E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Rabarberkompot med vanille og syltet ingefær

11. juni 2013 af Anne au Chocolat 10 kommentarer

rabarberkompotten

Hurra for sol, sommer og syrligt søde rabarber! Sidste sommer bød jeg blandt andet på denne rabarbercrumble med syltet ingefær og fortalte, hvor vild jeg var med kombinationen af vanilleprikkede rabarber og den syltede ingefærs søde varme. I år gjorde jeg lidt af det samme, da jeg i weekenden kreerede denne sprøde rabarberkompot med hjemmelavet vanillesukker og syltet ingefær. Den gør sig godt på morgenbordet – både på brød, yoghurt og pandekager – og i desserter som trifli eller på en lækker vanilleis. Ren og skær sommerlivsnydelse!

rabarberkompotten11 glas rabarberkompot

110 g rabarber, skåret i 2-3 mm skiver
55 g hjemmelavet vanillesukker (eller 55 g sukker og korn fra 1/4 stang vanille)
25 g syltet ingefær fra sukkerlage, finthakket

Kom rabarber, sukker og ingefær i en gryde og lad det simre ved middelvarme i ca. 10 minutter, eller til rabarberne er møre med stadig har lidt bid. Fisk rabarber og ingefær op fra gryden og put dem i det glas, du ønsker at opbevare kompotten i. Reducér den resterende væske lidt og hæld den over rabarberne. Opbevar den på køl.

Skrevet i: Chokolade og små søde sager, Morgenmad

Previous Post: « Brownies med Zacapa 23 år rom
Next Post: Crunchy Granola à la Anne au Chocolat »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Line skriver

    11. juni 2013 kl. 11:52

    Kjaere Anne!
    Jeg sitter her og drikker groenn te med rabarbrakrem. Det er en meget dejlig sommerlig te. Jeg elsker rabarbra! Min favoritt er rabarbraterte. Din kompott ser ogsaa fin ud! Den ville jeg gjerne smage 🙂
    Knus

  2. Tanja Maria skriver

    11. juni 2013 kl. 17:20

    Hej Anne,

    det lyder vildt lækkert! Nu har jeg i hvertfald fået et weekend projekt 😉

    Du er simpelthen så god til at trylle fantastiske lækkerier frem af gode råvarer!

    Kh,
    Tanja

  3. Hanne Christensen skriver

    11. juni 2013 kl. 18:41

    Skyr med rabarberkompot – det kan seriøst anbefales.

  4. Kit // A + K = ♥ skriver

    12. juni 2013 kl. 12:27

    Det ser så lækkert ud – jeg har sådan glædet mig til, at det er blevet rabarber-tid igen (:

  5. Trine skriver

    12. juni 2013 kl. 18:54

    Hvor lyder det super lækkert, Anne. Og ingefær skulle være så godt for det hele. Er lidt bange for om den bliver gennemtrængende, men mon ikke en syltet udgave kan gå:) Skalhelt sikkert prøve det

  6. Anne au Chocolat skriver

    14. juni 2013 kl. 09:21

    Kære Line

    Tak for en sød kommentar! Jeg savner dig og Indien 🙂

    Kram fra mig

  7. Anne au Chocolat skriver

    14. juni 2013 kl. 09:21

    Kære Tanja Maria

    Du er sød! Det glæder mig, at du synes om det, jeg kreerer!

    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    14. juni 2013 kl. 09:21

    Kære Hanne

    Dét er nemlig lækkert 🙂

    Kh Anne

  9. Anne au Chocolat skriver

    14. juni 2013 kl. 09:22

    Kære Kit

    Det er nemlig så skønt 🙂

    Kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    14. juni 2013 kl. 09:23

    Kære Trine

    Det er nemlig helt tilpas med ingefær i den syltede udgave 🙂

    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap