E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Søde sunde abrikoskugler med kokos og kakao

10. september 2012 af Anne au Chocolat 18 kommentarer

I sidste uge indgik jeg et væddemål med min søde veninde og kollega Stine, som i al sin enkelhed gik ud på at se, om vi kunne klare os fra mandag til fredag uden sukker. Ingen sukker betyder jo også ingen chokolade. Stine har en lige så sød og chokoladet tand som mig, og derfor virkede det meget ligeværdigt, da vi spontant – helt ud af det blå – lavede denne skøre aftale. De fem dage uden sukker gik strålende og smertefrit, dvs. ingen hovedpine som jeg ellers var blevet advaret om, når man pludselig fjerner sukkeret helt fra sin hverdag. Jeg dagdrømte dog om chokolade hele tiden, og gav til sidst efter og lavede søde abrikoskugler med kokos og kakao. Normalt ville jeg have brugt dadler, men da jeg ingen havde, kreerede jeg disse.
Selvom jeg er tilbage på sukkervognen, er det bestemt ikke sidste gang, at jeg laver disse lækre kugler.
Jeg tænker, at det kunne være interessant at lave en dadelvariant med lakrids. Har I prøvet at tilsætte lakridspulver til jeres dadelkugler?

Til 20 abrikoskugler brugte jeg:

50 g mandler
50 g ristede hasselnødder
50 g tørrede abrikoser
50 g rosiner
1 lille appelsin, saft af
1/2 tsk kanel
1/4 vanillestang, korn af
1/5 tsk havsalt
2 spsk kakao, gerne Valrhonas
15 g kokos

kokos og kakao til at trille kuglerne i.

 

Blend alle ingredienserne til en ensartet masse i en foodprocessor eller blender. Tril massen til kugler og rul dem i enten kakaopulver eller kokosmel. Opbevar dem på køl til de skal nydes.

Husk at I indtil på onsdag stadig kan deltage i konkurrencen om den nye Nespresso U kaffemaskine.

Skrevet i: Chokolade og små søde sager

Previous Post: « Vind den fine nye U kaffemaskine fra Nespresso
Next Post: Panna cotta med rosmarinstegte æbler og sprød nøddekrokant med hvid chokolade »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Malene skriver

    10. september 2012 kl. 09:34

    Kan man bare skrifte Abrikos ud med dadler??

  2. tina skriver

    10. september 2012 kl. 13:08

    Skal lige høre hvilken foodprocesser du har overvejer at anskaffe mig en 🙂

  3. Louise skriver

    10. september 2012 kl. 13:08

    Lige den opskrift jeg manglede i lørdags – endte med at lave nogen fra chocolat.dk, men den her virker som om der er mere smag. Jeg har stadig dadler, så de her skal snart prøves:-)

  4. Marie Rytter skriver

    10. september 2012 kl. 14:16

    Kan det godt nok passe, at det for 12 år siden lykkedes os to at holde os fra søde sager i 3 MÅNEDER?? Det er ikke umiddelbart til at tro 😉
    Derudover skal jeg vist snart afprøve kuglerne, de ser for lækre ud!

  5. Kirsten Jepsen skriver

    10. september 2012 kl. 14:41

    Hey Anne. Lakridspulver i frugtkugler er dejligt. Vi laver af og til nogle med lakridspulver, anisfrø og knust stjerneanis og så med dadler/abrikoser/mandler og lidt æblejuice til at justere konsstensen. De plejer at smage lidt som “KICK” du ved de bløde lakridsstænger 🙂 Hvis du savner chokolade for meget så prøv med chokoladenibs i dine frugtkuger 🙂

  6. Maries Madblog skriver

    10. september 2012 kl. 15:14

    Jeg laver mine med Irmas blanding af soltørret blåbær, tranebær og kirsebær og med Bulows lakrids, det er super lækkert!

  7. Anna skriver

    10. september 2012 kl. 18:14

    Jeg laver de her dadelfirkanter med lakridspulver. De er superlækre!

    Rå dadel/lakrids-firkanter
    Ca. 20 stk
    100 gram tørrede dadler uden sten
    Cirka 20 gram valnødder
    20 gram mandler
    20 gram kokosolie
    10 g kakaopulver
    1 stor tsk lakridspulver
    Knivspids salt

    Kom først dadlerne i minihakkeren. Blend dem herefter til de begynder at være så finthakkede at de danner en sammenhængende masse. Så skal valnødderne og kokosolien i, og der skal blendes til valnødderne er finthakkede. Massen hænger ikke helt sammen, men minder lidt om tærtedejssmulder. Det skal dog samle sig når du presser det sammen med en ske eller mellem to fingre. Nu tilsættes kakaopulver, lakridspulver og salt og der blendes igen.
    Tag en lille beholder og beklæd den med vitawrap. Tag massen, pres den ud i skålen og stil i køleskabet en halv times tid. Herefter kan man skære den ud i mundrette stykker. De kan holde sig en uges tid opbevaret i køleskabet.

  8. Line skriver

    11. september 2012 kl. 03:58

    Tusen takk for Oppskriften Anne! Den skal jeg teste ut! Er det ok aa bytte ut hasselnoetter med cashewnoetter? Hasselnoetter finnes bare ikke i India!
    Ha en supersoed dag! KNUS!

  9. Anne au Chocolat skriver

    13. september 2012 kl. 11:20

    Kære Marlene
    Ikke helt! Men næsten 🙂

    kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    13. september 2012 kl. 11:20

    Kære Tina
    Jeg har bare en lille minihakker fra Krups som hedder Speedy 🙂

    kh Anne

  11. Anne au Chocolat skriver

    13. september 2012 kl. 11:21

    Kære Louise
    Det lyder som en god idé! 🙂

    Kh Anne

  12. Anne au Chocolat skriver

    13. september 2012 kl. 11:22

    Søde Marie
    Ja, det er jo heelt vildt at tænke sig. NEVER AGAIN 🙂

    Kæmpe kram
    Anne

  13. Anne au Chocolat skriver

    13. september 2012 kl. 11:22

    Kære Kirsten og Marie

    Dejligt at høre at lakridsen hitter 🙂
    Det må prøves!

    kh Anne

  14. Anne au Chocolat skriver

    13. september 2012 kl. 11:23

    Kære Anna

    Tusind tak for opskrift! De må prøves en dag 🙂 Kan man smage kokosolien?

    Kh Anne

  15. Anne au Chocolat skriver

    13. september 2012 kl. 11:25

    Kære Line
    JA jeg er sikker på at det er et hit med cashewnødder 🙂

    Mange kram fra mig og vi ses snart (i januar)
    Anne

  16. Malene skriver

    13. september 2012 kl. 18:59

    Plat de jour – den fine blog har denne opskrift i gemmerne, som er helt fantastisk:
    http://joseetchris.blogspot.dk/2012/03/balles-davoine-avec-la-reglisse.html
    Dadler, lakrids og hvid choko – uhm :o)

Trackbacks

  1. Julede dadelkugler - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 11:43

    […] her ligner til forveksling mine abrikoskugler, men når frugtkugler trilles i det samme, er de også svære at kende forskel på. Jeg har puttet […]

  2. Julede dadelkugler - Anne au Chocolat siger:
    18. maj 2017 kl. 13:09

    […] her ligner til forveksling mine abrikoskugler, men når frugtkugler trilles i det samme, er de også svære at kende forskel på. Jeg har puttet […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap