I sidste uge indgik jeg et væddemål med min søde veninde og kollega Stine, som i al sin enkelhed gik ud på at se, om vi kunne klare os fra mandag til fredag uden sukker. Ingen sukker betyder jo også ingen chokolade. Stine har en lige så sød og chokoladet tand som mig, og derfor virkede det meget ligeværdigt, da vi spontant – helt ud af det blå – lavede denne skøre aftale. De fem dage uden sukker gik strålende og smertefrit, dvs. ingen hovedpine som jeg ellers var blevet advaret om, når man pludselig fjerner sukkeret helt fra sin hverdag. Jeg dagdrømte dog om chokolade hele tiden, og gav til sidst efter og lavede søde abrikoskugler med kokos og kakao. Normalt ville jeg have brugt dadler, men da jeg ingen havde, kreerede jeg disse.
Selvom jeg er tilbage på sukkervognen, er det bestemt ikke sidste gang, at jeg laver disse lækre kugler.
Jeg tænker, at det kunne være interessant at lave en dadelvariant med lakrids. Har I prøvet at tilsætte lakridspulver til jeres dadelkugler?
Til 20 abrikoskugler brugte jeg:
50 g mandler
50 g ristede hasselnødder
50 g tørrede abrikoser
50 g rosiner
1 lille appelsin, saft af
1/2 tsk kanel
1/4 vanillestang, korn af
1/5 tsk havsalt
2 spsk kakao, gerne Valrhonas
15 g kokos
kokos og kakao til at trille kuglerne i.
Blend alle ingredienserne til en ensartet masse i en foodprocessor eller blender. Tril massen til kugler og rul dem i enten kakaopulver eller kokosmel. Opbevar dem på køl til de skal nydes.
Husk at I indtil på onsdag stadig kan deltage i konkurrencen om den nye Nespresso U kaffemaskine.


