E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Grapefrugtsorbet

18. maj 2014 af Anne au Chocolat 19 kommentarer

wilfa1

Jeg elsker alle citrusfrugter, og lige pt er jeg særligt tosset med grapefrugten og dens bittersødme samt syrlighed. Jeg spiser den, som den er, men er også meget begejstret, når jeg parrer den med skyr til morgenmaden. Her har jeg brugt saften fra frugten til en lækker og super simpel sorbet. Sorbeten er lavet på min nye ismaskine fra Wilfa, som er jeg meget glad for. Den har lige som min Musso ismaskine også en kompressor indbygget, men Wilfaen er noget mindre. Den er lavet i rustfrit stål, hvor alle dele kan gå i opvaskemaskinen. Selve indersiden på maskinen skal blot tørres af med en fugtig klud. Wilfa ismaskinen er faktisk på tilbud lige her, hvis det skulle friste med hjemmelavede iskolde søde og friske stunder til den varme sommer!

wilfa2
Grapefrugtsorbet
(2 personer)

180 ml grapefrugtsaft friskpresset
90 ml vand
90 g sukker

Bring vand og sukker i kog. Når sukkeret er opløst, køl da sukkerlagen ned. Bland den med grapefrugtsaften og kør til sorbet på ismaskinen. Server gerne med mynte til!


Indlægget indeholder affiliatelinks.

Skrevet i: Is

Previous Post: « Lykken er hjemmelavede farvefine ispinde
Next Post: Nektarinsorbet med Dulcey chokolade »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Librarian Lavender skriver

    18. maj 2014 kl. 11:49

    That looks so delicious!

  2. Julie skriver

    18. maj 2014 kl. 11:51

    Hej,

    Jeg har selv Wilfa ismaskinen og er simpelthen kanon glad for den. Jeg har bare tit oplevet lidt “problemer” i forhold til at lave sorbet. Jeg synes at isen smelter alt for hurtigt når den kommer i skåle. Er det mig der gør noget særligt forkert eller oplever du det samme?

    På forhånd tak, og tak for en skøn blog, hvor jeg laver lidt for meget lækkert fra 😉

  3. Clara skriver

    18. maj 2014 kl. 13:27

    Jeg har også gang i ismaskinen idag, og den står på en blandet citrusis.
    Den bliver ekstra lækker hvis man blander en spsk mascarpone i inden man kører den på maskinen:-)

  4. Piskeriset skriver

    18. maj 2014 kl. 14:35

    Uhm, den ser frisk og lækker ud! Perfekt til en varm sommerdag 🙂

  5. Elena skriver

    19. maj 2014 kl. 11:26

    Hello,
    I love your recipes, everything looks so delicious but unfortunately I can’t do them as there are not in english. Is there any chance I can find this recipe in english?:) x

  6. Clara Strømsted skriver

    19. maj 2014 kl. 12:03

    Er der indbygget fryseelementer i maskinen?

  7. Miss Sennnaa skriver

    19. maj 2014 kl. 12:37

    This looks super yummy and refreshing!!

    -Miss Sennnaa
    BLOG: http://miss-sennnaa.blogspot.com

  8. Jenny skriver

    25. maj 2014 kl. 16:13

    Jeg vil gerne have en ismaskine med kompressor, og er tiltrukket af pris og størrelse på Wilfaen, men er bange for at fortryde, at jeg ikke gik all the way. Hvad er dit indtryk af Wilfa vs musso?

  9. Anne au Chocolat skriver

    26. maj 2014 kl. 20:06

    Dear Librarian Lavender
    Thank you very much 🙂

  10. Anne au Chocolat skriver

    26. maj 2014 kl. 20:07

    Kære Julie
    Jeg har samme erfaring med sorbet. Derfor kan det nogle gange være ind idé at give den ind tur i fryseren inden servering.
    Kh Anne

  11. Anne au Chocolat skriver

    26. maj 2014 kl. 20:07

    Kære Clara
    Det lyder SUPER lækkert 🙂
    Kh Anne

  12. Anne au Chocolat skriver

    26. maj 2014 kl. 20:08

    Kære Piske
    Den er nemlig frisk og lækker!
    Kh Anne

  13. Anne au Chocolat skriver

    26. maj 2014 kl. 20:08

    Dear Elena
    I am planning on doing an English version this year 🙂
    Best,
    Anne

  14. Anne au Chocolat skriver

    26. maj 2014 kl. 20:09

    Kære Clara,
    Nix, men der er en kompressor i!
    Kh Anne

  15. Anne au Chocolat skriver

    26. maj 2014 kl. 20:10

    Dear Miss Sennnaa
    THANK you 🙂

  16. Anne au Chocolat skriver

    26. maj 2014 kl. 20:11

    Kære Jenny,
    Jeg er rigtig glad for både Wilfa’en og Mussoen! Hvis jeg kunne måtte ha’ én, skulle det nok være min Musso.
    Kh Anne

  17. Jenny skriver

    31. maj 2014 kl. 17:31

    Kære Anne

    Tak for svar. Desværre er jeg “kommet til” at bruge penge på champagne og et kokkekursus på Kokkeriet, så jeg må heller leve lidt endnu med min ismaskine uden kompressor.
    Nyd weekenden.

  18. Dorte Overgaard skriver

    30. juli 2014 kl. 09:10

    Hej Anne

    Jeg har nu købt Wilfamaskinen og glæder mig til is. Jeg har kun prøvet den en gang, men der oplevede jeg, at der var et lag is der frøs helt til langs lanterne og bunden af skålen, mens det, der kørte rundt var softice. Noget skuffende. Det er vel ikke meningen, at man skal stoppe maskinen undervejs og skrabe is ned fra kanterne. Er der mon noget, jeg har gjort forkert?

  19. Kasper Bergholt skriver

    17. august 2014 kl. 17:00

    Man kunne overveje at deklarere affiliate-links…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap