fået lov til at forære det nye Wilfa vaffeljern til en heldig læser her på bloggen.
Som de fleste af jer ved, E L S K E R jeg vafler og spiser dem allerhelst til morgenmad. I hvert fald mine bananvafler.
Wilfa vaffeljernet er genialt, da man kan lave to vafler på én gang. Det kommer som sendt fra himlen, nu hvor vi tit er to, som spiser morgenmad sammen. Her kan I læse mere om Wilfa vaffeljernet, hvis I har lyst.

IMG_6796

Billederne her er fra i fredags, hvor min kæreste Christian fyldte 30. Han ønskede sig bananvafler til morgenmad, og de blev toppet med skyr, kiwi, AMMA kakaonibs, solbærsyltetøj, ristede kokosflager, Ivoire 35% hvid chokolade fra Valrhona og serveret med en kop lækker kaffe. Ren morgenlykke.

IMG_6797 IMG_6795

Hvis I har lyst til at deltage i konkurrencen om at vinde dette lækre vaffeljern, skal I blotte skrive en hilsen til mig i kommentarfeltet. Jeg trækker lod blandt kommentarerne fredag den 18. april kl.11. Vinderen får besked direkte efter 🙂

Kirsebærblomsterne knipsede jeg i går morges på en solskinstur. De er ikke særligt madrelaterede, men hold op hvor er de søde, smukke og forårsstemte.

IMG_6941Indlægget indeholder affiliatelinks.

Skrevet i: Uncategorized Tags: konkurrence, morgenmad, morgenmadsvafler, påske, vaffeljern, wilfa, wilfa vaffeljern

Previous Post: « Pærer med ristede mandler, chokolade og mynte
Next Post: Is med Dulcey, ristet kokos og hindbær – sødt, sprødt og simpelt! »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Julie Jalsøe skriver

    21. april 2014 kl. 07:58

    Hej. Tak for en fantastisk blog, med så mange lækre opskrifter, jeg er helt vild med den .
    Det ville være så mega lækkert, jeg er sekvens af dem der spiser
    Melfrie vafler til morgenmad. Jeglaver også tit vafler når jeg har gæster,
    Så at man kan lave to på en gang, ville virkelig gøre sæt lettere, så kunne jeg
    Spare en masse tid

  2. Clara Strømsted skriver

    22. april 2014 kl. 18:01

    Hej, tak for inspirationen. Jeg har en stor passion for kager og søde sager; i det hele taget elsker jeg bare at stå i et køkken. Jeg har længe ville prøve vafler af, men jeg har desværre ikke et vaffeljern, hvilket er et must for at lave vafler.

  3. Katrine Dohrmann skriver

    24. april 2014 kl. 22:28

    Jeg elsker vafler, men spiser dem desværre alt for sjældent, da jeg ikke er indehaver af et vaffeljern, og sådan et kunne jeg godt tænke mig!

  4. Ida Seerup skriver

    25. april 2014 kl. 06:44

    Hej Anne
    Jeg er flittig følger af din blog. Jeg er også stor fan af vafler, men har netop spist morgenmad bestående af chokoladeballaderester, og det skal man altså heller ikke kimse af.

  5. Kristine Louise Christensen skriver

    26. april 2014 kl. 07:31

    Orh hvor lækkert, det kunne jo virkelig forsøde ens morgner med et så lækkert vaffeljern 🙂 Nu kan jeg bare lade tankerne drømme sig afsted mod vafler – tænderne begynder jo helt at løbe i vand 😛

  6. julie skriver

    29. april 2014 kl. 18:02

    Åhh ville elske at vinde dette jern- er på jagt efter et og min datter på 1 1/2 ELSKER vafler!!

  7. Camilla Toft skriver

    13. maj 2014 kl. 10:27

    Hej 🙂 Sikke en fin blog du har med mange ekstremt lækre opskrifter! 😀 Jeg er helt vildt med vafler, så vil selvfølgelig rigtig gerne vinde dette lækre jern 😀

  8. Julie Bode skriver

    14. maj 2014 kl. 13:16

    Hej – lækker blog du har dig her – man bliver nemt lækker sulten 🙂
    Jeg glæder mig til den dag, hvor man kan tage hånden ind i fjernsynet, mobilen, iPad’en, computeren osv. Og spise det man ser på billederne!
    Det er en rigtig fin og inspirerede blog, jeg synes virkelig dine banan pandekager og vafler ser lækre ud, som jeg vil kaste mig ud i, hvis jeg havde et vaflejern 🙂

  9. Anne skriver

    14. maj 2014 kl. 18:17

    Den anden dag købte jeg den mest vidunderlige gave til mig selv – din nye dejlig chokoladebog 😀

  10. Maily skriver

    25. maj 2014 kl. 21:53

    Vælg mig! Jeg elsker vafler og er en værre vafelgris! 🙂

  11. Sarah skriver

    2. juli 2014 kl. 19:11

    Det vil være skønt med et godt vaffeljern til køkkenet – så vil jeg også prøve de lækre bananvafler…

  12. Caroline Kjærulff skriver

    14. august 2014 kl. 08:24

    Ej hvor lyder det lækkert! Har længe ønsket mig et vaffeljern 🙂

  13. Aigel skriver

    14. november 2014 kl. 22:17

    Kjaere soede Anne!Naar jeg vil ha noe soedt hurtig lager jeg minuffs! 10 min aa blande ingrediensene og 20 min i ovnen. Det er jo ganske hurtig! I dag laget jeg frokost (eller morgemad paa dansk) minuffs, laget paa fullkornsmel og havregryn, med honning, date syrup, biter av mandler, cashewnoetter og smaa sjokoladebiter Jeg brukte youghurt (curd) som vaeske, saa jeg hadde ikke noe ekstra fett i, og honning og date syrup var eneste soetning. Saa ble det sunt ogsaa Dejlige til en kopp te! Bruker du noen gang date syrup (vet ikke hva det er paa dansk eller norsk .) i dine bagverk?

« Ældre kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap