E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Brownies med Zacapa 23 år rom

8. juni 2013 af Anne au Chocolat 12 kommentarer

rombrownies
Forleden mødte jeg en mand, som sagde, at hans mål her i livet var at være glad; og at gå gladere i seng om aftenen, end når han står op om morgenen. Den målsætning har fyldt mit sind lige siden, og i aftes lykkedes det fuldstændigt, da jeg bagte disse brownies med rom i lige inden sengetid. Duften af chokoladekager, mens de bager, vækker altid glæden i mig. At jeg måske kom til at bage mine brownies ved en lidt høj temperatur, fordi jeg var en anelse distræt, og de derfor fik en smule for meget i bunden og i toppen har heldigvis ikke slået skår i glæden. De smager stadig super godt og er lækkert svampede og fudgy som brownies, når de er bedst.
Den glade mand talte også om at bryde vaner og være klar til fornyelse, og om at være forandringskabende og ikke blot forandringsparat. Hvis jeg havde søgt den trygge chokoladevej, havde jeg blot bagt mine almindelige brownies, men jeg havde lyst til at udfordre mig selv og kaste mig ud i et nyt eventyr. Derfor puttede jeg spontant Zacapa rom i mine brownies, inden de skulle bages. Jeg tænkte, at rommens eksklusive sødme ville gå godt til chokoladens rige smag, men var alligevel ret spændt på, hvor kraftig romsmagen ville være. Den viste sig at være helt perfekt.
Zacapa rommen, som kommer fra Guatemala, anses for at være en af de bedst smagende i verden, og basen i Zacapa rom er den allerførste “honning” fra sukkerrørene, som dyrkes i stor stil på Guatemalas frodige vulkanske jord, hvorpå solen skinner det meste af tiden. Rommen er lagret i 23 år, og jeg glæder mig vildt meget til at lave rom-rosin-is med den snart, da jeg tænker, at den kommer endnu mere til sin ret i ubagt tilstand.

Brownies med Ron Zacapa (en anden god rom kan også sagtens bruges!)

200 g smør
200 g mørk chokolade, jeg brugte Caraïbe 66% fra Valrhona
125 g mel
3 æg
265 g sukker
½ tsk. salt
3 spsk Ron Zacapa rom
Form: 20 cm x 30 cm  -½ bradepande

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smelt smørret. Smelt derefter chokolade over et vandbad. Pisk mel, æg, sukker, salt til en luftig konsistens og rør langsomt smør i under omrøring. Vend derefter chokoladen og til sidst rom.
Fordel dejen i bageformen, som er foret med bagepapir.
Bag i ca. 20-23 min.

Husk at brownies skal bages dagen før! 🙂


romcollage

Skrevet i: Kager Tags: brownies, caraïbe, chokolade, rom, Ron Zacapa, valrhona

Previous Post: « Ananassorbet med ristet sesam og kokos
Next Post: Rabarberkompot med vanille og syltet ingefær »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Marre skriver

    8. juni 2013 kl. 14:16

    Hvor ser den god ud:)har du en ide til anden rom der kan bruges,ser den her koster 600,-vildt.
    Kommer opskriften på
    En blondie og smagen af sommer:)

  2. Line skriver

    9. juni 2013 kl. 03:02

    Kjaere Anne!
    Hvilken deilig livsfilosofi! En slik livsfilosofi skulle vi alle rettet vaare liv etter 🙂 Jeg forstaar hva du mener med lukten av sjokoladekage! Det gjoer ogsaa meg glad! Lukten av soede bagverk minner meg om min mormors hus 🙂 Jeg blir ogsaa glad av lukten av kanel, vanilje, appelsin og nellik. Ren aromaterapi 🙂

  3. Marie skriver

    9. juni 2013 kl. 11:04

    Hej Anne!

    Vi er glade rom-nydere hos mig og lige præcis denne rom er helt fantastisk og bliver sommetider nydt rent i et fint glas med en god kop kaff og evt en borwnie om aftenen.. så bare rolig – den smager også dejlig “rå”!!

    Marie

  4. La Cucina Nada skriver

    9. juni 2013 kl. 19:41

    Ja det er om at vende tingene lidt på hovedet indimellem, eller blot dreje dem en smule ifht det man plejer – således har jeg nu endelig kastet mig ud i at arbejde med husblas eks vis 😉

    Det lyder som prikken over i´et med rom i … den smager nu altså også helt forrygende!

  5. Anne au Chocolat skriver

    10. juni 2013 kl. 20:53

    Kære Marre
    Jeg tror, at du kan bruge alle gode slags rom 🙂
    Opskriften på blondien kommer på bloggen, efter den har været i ALT for damerne i juli!

    Kh Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    10. juni 2013 kl. 20:54

    Kære søde Line

    Tak for dit evigt positive sind! Jeg håber, at alt går godt i Indien, og at du nød at være hjemme på besøg i Norge 🙂

    Kram fra Anne

  7. Anne au Chocolat skriver

    10. juni 2013 kl. 20:55

    Kære Marie,
    Det lyder lækkert med rom til brownien 🙂

    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    10. juni 2013 kl. 20:55

    Kære Nada

    Tak for en dejlig sød kommentar 🙂

    Kh Anne

  9. Sabrina skriver

    11. juni 2013 kl. 17:35

    Det var da en fantastisk smuk livsfilosofi, helt sikkert en der er værd at leve efter 🙂 og hvor ser den brownie bare lækker ud, den måtte gerne komme hjem til mig 😉

  10. Anne au Chocolat skriver

    12. juni 2013 kl. 08:02

    Kære Sabrina,
    Jeg er helt enig 🙂 Og jeg sender dig en brownie med tankeposten.

    Kh Anne

  11. Mikkel skriver

    16. juni 2013 kl. 10:16

    Rommen kan med fordel købes på tilbud i Kvickly til 349,- :). Ellers har Netto lige haft 15års udgaven til 259,-. Den er lidt sødere i det.

    Til næste batch, så vil jeg foreslå du prøver med Berrys’ Nicaragua Rum fra 1999. Den har en lækker jord-agtig eftersmag, og der er noget mere gang i den end i Zacapaen – Ellers så giv den et ordentligt bløp af brormands Norse Cask gin. Den kan sætte fut i alt 🙂

  12. Anne au Chocolat skriver

    23. juni 2013 kl. 22:02

    Kære Mikkel
    Tak for tips 🙂

    kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Saftige marcipankager krydret med kardemomme og to Saftige marcipankager krydret med kardemomme og toppet med kaffeglasur 🧁☕️
Foreningen af kardemomme
og kaffe smager eventyrligt godt 🫶🏻Her kommer opskriften, som giver 6 kager:Marcipan kardemommekager:
100 g smør, blødt
100 g marcipan
100 g sukker
2 æg, stuetempereret
50 g hvedemel
0,75 tsk. stødt kardemommeKaffeglasur:
80 g flormelis
En smule stærkt brygget kaffe
Evt. lidt friskmalet kaffe til pyntForvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør, marcipan og sukker godt sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og kardemomme i. Fordel dejen i 6 små forme (mine forme er i silikone – men ellers skal de smøres) og bag i ca. 25 minutter. Kontroller om de er færdigbagt med en kødnål. Køl helt af.

Rør glasuren sammen af flormelis og kaffe og fordel på kagerne. Drys evt. med lidt friskmalet kaffe.
Tak @marienlyststrandhotel for at indbyde til et d Tak @marienlyststrandhotel for at indbyde til et døgn i tosomhed med jeres fine Afternoon Tea, en dejlig 5-retters ved kanten af Øresund, forfriskende bobler og en morgenmadsbuffet lige efter mit hjerte 🫶🏻 #inviteret #reklame
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap