E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Lykken er hjemmelavede farvefine ispinde

13. maj 2014 af Anne au Chocolat 20 kommentarer

foto 1Denne flokke chokoladedyppede ispinde fortryllede min verden en eftermiddag i sidste uge. Alle sammen kreeret af min søde ChokoladeMaja, som er fabelagtig til at lave is.

Er de ikke lige til at blive forelsket i? Allesammen!

I tror garanteret, at de alle “bare” gemmer på vanilleis under chokoladen og det dejlige knas. Men næ! Maja havde skam både lavet hindbæris, brombæris, lakridsis, lakridsis med hvid chokolade og en spændende ny slags karamelliseret hvid chokolade-is til lejligheden. Vi var i ishimmelen, Mette og jeg.

foto 2

Skrevet i: Uncategorized

Previous Post: « Chokoladeballade à la tiramisu
Next Post: Grapefrugtsorbet »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Librarian Lavender skriver

    13. maj 2014 kl. 18:09

    That looks so, so good! Absolutely amazing!

  2. Fru Kofoeds Køkken skriver

    13. maj 2014 kl. 20:21

    Det ser bare psykopat-godt ud! Du godeste, mundvandet løber… 🙂

  3. Vinnie skriver

    13. maj 2014 kl. 20:27

    Vil hun måske dele opskriften med os andre :-)?

  4. A+K/VenterPaaVin skriver

    14. maj 2014 kl. 09:53

    Wauw! De er jo næsten for pæne at spise.. men kun næsten.

    – Anne

  5. Anne-Marie skriver

    15. maj 2014 kl. 09:00

    Hun er for vild, wow det ser godt ud… Da jeg lige så billedet på bloglovin troede jeg det var fra Majas blog, men tænkte så du måtte være blevet smittet af jeres samarbejde. Pyh det er næsten for ambitiøst, men en enkelt variant af gangen kunne godt gøre lykke herhjemme.
    Kh.
    Anne-Marie

  6. Karin skriver

    15. maj 2014 kl. 12:47

    De ser bare noget SÅ godt ud. Er det mon muligt for andre… f.eks. mig 😉 at lave så flotte ispinde?

  7. Martin Neubert skriver

    16. maj 2014 kl. 10:33

    Det ser superlækkert ud….. mon man kunne være heldig at få opskriften på de forskellige is 🙂 ?

  8. Anne au Chocolat skriver

    18. maj 2014 kl. 10:02

    It was beyond amazing 🙂

  9. Anne au Chocolat skriver

    18. maj 2014 kl. 10:03

    Kære Fru Kofoeds Køkken
    Jeg kunne ikke have kommet med en bedre beskrivelse 🙂
    Kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    18. maj 2014 kl. 10:03

    Kære Vinnie
    Måske 🙂 Hold øje med Majas blog!
    Kh Anne

  11. Anne au Chocolat skriver

    18. maj 2014 kl. 10:03

    Kære Anne,
    Men ja…. kun næsten 🙂
    Kh Anne

  12. Anne au Chocolat skriver

    18. maj 2014 kl. 10:04

    Kære Anne-Marie
    Maja er for vild – lige præcis 🙂
    Kh Anne

  13. Anne au Chocolat skriver

    18. maj 2014 kl. 10:04

    Kære Karin
    Det tror jeg bestemt 🙂
    Kh Anne

  14. Anne au Chocolat skriver

    18. maj 2014 kl. 10:04

    Kære Martin
    Hold øje med Majas blog, hvor der i forvejen er en masse dejlige isopskrifter 🙂
    Kh Anne

  15. Mathilde G skriver

    19. maj 2014 kl. 17:39

    Hvor ser de dog lækre ud!

  16. Monica skriver

    19. maj 2014 kl. 18:16

    Hvor er isene bare smukke!
    Jeg kan slet ikke få chokoladen til at se pæn ud på de ispinde, jeg laver. Nogle tricks?

  17. Line skriver

    25. maj 2014 kl. 05:14

    De ser helt fantastiske ud Anne!! 🙂 Jeg vil spise dem alle sammen! 🙂
    KNUS

  18. Anne au Chocolat skriver

    26. maj 2014 kl. 19:58

    Kære Line,
    De var SÅ gode 🙂
    Kram

  19. Anne au Chocolat skriver

    26. maj 2014 kl. 20:00

    Kære Monica,
    Jeg mener, at Maja kommer chokoladen i et glas og dypper ispindene deri!
    Kh Anne
    Ps. Jeg beklager det sene svar.

  20. Anne au Chocolat skriver

    26. maj 2014 kl. 20:01

    Kære Mathilde
    Det kan du tro, at de var 🙂
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap