E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Pærer med ristede mandler, chokolade og mynte

10. april 2014 af Anne au Chocolat 4 kommentarer

DSC_5608

I går lavede jeg en lækker snack efter at have fundet de flotteste modne røde pærer, da jeg var ude at handle. Den fine farve antydes desværre kun svagt som et omrids på billedet, fordi jeg valgte at lægge pærerne med deres midte opad. Kombinationen af chokolade, ristede mandler og mynte opstod ret spontant og blev nydt præcist som på billedet – spist med fingrene. Dog er jeg sikker på, at pærerne i denne flotte forklædning snildt kunne agere dessert, hvis de blev ledsaget af en vaniljeprikket is eller en frisk skyrcreme.

Pærer med ristede mandler, chokolade og mynte
80 g mandler
100 g hakket mørk chokolade, gerne Guanaja 70% fra Valrhona
4 modne pærer
1 lille bundt mynte, finthakket

Rist mandler på en pande ved middelvarme, til de er gyldne. Køl af og hak. Smelt Guanaja over vandbad eller ved lav i effekt i mikrobølgeovnen. Del pærerne i kvarte og fjern pærehuset. Arranger fire pærebåde på hver tallerken og drys med smeltet chokolade, mandler og mynte. Server straks!

Indlægget indeholder affiliatelinks.

DSC_5620

Skrevet i: Desserter Tags: chokolade, guanaja, mynte, pærer, ristede mandler, snack, valrhona

Previous Post: « Blonde chokoladebrud
Next Post: En lille konkurrence: Vind et Wilfa vaffeljern »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Pia H skriver

    10. april 2014 kl. 19:39

    Mums… let og enkelt, men dog også skønt for øjet 😀

  2. Emma Jo skriver

    10. april 2014 kl. 20:12

    Hold nu fast hvor ser det fuldstændig aldeles lækkert ud! Jeg ville elske at skulle spise en dessert magen til denne lige NU 😉 Jeg bliver helt lækkersulten – måske jeg skulle ud i køkkenskufferne og rode efter lækre sager? 😉

    Emma
    http://www.thecasualcliche.blogspot.dk

  3. Lars Kyllesbech skriver

    21. april 2014 kl. 12:47

    Hvor ser det godt ud. Jeg vil blot rose din enkelthed. Flot at se på og hvis jeg tror rigtig, så er den velsmagende som ind i himlen.
    Vh Lars

  4. Anne au Chocolat skriver

    22. april 2014 kl. 10:06

    Kære Lars,
    Tusind tak skal du have – den smager himmelsk ja 🙂
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap