E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Panna cotta med rosmarinstegte æbler og sprød nøddekrokant med hvid chokolade

13. september 2012 af Anne au Chocolat 10 kommentarer

Jeg har sammen med en håndfuld venner startet en dessertklub, hvor vi mødes og spiser hinandens desserter. Utroligt lækkert og ditto hyggeligt med sådan en særlig sød stund ca. en gang om måneden.
Vi havde premiere i lørdags, og jeg glæder mig til at lave et indlæg inden længe, hvor jeg viser mine dessertvenners skønne sager. I dag serverer jeg dog som en starter min dessert her på bloggen: en fløjlsblød vanilleprikket panna cotta med rosmarinstegte syrligt søde æblestykker og sprød nøddekrokant vendt med smeltet hvid Ivoire chokolade fra Valrhona.  En rigtig eftersårsdessert, der behager ganen – særligt med dejlige danske æbler. Og så er jeg jo vild med enkle desserter, som alligevel indeholder de rigtig modspil – sprødt/blødt og syrligt/sødt 🙂

I kan se, hvordan I laver panna cotta’en ved at følge linket ovenfor. Så jeg nøjes med at give jer opskriften på æbler og krokant, som i hvert fald rækker til 8 anretninger.

Rosmarinstegte æbler
30 g smør
45 g lys rørsukker
3 æbler, hakket i fine tern
1/2 citron, saft af
4 rosmarinkviste

Skyl rosmarinkvistene, tage rosmarinbladene af to af kvistene og hak bladene ultrafint. Smelt smørret på en pande og steg æblerne heri ved middelvarme sammen med rørsukker, citron og de små rosmarinstykker samt de to hele kviste, til æblerne er bløde og let gennemsigtige. Køl æblerne af.

Nøddekrokant med hvid chokolade
80 g sukker
40 g ristede hasselnødder
90 g hvid chokolade, gerne Ivoire fra Valrhona

Smelt sukker til en lys karamel på panden og tilføj nødderne. Rør rundt og hæld karamelnødderne til afkøling på et stykke bagepapir.
Smelt og temperer i mellemtiden den hvide chokolade over vandbad eller ved svag effekt i mikrobølgeovnen. Hak den sprøde krokant i små stykker og vend dem i den hvide chokolade. Hæld chokoladen ud på samme stykke bagepapir og lad den størkne helt, inden den hakkes i små stykker og drysses på panna cotta’erne sammen med de rosmarinstegte æbler.

I går fandt jeg i øvrigt vinderen af Nespresso konkurrencen blandt 644 læserkommentarer ved lodtrækning. Jeg er meget overvældet over, at så mange har valgt at deltage i konkurrencen. Tusind tak! Vinderen blev Trine, og jeg har sendt dig en mail.

I kan forresten besøge Nespressos fine nye hjemmeside her. 🙂

Skrevet i: Desserter Tags: hasselnødder, hvid chokolade, karamel, konkurrence, krokant, Nespresso, panna cotta, rosmarin, rosmarinstegte æbler

Previous Post: « Søde sunde abrikoskugler med kokos og kakao
Next Post: Silles chokoladefyldte kiksekage »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Nanna Planck Drost-Nissen skriver

    13. september 2012 kl. 15:57

    Tak for inspiration til Pana cottaen`s pynt!!! det lyder helt indisk!!! men er jo en italiensk dessert ..som er super nem…..men ligner det modsatte og det synes jeg godt om!!! Tillykke til Trine med den nye kaffebrygger!!! og alle dem der er i nærheden af hende…som nu helt sikkert byder på kaffe!!!!

  2. TARTESANDCARO skriver

    16. september 2012 kl. 20:09

    your pana cotta is so fabulous
    and smell the summer of love

    congrats

  3. Marie skriver

    16. september 2012 kl. 20:42

    SÅ kom den endelig, opskriften jeg har ventet på! Den ser simpelthen så indbydende ud. Din dessertklub er vist en ret heldig gruppe mennesker 🙂

  4. Camilla (Himmelske kager) skriver

    17. september 2012 kl. 16:42

    Det lyder gudeskønt – dejlig kombination. Og så lyder det som en allerbedste klub 🙂

  5. Camilla (Himmelske kager) skriver

    17. september 2012 kl. 16:43

    Der skulle stå “alletiders” – stavekontrol hrfff.

  6. Anne au Chocolat skriver

    18. september 2012 kl. 08:40

    Kære Nanna
    Du er sød. Og tak for en dejlig kommentar 🙂 Jeg sidder lige og får lyst til at tage til Indien i skrivende stund. Heldigvis skal jeg derud til januar!

    Kh Anne

  7. Anne au Chocolat skriver

    18. september 2012 kl. 08:41

    Dear TARTESANDCARO

    Merci bcp! I think it is pretty amazing, too 🙂

  8. Anne au Chocolat skriver

    18. september 2012 kl. 08:41

    Kære Marie

    Ja den gjorde så 🙂

    kh Anne

  9. Anne au Chocolat skriver

    18. september 2012 kl. 08:42

    Kære Camilla

    Ja, det er en dejlig panna cotta og en ditto dejlig klub 🙂

    Kh Anne

  10. Dorthe skriver

    22. december 2012 kl. 22:42

    Hej

    Har fået den lille opgave at lave en lækker italiensk dessert til nytår.. Men er ikke stærk på dessert feltet. Men synes at tyde at det skulle være nemt at lave panna Cotta og tilmed så mange der på din blog roser det.

    Tænker at lave det med hvid chokolade – men hvor meget chokolade skal der i og hvornår.. Samt ændre resten af opskriften sig?

    Har du andre opskrifter på noget lækkert italiensk – og ikke tiramisu 😉 Tænker om du evt har en ide eller opskrift hvor der indgår mascapone i?

    Mange hilsner fra Dorthe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap