E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Chokoladeballade à la tiramisu

2. maj 2014 af Anne au Chocolat 30 kommentarer

tiramisu2

I weekenden fejrede vi min søde mors fødselsdag. Mine forældre var hjemme fra Indien, og de inviterede på en lækker fiske- og skaldyrsfrokost på selve fødselsdagen. Vi skulle også have dessert, og jeg var så fræk at bede fødselaren om at lave et eksperiment for mig. Jeg har nemlig længe drømt om at forene to favoritter – chokoladeballaden og tiramisuen, derfor gav jeg min mor instrukserne, og voilà så kreerede hun den.

Chokoladeballaden à la tiramisu var et hit! Kombinationen af den chokoladerige og saftige ballade forenet med kaffe og rom toppet med fløjlsblød tiramisu og aromatisk kakao var en fryd for min gane. Tiramisu-cremen er ret blød, som det også fremgår af billederne, men det er jeg vild med. Hvis man ønsker en mere fast konsistens, kan man jo eksperimentere med husblas. 

tiramisu

Chokoladeballaden:
200 g mørk chokolade, gerne Caraïbe 66% fra Valrhona
200 g smør
250 g sukker
5 æg, let sammenpisket
1 spsk mel

Smelt smørret i en gryde og tilsæt den hakkede chokolade. Rør rundt indtil chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen og rør sukker i. Køl lidt af og tilsæt æggene lidt ad gangen. Vend til sidst mel i.
Bag i en rund form (på ca.22 cm i diameter) foret med bagepapir i 25 min (eller deromkring) ved 180 grader varmluft. Lad den køle af i 15 minutter. Prik lidt huller i balladen med en strikkepind .

Til pensling:
1/2 dl stærk kaffe, afkølet
1 spsk rom (Amaretto, Kahlua eller andet kan også bruges)

Bland kaffe og rom sammen og pensl blandingen på chokoladeballaden. Køl chokoladeballaden helt af og opbevar den på køl natten over.

Tiramisu-cremen:
3 æg, delt i blommer og hvider
30 g hjemmelavet vanillesukker (eller 30 g sukker og korn af en 1/4 vanillestang)
250 g mascarpone

Pisk æggeblommer lyse og luftige med vanillesukker. Tilsæt mascarponen og pisk massen homogen. Pisk endelig ikke for meget. Pisk æggehviderne stive i en anden skål og vend dem i mascarponecremen. Hæld tiramisu-cremen oven på chokoladeballaden og lad den stå på køl og sætte sig i 3-4 timer.

Inden servering drys da kagen med kakaopulver, gerne kakaopulver fra Valrhona.

Rigtog god fornøjelse 🙂

tiramisu1
tiramisu3

 Indlægget indeholder affiliatelinks 

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Pistaciepraliné
Next Post: Lykken er hjemmelavede farvefine ispinde »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Mette // Polaroid my Place skriver

    2. maj 2014 kl. 16:18

    Fååårk, det lyder som den bedste og mest lækre kombinationen som man overhovedet kan forestille sig. Den vil jeg glæde mig til at prøve af næste gang jeg skal have gæster!!
    Ha’ en skøn weekend.

    KH.

  2. Pia L. Hansen skriver

    2. maj 2014 kl. 18:24

    Øj, den lyder bare lækker – selvom jeg nok vil prøve at udelade kaffen eller prøve med chaite, som jeg så en tiramisu med et sted her i blogland (kan nemlig ikke lide kaffe). Kh Pia

  3. Line skriver

    3. maj 2014 kl. 04:40

    Det lyder fantastisk!! Mmmm! Den vil jeg gjerne smage! Jeg er saa glad for aa hoere at dere hadde en deilig foedselsdag for din mor! 🙂 Jeg savner henne meget.
    Ha en super weekend!
    KNUS

  4. Mette Flindt skriver

    3. maj 2014 kl. 16:01

    HVORFOR har jeg dog ikke selv tænkt på det før – det er jo de to bedste ting i verden!
    Anne du er et chokolade-geni

  5. A+K/VenterPaaVin skriver

    3. maj 2014 kl. 16:39

    Wauw, er sikker på den er liiiige mig 😀 Mere en originalen faktisk – alle desserter med kaffe, er bare så godt.

    – Anne

  6. Ravfood skriver

    3. maj 2014 kl. 23:03

    Tak for en virkelig dejlig opskrift. Det er en lækker og intens chokoladekage. Jeg til satte Kahlua og instant espresso til kagedejen, hvilket fungerede rigtig godt. Vi fik et stykke af kagen på en desserttallerken sammen med en kugle god vaniljeis på rabarberkompot og friske jordbær. Super lækkert 🙂

  7. Ditte skriver

    5. maj 2014 kl. 19:03

    Hvor mange mennesker er opskriften beregnet til?

  8. Nina skriver

    6. maj 2014 kl. 11:35

    Den vil jeg prøve, men kan man bage kagen dagen inden, tror du? Jeg vil også gerne vide hvor mange opskriften er beregnet til…

  9. Anne au Chocolat skriver

    6. maj 2014 kl. 11:40

    Kære Mette

    TAK for en dejlig kommentar – glæd dig, ja 🙂

    Kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    6. maj 2014 kl. 11:40

    Kære Pia,
    Det lyder som en rigtig god idé 🙂
    Kh Anne

  11. Anne au Chocolat skriver

    6. maj 2014 kl. 11:40

    Kære Line

    Den smagte fantastisk 🙂

    Hvordan går det hos dig?

    Mange kram

  12. Anne au Chocolat skriver

    6. maj 2014 kl. 11:41

    Kære Mette
    Wauw sikke et kompliment 🙂
    Du er sød!
    Kh Anne

  13. Anne au Chocolat skriver

    6. maj 2014 kl. 11:41

    Kære Anne
    Hehe den smager i hvert fald godt 🙂
    Kh Anne

  14. Anne au Chocolat skriver

    6. maj 2014 kl. 11:42

    Kære Ravfood
    Det glæder mig meget at høre 🙂
    Uhm.. det lyder lækkert altså!
    Kh Anne

  15. Anne au Chocolat skriver

    6. maj 2014 kl. 11:42

    Kære Ditte
    Ca. 8-12 personer, alt efter hvor meget dessert de kan spise 😉
    Kh Anne

  16. Anne au Chocolat skriver

    6. maj 2014 kl. 11:42

    Kære Nina
    Ca. 8-12 personer, alt efter hvor meget dessert de kan spise 😉
    Kh Anne

  17. Ditte skriver

    10. maj 2014 kl. 07:57

    Mums den smagte rigtig godt – har selvfølgelig prøvet den 🙂

  18. Anna-sofie skriver

    12. maj 2014 kl. 17:49

    Så dig lige i tv’et i den reklame 🙂 Godt gjort. 🙂

  19. Maja skriver

    13. maj 2014 kl. 15:04

    Kære Anne
    Hvor ser den bare lækker ud! Nu har min familie snart smagt din chokoladeballade så mange gange (mon jeg er blevet afhængig?), så de skal da helst sikkert også prøve denne 😉
    Jeg tror jeg vil prøve den til min fødselsdag!
    Forresten; jeg skal jo holde “dobbelt” fødselsdag, den ene familie om morgenen, og den anden om aftenen. Hvad vil du foreslå af søde sager, måske af kage, man kan servere til morgenbrød og kaffe? 🙂

  20. Karen Thulesen skriver

    13. maj 2014 kl. 16:04

    Blev kagemester på arbejde i dag med kagen – mums den er lækker og nem at lave. Tak for en skøn opskrift.

  21. Christina skriver

    15. maj 2014 kl. 14:05

    Kan bruge købe-vanillesukker, og er det så stadig 30g?

  22. Anne au Chocolat skriver

    18. maj 2014 kl. 09:41

    Kære Christina
    Jeg ville nok bruge halvt almindelig sukker og halvt købev vanillesukker så 🙂
    Kh Anne

  23. Nanna skriver

    28. maj 2014 kl. 07:55

    Kære Anne.
    Jeg har tænkt på at lave en dobbelt portion af chokoladeballaden med tiramisu.
    Hvor meget ekstra tid tror du at den skal have i ovnen?
    Hvordan plejer du at mærke om den er færdig?
    Kh. Nanna

  24. Susanne Birk skriver

    31. maj 2014 kl. 15:07

    ser altså bare super lækkert ud!!!!!! den må jeg prøve at lave i weekenden.. elsker tiramisu :))))

  25. Amanda skriver

    21. august 2014 kl. 21:05

    hej Anne!
    Lavede den kage igår – NOGET gik galt?! chokoladeballaden var SÅ lækker (best i have EVER tried), men tiramisu-toppingen blev fuldstændig flydende? Kan virkelig ikke komme i tanke om hvad jeg kunne have gjort galt: æggehvider helt stive; tjek, vendt forsigtigt i luftig æggesnaps; tjek. Den smagte stadig VILDT godt, og det er derfor jeg skriver. jeg kunne nemlig vildt godt tænke mig at lave den igen- altså helt rigtigt!
    håber at høre fra dig. Du har den mest fantastiske blog!
    /Amanda

  26. Yasmin E. skriver

    29. oktober 2014 kl. 13:09

    Jeg forsøgte at lave toppingen (dobbelt portion) med 400 gram philadelphia ost (den originale FEDE, ikke low fat versionen), og en af de store skyr med vanilje, fordi de ikke havde mascarpone hvor jeg handlede. Derudover brugte jeg selvfølgelig stadig en smule vaniljesukker (hjemmelavet), og æg.

    Det virkede faktisk super godt! Jeg har endnu ikke prøvet med mascarponen, så jeg kan ikke sige om det er bedre, eller hvordan det er i forhold til, men det var i hvert fald super lækkert. Hele kagen blev afsat, til mindste lille krumme!

    OBS!
    Afhængig af hvilken form man bager kagen i, så er det ikke sikkert at al cremen kan komme på, da det giver en del mere, når man bruge (tror jeg) 400 ml skyr også. Men sørg for at lave det i en ekstra høj form hvis man laver dobbelt portionen i hvert fald hvis muligt, og ellers så bare gem cremen i køleren og server den sammen med, så kan folk selv tage ekstra!

  27. Laura skriver

    4. januar 2015 kl. 14:35

    Hvor ser det lækkert ud.
    Jeg skal lave kagen til en familiefødselsdag snart, og jeg kunne godt tænke mig at lave kagen med en mindre flydende creme på toppen. Kan du Anne, eller andre som følger med herinde, mon forklare mig hvordan jeg skal eksperimentere med husblas, når cremen ikke varmes op?
    Og gør det mon noget for konsistensen på cremen, om den er lavet med pasteuriserede æg eller “alm” æg?
    Håber meget på et svar, så jeg kan lave denne opskrift.
    De bedste hilsner Laura

  28. Camilla skriver

    27. januar 2015 kl. 10:24

    hej anne. hvor ser den lækker ud! jeg har samme spørgsmål som Laura? hvordan ville du tilføje husblas når den ikke skal varmes op? 🙂

  29. Josephine Kring skriver

    25. november 2015 kl. 16:11

    Hvis man ikke har varmeluft ovn – hvor mange grader skal den så stå på?

Trackbacks

  1. Tiramisu-kage | BØNNE siger:
    27. oktober 2014 kl. 17:01

    […] absolutte ynglingsdesserter er tiramisu! Faldt over denne kage inde på bloggen Anne au chocolat: https://anneauchocolat.dk/2014/05/02/chokoladeballade-a-la-tiramisu/ – en virkelig skøn blog med masser af fantastiske desserter! Lavede kagen, spiste kagen og […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Brunch med savnede venner fra det jyske på en man Brunch med savnede venner fra det jyske på en mandag, sommerdag, Fars dag, fridag/Grundlovsdag. Tak for besøget kæreste @rikke_axelsen, Martin, Ida og Asta ❤️🌞
Ps. Drengene synes tit, at jeg laver for lidt bacon, så nu gik jeg all in 😁🥓✨
Burrata i sommerklæder med mynte, merian og purløg fra haven - nydt i haven den skønne søndag aften 🫶🏻 Perfekt tilbehør til grillmad 🌞😋
Sommer, sol og søndag med SPRØD granola på morg Sommer, sol og søndag med SPRØD granola på morgengrøden. Vil I have opskriften?🌞
Små glimt af dejlige stunder med sommersød morge Små glimt af dejlige stunder med sommersød morgenmad og ditto eftermiddagssnack, velsmagende og hyggelig skovtur i det grønne, madpakkehittet, og aftendyp i fjorden 🌞🌿❤️💦
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap