Glædelig søndag morgen!
I dag tipper jeg om disse lækre, silkebløde trøfler med hvid chokolade og hindbærpulver. De kom til verden, da jeg havde lavet for meget hvid chokolade ganache til de små smørsprøde tærter med hindbærfyld forleden. Jeg fik justeret opskriften til tærterne og hældte resten af ganachen i en lille lufttæt beholder. Dagen efter trillede jeg hurtigt ganachen til trøffelkugler mellem hænderne og rullede dem derefter i hindbærpulver. Man kunne også snildt forestille sig at dyppe kuglerne i smeltet chokolade eller at bruge den stadig flydende, nylavede ganache som fyld i støbte chokolader. Det her er lidt den dovne, hurtige version – og jeg elsker den.
Trøflernes konsistens er som skrevet smukt silkeblød og kombinationen af vaniljet hvid chokolade ganache og det syrligt søde forfriskende hindbærpulver er helt genial og yderst velsmagende. Verdens simpleste snack som smelter så sødt og skønt på tungen.
Jeg opbevarer tit mine trøfler i fryseren, og det samme har jeg gjort denne gang. Lidt af den umiddelbare silkeblødhed forsvinder, når man hapser trøflerne direkte fra fryseren. Til gengæld får man foræret en iskold og chewy smagsoplevelse, som er ret så uimodståelig. Prøv det!
Marie Lundholm skriver
Mums, de ser lækre ud.
Men jeg er nu ekstra interesserede i din fine skål. Jeg er på jagt efter fint porcelæn, og det er svært at finde det tilpas rå og det tilpas fine 😉
Marie Lundholm skriver
Mums, de ser lækre ud.
Men jeg er nu ekstra interesserede i din fine skål. Jeg er på jagt efter fint porcelæn, og det er svært at finde det tilpas rå og det tilpas fine 😉
Anne au Chocolat skriver
Kære Marie,
Tak skal du have 🙂
Skålen har Gurli Elbækgaard lavet! Hun har butik i Thorshavnsgade på Islands Brygge og laver så meget fint!
Marie Lundholm skriver
Tak for svar Anne 🙂
jeg er vild med din stil – både at lave mad på, men også at sætte det hele op på 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Marie,
Det er jeg SÅ glad for at høre 🙂
Mette skriver
Hej Anne. Hvilken chokolade bruger du til trøflerne? Jeg har prøvet at lave dem og ganachen blev alt for blød til jeg kunne trille kugler. Jeg tænker om det kan skyldes, at chokoladen ikke har været af ordentlig kvalitet?
Tusind tak for en dejlig og inspirerende blog.
Mette
Anne au Chocolat skriver
Kære Mette,
Jeg bruger altid Ivoire 35% fra Valrhona og så sørger jeg for at ganachen er så kold som mulig.
Jeg er glad for at du følger med og håber, at du har mod på at prøve igen. Måske ganachen skal på frys i 30 minutter inden du triller.
Kh Anne
Lene skriver
Hvor er ooskriften på hindbær kuglerne og hvor køber jeg hindbærpulver??
Stine skriver
Hej Anne,
Hvis nu man godt kunne tænke sig trøfler med mørk chokolade istedet for hvid, og man gerne vil undgå “ekstra smage” som karamel, appelsin, pebermynte etc. Kan man da erstatte den hvide chokolade i den her opskrift med en hvilken som helst anden chokolade, uden at ændre i opskriften?
Line skriver
Hej Anne
Er det bare helt samme opskrift, som du linker til længere oppe i beskrivelsen? 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Line,
Ja lige præcis 🙂
Line skriver
Har lige et spørgsmål til 🙂 Hvis de skal bruges 2 dage efter de er lavet, hvordan opbevares de så bedst?
Anne au Chocolat skriver
Kære Line
På køl 🙂 Og jeg vil dyppe dem i hvid chokolade og lade dem størkne, inden de trilles i hindbærpulveret 🙂
Helle skriver
Wauw wauw wauw, der må fluks købes fløde og trylles 😍 tak for du deler 😘