Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri     -     eBook: Gluten-free & Sugar-free - Buy here
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • The eBook: Gluten Free & Sugar Free

Panna cotta med rosmarinstegte æbler og sprød nøddekrokant med hvid chokolade

13. september 2012 af Anne au Chocolat

Jeg har sammen med en håndfuld venner startet en dessertklub, hvor vi mødes og spiser hinandens desserter. Utroligt lækkert og ditto hyggeligt med sådan en særlig sød stund ca. en gang om måneden.
Vi havde premiere i lørdags, og jeg glæder mig til at lave et indlæg inden længe, hvor jeg viser mine dessertvenners skønne sager. I dag serverer jeg dog som en starter min dessert her på bloggen: en fløjlsblød vanilleprikket panna cotta med rosmarinstegte syrligt søde æblestykker og sprød nøddekrokant vendt med smeltet hvid Ivoire chokolade fra Valrhona.  En rigtig eftersårsdessert, der behager ganen – særligt med dejlige danske æbler. Og så er jeg jo vild med enkle desserter, som alligevel indeholder de rigtig modspil – sprødt/blødt og syrligt/sødt 🙂

I kan se, hvordan I laver panna cotta’en ved at følge linket ovenfor. Så jeg nøjes med at give jer opskriften på æbler og krokant, som i hvert fald rækker til 8 anretninger.

Rosmarinstegte æbler
30 g smør
45 g lys rørsukker
3 æbler, hakket i fine tern
1/2 citron, saft af
4 rosmarinkviste

Skyl rosmarinkvistene, tage rosmarinbladene af to af kvistene og hak bladene ultrafint. Smelt smørret på en pande og steg æblerne heri ved middelvarme sammen med rørsukker, citron og de små rosmarinstykker samt de to hele kviste, til æblerne er bløde og let gennemsigtige. Køl æblerne af.

Nøddekrokant med hvid chokolade
80 g sukker
40 g ristede hasselnødder
90 g hvid chokolade, gerne Ivoire fra Valrhona

Smelt sukker til en lys karamel på panden og tilføj nødderne. Rør rundt og hæld karamelnødderne til afkøling på et stykke bagepapir.
Smelt og temperer i mellemtiden den hvide chokolade over vandbad eller ved svag effekt i mikrobølgeovnen. Hak den sprøde krokant i små stykker og vend dem i den hvide chokolade. Hæld chokoladen ud på samme stykke bagepapir og lad den størkne helt, inden den hakkes i små stykker og drysses på panna cotta’erne sammen med de rosmarinstegte æbler.

I går fandt jeg i øvrigt vinderen af Nespresso konkurrencen blandt 644 læserkommentarer ved lodtrækning. Jeg er meget overvældet over, at så mange har valgt at deltage i konkurrencen. Tusind tak! Vinderen blev Trine, og jeg har sendt dig en mail.

I kan forresten besøge Nespressos fine nye hjemmeside her. 🙂

Skrevet i: Desserter Tags: hasselnødder, hvid chokolade, karamel, konkurrence, krokant, Nespresso, panna cotta, rosmarin, rosmarinstegte æbler

Previous Post: « Søde sunde abrikoskugler med kokos og kakao
Next Post: Silles chokoladefyldte kiksekage »

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

The E-book Gluten-free & Sugar-free

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap