E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Pistaciepraliné

27. april 2014 af Anne au Chocolat 4 kommentarer

pistac

Denne grønne og eventyrligt cremede pistacie praliné blev til ganske spontant forleden, da jeg havde lavet karamelliserede pistacienødder, hvor halvdelen var til overs. Nødderne blev blendet med en lillebitte smule vegetabilsk olie og tryllet om til den lækreste karamelliserede pistaciecreme, som jeg tænker ville agere den perfekte midte i en fyldt chokolade. Sådan helt pistaciepraliné-agtigt.
Jeg har siden hen spist pistaciepralinéen på knækbrød og som her i indlægget oven på en portion bananpandekager, som jeg med vilje gav lidt brændte kanter for at matche de karamelliserede smagsnoter i pralinéen. De vanillesyltede rabarberskiver tilføjede lidt syrligt sødme, som klædte pistaciepralinéen.

pistaci

Pistaciepraliné
50 g rørsukker
50 g grønne usaltede pistacienødder
1 spsk vegetabilsk olie

Lav en karamel af rørsukker på panden og tilsæt pistaciernødderne. Rør rundt så karamellen dækker alle pistacier. Hæld de karamelliserede pistacier til afkøling på et stykke bagepapir. Put de afkølede pistacier i en blender eller minihakker og blend dem med olien til pistaciepraline.

Easy peasy pistaciepraliné 🙂

pistacie pistacien

Skrevet i: Chokolade og små søde sager

Previous Post: « Is med Dulcey, ristet kokos og hindbær – sødt, sprødt og simpelt!
Next Post: Chokoladeballade à la tiramisu »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Kristina skriver

    27. april 2014 kl. 10:18

    Herligt, her står jeg med 500g pistacier, som jeg lige har bragt med hjem fra Bronte i Italien – der hvor de siger at have verdens bedste pistacier- og nu ved jeg hvad jeg skal lave med dem… Mums

  2. Hvadskalvibage/Mette skriver

    27. april 2014 kl. 20:28

    Det lyder rigtig lækkert og skal klart prøves. Har planer om at der meget snart skal bages rabarbertærte, og dette lyder som et rigtig godt tilbehør

  3. Anne au Chocolat skriver

    2. maj 2014 kl. 14:17

    Kære Kristina
    Det lyder bare godt 🙂
    Kh Anne

  4. Anne au Chocolat skriver

    2. maj 2014 kl. 14:17

    Kære Mette

    Uhm, jeg tror bestemt også, at de to ting går godt sammen 🙂

    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Jeg havde disse dadelhapsere med chokolade og pean Jeg havde disse dadelhapsere med chokolade og peanuts med som barselsgave til søde @emilysalomon og dejlige lille Skipper i dag (okay, de er nok mest til mor, far og storebror😉). Og hun forkælede mig med stjernelækre HELT nybagte peanutbutter cookies til kaffen - ahmen altså 🫶🏻🥜🍪
Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap