E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Søde sunde abrikoskugler med kokos og kakao

10. september 2012 af Anne au Chocolat 18 kommentarer

I sidste uge indgik jeg et væddemål med min søde veninde og kollega Stine, som i al sin enkelhed gik ud på at se, om vi kunne klare os fra mandag til fredag uden sukker. Ingen sukker betyder jo også ingen chokolade. Stine har en lige så sød og chokoladet tand som mig, og derfor virkede det meget ligeværdigt, da vi spontant – helt ud af det blå – lavede denne skøre aftale. De fem dage uden sukker gik strålende og smertefrit, dvs. ingen hovedpine som jeg ellers var blevet advaret om, når man pludselig fjerner sukkeret helt fra sin hverdag. Jeg dagdrømte dog om chokolade hele tiden, og gav til sidst efter og lavede søde abrikoskugler med kokos og kakao. Normalt ville jeg have brugt dadler, men da jeg ingen havde, kreerede jeg disse.
Selvom jeg er tilbage på sukkervognen, er det bestemt ikke sidste gang, at jeg laver disse lækre kugler.
Jeg tænker, at det kunne være interessant at lave en dadelvariant med lakrids. Har I prøvet at tilsætte lakridspulver til jeres dadelkugler?

Til 20 abrikoskugler brugte jeg:

50 g mandler
50 g ristede hasselnødder
50 g tørrede abrikoser
50 g rosiner
1 lille appelsin, saft af
1/2 tsk kanel
1/4 vanillestang, korn af
1/5 tsk havsalt
2 spsk kakao, gerne Valrhonas
15 g kokos

kokos og kakao til at trille kuglerne i.

 

Blend alle ingredienserne til en ensartet masse i en foodprocessor eller blender. Tril massen til kugler og rul dem i enten kakaopulver eller kokosmel. Opbevar dem på køl til de skal nydes.

Husk at I indtil på onsdag stadig kan deltage i konkurrencen om den nye Nespresso U kaffemaskine.

Skrevet i: Chokolade og små søde sager

Previous Post: « Vind den fine nye U kaffemaskine fra Nespresso
Next Post: Panna cotta med rosmarinstegte æbler og sprød nøddekrokant med hvid chokolade »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Malene skriver

    10. september 2012 kl. 09:34

    Kan man bare skrifte Abrikos ud med dadler??

  2. tina skriver

    10. september 2012 kl. 13:08

    Skal lige høre hvilken foodprocesser du har overvejer at anskaffe mig en 🙂

  3. Louise skriver

    10. september 2012 kl. 13:08

    Lige den opskrift jeg manglede i lørdags – endte med at lave nogen fra chocolat.dk, men den her virker som om der er mere smag. Jeg har stadig dadler, så de her skal snart prøves:-)

  4. Marie Rytter skriver

    10. september 2012 kl. 14:16

    Kan det godt nok passe, at det for 12 år siden lykkedes os to at holde os fra søde sager i 3 MÅNEDER?? Det er ikke umiddelbart til at tro 😉
    Derudover skal jeg vist snart afprøve kuglerne, de ser for lækre ud!

  5. Kirsten Jepsen skriver

    10. september 2012 kl. 14:41

    Hey Anne. Lakridspulver i frugtkugler er dejligt. Vi laver af og til nogle med lakridspulver, anisfrø og knust stjerneanis og så med dadler/abrikoser/mandler og lidt æblejuice til at justere konsstensen. De plejer at smage lidt som “KICK” du ved de bløde lakridsstænger 🙂 Hvis du savner chokolade for meget så prøv med chokoladenibs i dine frugtkuger 🙂

  6. Maries Madblog skriver

    10. september 2012 kl. 15:14

    Jeg laver mine med Irmas blanding af soltørret blåbær, tranebær og kirsebær og med Bulows lakrids, det er super lækkert!

  7. Anna skriver

    10. september 2012 kl. 18:14

    Jeg laver de her dadelfirkanter med lakridspulver. De er superlækre!

    Rå dadel/lakrids-firkanter
    Ca. 20 stk
    100 gram tørrede dadler uden sten
    Cirka 20 gram valnødder
    20 gram mandler
    20 gram kokosolie
    10 g kakaopulver
    1 stor tsk lakridspulver
    Knivspids salt

    Kom først dadlerne i minihakkeren. Blend dem herefter til de begynder at være så finthakkede at de danner en sammenhængende masse. Så skal valnødderne og kokosolien i, og der skal blendes til valnødderne er finthakkede. Massen hænger ikke helt sammen, men minder lidt om tærtedejssmulder. Det skal dog samle sig når du presser det sammen med en ske eller mellem to fingre. Nu tilsættes kakaopulver, lakridspulver og salt og der blendes igen.
    Tag en lille beholder og beklæd den med vitawrap. Tag massen, pres den ud i skålen og stil i køleskabet en halv times tid. Herefter kan man skære den ud i mundrette stykker. De kan holde sig en uges tid opbevaret i køleskabet.

  8. Line skriver

    11. september 2012 kl. 03:58

    Tusen takk for Oppskriften Anne! Den skal jeg teste ut! Er det ok aa bytte ut hasselnoetter med cashewnoetter? Hasselnoetter finnes bare ikke i India!
    Ha en supersoed dag! KNUS!

  9. Anne au Chocolat skriver

    13. september 2012 kl. 11:20

    Kære Marlene
    Ikke helt! Men næsten 🙂

    kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    13. september 2012 kl. 11:20

    Kære Tina
    Jeg har bare en lille minihakker fra Krups som hedder Speedy 🙂

    kh Anne

  11. Anne au Chocolat skriver

    13. september 2012 kl. 11:21

    Kære Louise
    Det lyder som en god idé! 🙂

    Kh Anne

  12. Anne au Chocolat skriver

    13. september 2012 kl. 11:22

    Søde Marie
    Ja, det er jo heelt vildt at tænke sig. NEVER AGAIN 🙂

    Kæmpe kram
    Anne

  13. Anne au Chocolat skriver

    13. september 2012 kl. 11:22

    Kære Kirsten og Marie

    Dejligt at høre at lakridsen hitter 🙂
    Det må prøves!

    kh Anne

  14. Anne au Chocolat skriver

    13. september 2012 kl. 11:23

    Kære Anna

    Tusind tak for opskrift! De må prøves en dag 🙂 Kan man smage kokosolien?

    Kh Anne

  15. Anne au Chocolat skriver

    13. september 2012 kl. 11:25

    Kære Line
    JA jeg er sikker på at det er et hit med cashewnødder 🙂

    Mange kram fra mig og vi ses snart (i januar)
    Anne

  16. Malene skriver

    13. september 2012 kl. 18:59

    Plat de jour – den fine blog har denne opskrift i gemmerne, som er helt fantastisk:
    http://joseetchris.blogspot.dk/2012/03/balles-davoine-avec-la-reglisse.html
    Dadler, lakrids og hvid choko – uhm :o)

Trackbacks

  1. Julede dadelkugler - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 11:43

    […] her ligner til forveksling mine abrikoskugler, men når frugtkugler trilles i det samme, er de også svære at kende forskel på. Jeg har puttet […]

  2. Julede dadelkugler - Anne au Chocolat siger:
    18. maj 2017 kl. 13:09

    […] her ligner til forveksling mine abrikoskugler, men når frugtkugler trilles i det samme, er de også svære at kende forskel på. Jeg har puttet […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Godmorgen 🍓 endnu en stor portion jordbær er h Godmorgen 🍓 endnu en stor portion jordbær er høstet i haven, mens bollerne blev bagt i ovnen. Hindbær, solbær og blåbær er på vej inden længe. Drengene synes klart, at trampolinen er det bedste ved haven - jeg er på TeamBær ❤️🌞
Denne sommer er det 16 år siden, at jeg købte mi Denne sommer er det 16 år siden, at jeg købte min Musso Mini ismaskine, og den er still going strong, selv når jeg udfordrer den max på varme sommerdage som i dag🌞 Jeg ELSKER den ismaskine 🍦🤗. Ps. Der er hindbærsorbet i videoen, og Mussoen har også kørt vaniljeis og jordbæris (med jordbærrene fra haven) i dag 🥳 @gelatieremusso
Havens sommersøde jordbær modnes i massevis i di Havens sommersøde jordbær modnes i massevis i disse dage, og jeg har lige plukket 750 g jordbær i eftermiddag, som skal bruges til jordbæris i morgen 🍧🍦🍓 Ahmen altså det gør mig så glad med den slags havegodter på egen matrikel 🤗
Som lovet kommer opskriften på min jordbærtærte Som lovet kommer opskriften på min jordbærtærte 🍓Gem den gerne 🏷Kagecreme:
200 ml sødmælk
Korn af 1 vaniljestang
2 æggeblommer
15 g maizena
50 g sukkerMørdej:
140 g mel
40 g flormelis
1 nip salt
70 g smør, koldt
1 æggeblommeFrangipane:
80 g smør, blødt
80 g sukker
80 g mandelmel (eller fintblendede mandler)
1 æg
20 g mandelflager
50 g god mørk chokolade1 dl piskefløde
Danske jordbær  Kagecreme
Bring sødmælk i kog i en gryde sammen med vaniljestangen tømt for korn. Pisk æggeblommer godt sammen med sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena i en skål. Fjern vaniljestangen. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld straks cremen over i en skål og køl den af. Dæk skålen med film og opbevar den på køl natten over. Mørdej
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i små tern, og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner revet parmesan. Saml hurtigt dejen med æggeblommen i røremaskinen til en kugle (man kan også lave mørdejen med hænderne i en skål). Dæk dejen til, og lad den hvile i køleskabet i 30 min. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Udstik mørdejsbunden med en rund, perforeret tærtering på 20,5 cm og kom den over på den perforerede bageplade og beklæd derefter kanterne (ringen) med mørdejen også. Stil den på køl, imens frangipanecremen laves. Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.Frangipane
Pisk smør og sukker godt sammen i en skål, vend mandelmel i, tilsæt ægget og rør sammen til en ensartet creme. Fordel frangipanecremen på mørdejsbunden og drys med mandelflager. Bag tærten i ca. 20-25 minutter. Hold øje undervejs i bagningen. Køl tærten helt af.Samling af tærten
Smelt den mørke chokolade i vandbad i en gryde eller i mikrobølgeovnen ved medium effekt. Rør i chokoladen undervejs. Fordel chokoladen på den afkølede tærte, og lad den størkne. Pisk fløden til skum og pisk kagecremen op med en elpisker, så den bliver dejligt cremet og silkeblød igen. Vend forsigtigt fløden i kagecremen og kom den i en sprøjtepose med en stor tyl. Pynt tærten og fordel jordbær. Server straks eller stil den gerne på køl i et par timer.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap