Hurra for sol, sommer og syrligt søde rabarber! Sidste sommer bød jeg blandt andet på denne rabarbercrumble med syltet ingefær og fortalte, hvor vild jeg var med kombinationen af vanilleprikkede rabarber og den syltede ingefærs søde varme. I år gjorde jeg lidt af det samme, da jeg i weekenden kreerede denne sprøde rabarberkompot med hjemmelavet vanillesukker og syltet ingefær. Den gør sig godt på morgenbordet – både på brød, yoghurt og pandekager – og i desserter som trifli eller på en lækker vanilleis. Ren og skær sommerlivsnydelse!
1 glas rabarberkompot
110 g rabarber, skåret i 2-3 mm skiver
55 g hjemmelavet vanillesukker (eller 55 g sukker og korn fra 1/4 stang vanille)
25 g syltet ingefær fra sukkerlage, finthakket
Kom rabarber, sukker og ingefær i en gryde og lad det simre ved middelvarme i ca. 10 minutter, eller til rabarberne er møre med stadig har lidt bid. Fisk rabarber og ingefær op fra gryden og put dem i det glas, du ønsker at opbevare kompotten i. Reducér den resterende væske lidt og hæld den over rabarberne. Opbevar den på køl.
Line skriver
Kjaere Anne!
Jeg sitter her og drikker groenn te med rabarbrakrem. Det er en meget dejlig sommerlig te. Jeg elsker rabarbra! Min favoritt er rabarbraterte. Din kompott ser ogsaa fin ud! Den ville jeg gjerne smage 🙂
Knus
Tanja Maria skriver
Hej Anne,
det lyder vildt lækkert! Nu har jeg i hvertfald fået et weekend projekt 😉
Du er simpelthen så god til at trylle fantastiske lækkerier frem af gode råvarer!
Kh,
Tanja
Hanne Christensen skriver
Skyr med rabarberkompot – det kan seriøst anbefales.
Kit // A + K = ♥ skriver
Det ser så lækkert ud – jeg har sådan glædet mig til, at det er blevet rabarber-tid igen (:
Trine skriver
Hvor lyder det super lækkert, Anne. Og ingefær skulle være så godt for det hele. Er lidt bange for om den bliver gennemtrængende, men mon ikke en syltet udgave kan gå:) Skalhelt sikkert prøve det
Anne au Chocolat skriver
Kære Line
Tak for en sød kommentar! Jeg savner dig og Indien 🙂
Kram fra mig
Anne au Chocolat skriver
Kære Tanja Maria
Du er sød! Det glæder mig, at du synes om det, jeg kreerer!
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Hanne
Dét er nemlig lækkert 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Kit
Det er nemlig så skønt 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Trine
Det er nemlig helt tilpas med ingefær i den syltede udgave 🙂
Kh Anne