Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Rabarberkompot med vanille og syltet ingefær

11. juni 2013 af Anne au Chocolat 10 kommentarer

rabarberkompotten

Hurra for sol, sommer og syrligt søde rabarber! Sidste sommer bød jeg blandt andet på denne rabarbercrumble med syltet ingefær og fortalte, hvor vild jeg var med kombinationen af vanilleprikkede rabarber og den syltede ingefærs søde varme. I år gjorde jeg lidt af det samme, da jeg i weekenden kreerede denne sprøde rabarberkompot med hjemmelavet vanillesukker og syltet ingefær. Den gør sig godt på morgenbordet – både på brød, yoghurt og pandekager – og i desserter som trifli eller på en lækker vanilleis. Ren og skær sommerlivsnydelse!

rabarberkompotten11 glas rabarberkompot

110 g rabarber, skåret i 2-3 mm skiver
55 g hjemmelavet vanillesukker (eller 55 g sukker og korn fra 1/4 stang vanille)
25 g syltet ingefær fra sukkerlage, finthakket

Kom rabarber, sukker og ingefær i en gryde og lad det simre ved middelvarme i ca. 10 minutter, eller til rabarberne er møre med stadig har lidt bid. Fisk rabarber og ingefær op fra gryden og put dem i det glas, du ønsker at opbevare kompotten i. Reducér den resterende væske lidt og hæld den over rabarberne. Opbevar den på køl.

Skrevet i: Chokolade og små søde sager, Morgenmad

Previous Post: « Brownies med Zacapa 23 år rom
Next Post: Crunchy Granola à la Anne au Chocolat »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Line skriver

    11. juni 2013 kl. 11:52

    Kjaere Anne!
    Jeg sitter her og drikker groenn te med rabarbrakrem. Det er en meget dejlig sommerlig te. Jeg elsker rabarbra! Min favoritt er rabarbraterte. Din kompott ser ogsaa fin ud! Den ville jeg gjerne smage 🙂
    Knus

  2. Tanja Maria skriver

    11. juni 2013 kl. 17:20

    Hej Anne,

    det lyder vildt lækkert! Nu har jeg i hvertfald fået et weekend projekt 😉

    Du er simpelthen så god til at trylle fantastiske lækkerier frem af gode råvarer!

    Kh,
    Tanja

  3. Hanne Christensen skriver

    11. juni 2013 kl. 18:41

    Skyr med rabarberkompot – det kan seriøst anbefales.

  4. Kit // A + K = ♥ skriver

    12. juni 2013 kl. 12:27

    Det ser så lækkert ud – jeg har sådan glædet mig til, at det er blevet rabarber-tid igen (:

  5. Trine skriver

    12. juni 2013 kl. 18:54

    Hvor lyder det super lækkert, Anne. Og ingefær skulle være så godt for det hele. Er lidt bange for om den bliver gennemtrængende, men mon ikke en syltet udgave kan gå:) Skalhelt sikkert prøve det

  6. Anne au Chocolat skriver

    14. juni 2013 kl. 09:21

    Kære Line

    Tak for en sød kommentar! Jeg savner dig og Indien 🙂

    Kram fra mig

  7. Anne au Chocolat skriver

    14. juni 2013 kl. 09:21

    Kære Tanja Maria

    Du er sød! Det glæder mig, at du synes om det, jeg kreerer!

    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    14. juni 2013 kl. 09:21

    Kære Hanne

    Dét er nemlig lækkert 🙂

    Kh Anne

  9. Anne au Chocolat skriver

    14. juni 2013 kl. 09:22

    Kære Kit

    Det er nemlig så skønt 🙂

    Kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    14. juni 2013 kl. 09:23

    Kære Trine

    Det er nemlig helt tilpas med ingefær i den syltede udgave 🙂

    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap