E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Silles chokoladefyldte kiksekage

18. september 2012 af Anne au Chocolat 44 kommentarer

Min kære veninde Silles bidrag til dessertklubben sidste weekend var kiksekagen fra Meyers Kager.
Kiksekage har aldrig rigtig fået mit hjerte til at banke. Det skyldes givetvis, at jeg gang på gang har smagt den konventionelle udgave med palmin og kakao. I Meyers version er der brugt SMØR og CHOKOLADE til cremen – som i øvrigt er krydret fint med appelsin – mellem de fine lag af sprøde kiks.
Da jeg satte tænderne i denne skønne kiksekage, begyndte mit hjerte straks at galopere af ren og skær kagekærlighed. En vældig fin og yderst rar oplevelse.

Hvad synes I om kiksekage? 🙂

Skrevet i: Uncategorized Tags: chokolade, kiksekage, Meyers Kager

Previous Post: « Panna cotta med rosmarinstegte æbler og sprød nøddekrokant med hvid chokolade
Next Post: Små mazarinkager proppet med chokolade og appelsinskal »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Marie skriver

    18. september 2012 kl. 10:38

    Jeg eeelsker kiksekage! :p

  2. Laura skriver

    18. september 2012 kl. 10:48

    Jeg er også helt vild med kiksekage og denne der ser bare vildt god ud!! 🙂

  3. Kim Schulz skriver

    18. september 2012 kl. 11:27

    Elsker kiksekage og er sikker på at jeg vil elske denne også – får vi ikke en opskrift? 😀

  4. Marie Lundholm skriver

    18. september 2012 kl. 12:44

    Meyers kiksekage er HELT klart noget at skrive hjem om i hvert fald – jeg har aldrig rigtig gjort mig i andre slags 😉

  5. Nadia_h skriver

    18. september 2012 kl. 12:51

    Synes det lyder så hyggeligt med en dessertklub og ville ønske, at jeg havde nogle veninder der interesserede sig lige så meget for mad, bagværk osv. som jeg gør.
    Kiksekage bliver aldrig min favorit.

  6. Louise K skriver

    18. september 2012 kl. 14:05

    Det er skisme mange år siden jeg har fået det.
    Men synes din venindes udgave lyder lækker.

    Jeg er for nyligt begynde at følge din blog og hvor har du mange smækre opskrifter jeg simpelthen bare bliver nødt til at prøve.
    Tak fordi du deler :o)

  7. Pernille skriver

    18. september 2012 kl. 14:11

    Hvor finder jeg den opskrift til kiksekage, som på billeder? Uhm

  8. Gitte skriver

    18. september 2012 kl. 14:14

    Jeg holder af kiksekage! Står i disse dage i skolekøkkenet og laver kiksekage med mine 4. klasser i forbindelse med et emne om 1950’erne. Vi bruger palmin og kakao for at være tro mod den tid. Børnene elsker kagen ( og de krebinetter de også laver)!

  9. Jane skriver

    18. september 2012 kl. 15:57

    Uhm, kiksekage var min favorit som barn, mens jeg som voksen ikke bryder mig om palmin/kakao- udgaven. Men den dér lyder virkelig lækker.

  10. Sacha skriver

    18. september 2012 kl. 16:00

    Den klassiske med palmin er jeg ikke til.

    Men jeg prøvede en for nogle år siden på basis af en ganashe mener jeg det var (den var nemlig uden æg), det var en opskrift med marabou og nu er den pist væk fra deres side.
    æv bøv siger jeg bare 🙁

  11. Mille skriver

    18. september 2012 kl. 16:05

    Har kun oplevet det én gang, og tror ikke jeg smagte den, fordi det var til et højskole-reunion arrangement i Kgs. Have, hvor det Stod ned i stænger, så den blev lidt… ja. oversvømmet.

    Jeg tror jeg skal prøve det en dag.

  12. Nanna Planck Drost-Nissen skriver

    18. september 2012 kl. 16:12

    Kiksekage var noget vi fik i mangel af bedre….ja sådan er jeg opvokset og det er da ikke så ringe….med en mor der bagte alting selv!!! Men ..men …da der så var nogle der døde af kiksekage for år siden (æggene var ikke pasteuriseret) ….fik jeg kiksekage skræk…..men nu siger min sunde fornuft mig noget andet….men jeg kunne også tænke mig at prøve smør!!!

  13. Piskeriset skriver

    18. september 2012 kl. 19:15

    Jep, det kan jeg! Og da jeg havde tema med gammeldags dansk mad for 1½ år siden, så var en moderne version af kiksekage (med smør og appelsinchokolade) faktisk en af de ting, jeg kastede mig ud i 🙂

    Nu får jeg helt lyst til at smage det igen…

  14. Line skriver

    18. september 2012 kl. 21:18

    Av – får helt ondt i maven af kikse-kage-kærlighed!!!

  15. Marie skriver

    18. september 2012 kl. 21:38

    Den ser godt nok lækkersmækker ud! Hvad for kiks er brugt i den? (skal nok købe bogen og finde opskriften der også)

  16. I Rivera skriver

    19. september 2012 kl. 03:52

    This looks delighful. I absolutely love Kiksekage.

  17. Anne skriver

    19. september 2012 kl. 09:43

    Kiksekage! Jeg kan nærmest ikke huske hvordan det smager – tror sidst jeg satte tænderne i sådan en, har været på den årlige lejrtur, i de mindre folkeskoleklasser (: Husker det ikke umiddelbart som værende en af mine favoritter, men kunne da være man skulle prøve den igen (;

    – Anne

  18. Anne skriver

    19. september 2012 kl. 11:26

    Jeg må indrømme, at jeg vist aldrig bliver den store kiksekage-fan. Det kan dog skyldes, at jeg aldrig har smagt den ægte chokolade-udgave :).

    Knus fra Anne

  19. Mikkel skriver

    19. september 2012 kl. 13:06

    Den minder om den som er i Thomas Hermans, Brændende Kærlighed? Der blev også brugt smør og appelsin. Den smagte rigtig godt, omend at den bliver lidt “tung” i længden!

  20. Anne au Chocolat skriver

    20. september 2012 kl. 12:44

    Kære Marie
    Det gør jeg også NU 🙂

    Kh Anne

  21. Anne au Chocolat skriver

    20. september 2012 kl. 12:44

    Kære Laura
    Den smagte himmelsk, og jeg kunne snildt spise et stykke lige nu 😉

    Kh Anne

  22. Anne au Chocolat skriver

    20. september 2012 kl. 12:45

    Kære Kim,

    Jo den er at finde i Meyers Kager 🙂

    Kh Anne

  23. Anne au Chocolat skriver

    20. september 2012 kl. 12:45

    Kære Marie
    Vi er vist helt enige 😉

    Kh Anne

  24. Anne au Chocolat skriver

    20. september 2012 kl. 12:46

    Kære Nadia_h

    Jeg håber også, at dine veninder vil med i en dessertklub engang! Det er et hit!

    kh Anne

  25. Anne au Chocolat skriver

    20. september 2012 kl. 12:46

    Kære Louise K

    Tak for din søde kommentar 🙂

    Kh Anne

  26. Anne au Chocolat skriver

    20. september 2012 kl. 12:47

    Kære Pernille

    Opskriften er i Meyers Kager bogen!

    Kh Anne

  27. Anne au Chocolat skriver

    20. september 2012 kl. 12:48

    Kære Gitte

    Der er i hvert fald noget vældigt old school over at lave den klassiske udgave 🙂

    Kh Anne

  28. Anne au Chocolat skriver

    20. september 2012 kl. 12:48

    Kære Jane

    Denne er nemlig lækker ja 🙂

    kh Anne

  29. Anne au Chocolat skriver

    20. september 2012 kl. 12:49

    Kære Sacha

    Jeg synes at du skal prøve Meyers udgave så 🙂

    kh Anne

  30. Anne au Chocolat skriver

    20. september 2012 kl. 12:49

    Kære Mille
    Ja det må du love mig at gøre 🙂

    kh Anne

  31. Anne au Chocolat skriver

    20. september 2012 kl. 12:50

    Kære Nanna

    Ja det var en værre episode dengang med kiksekagen… godt at man kan bruge smør og sunde æg nu 🙂

    kh Anne

  32. Anne au Chocolat skriver

    20. september 2012 kl. 12:51

    Kære Piske

    Du er altid på forkant og mega tjekket 😉

    Kh Anne

  33. Anne au Chocolat skriver

    20. september 2012 kl. 12:52

    Kære Line

    Åh det var sødt skrevet 🙂

    kh Anne

  34. Anne au Chocolat skriver

    20. september 2012 kl. 12:52

    Kære Marie

    Jeg tror, at Sille brugte speltkiks med vanille 🙂

    Kh Anne

  35. Anne au Chocolat skriver

    20. september 2012 kl. 12:53

    Dear I Rivera

    So cool 😉

    Kh Anne

  36. Anne au Chocolat skriver

    20. september 2012 kl. 12:54

    Kære Anne

    Ja, måske du skulle prøve en opdateret voksenudgave af kiksekagen 🙂

    Kh Anne

  37. Anne au Chocolat skriver

    20. september 2012 kl. 12:54

    Kære Anne
    Ja prøv denne så 🙂

    Kh Anne

  38. Anne au Chocolat skriver

    20. september 2012 kl. 12:54

    Kære Mikkel

    Ja, det er der vist noget om 🙂

    Kh Anne

  39. Amalie skriver

    21. september 2012 kl. 21:34

    M-U-M-S-!-!-!

    Opskrift, tak?! 😉

  40. Anne au Chocolat skriver

    22. september 2012 kl. 15:07

    Kære Amalie
    Den er i Meyers Kager 🙂
    Kh Anne

  41. Laura skriver

    22. september 2012 kl. 21:56

    Jeg har altid elsket kiksekage. Jeg har dog kun smagt den to gange, men begge gange, var det min mor, der kokkererede. Det er efter sigende min morfars ynglingskage, måske er et derfor, hun havde total respekt for kagen? I hvert fald blev den lavet med ægte chokolade og dejlige kiks. Forelskede mig med det samme – det var første gang jeg smagte en chokoladekage, der smagte af CHOKOLADE! Den bløde og fugtige chokolade, den glemmer jeg aldrig. Desværre er jeg ikke stødt på kiksekage, siden dengang for 10 år siden. Måske, jeg snart skal prøve at lave en selv?

  42. Anne au Chocolat skriver

    23. september 2012 kl. 09:52

    Kære Laura
    Tak for en fin fortælling! Jeg synes bestemt, at du skal lave din egen kiksekage snart 🙂

    Kh Anne

  43. Freja skriver

    8. oktober 2012 kl. 14:33

    Hej Anne,
    Opskriften findes faktisk på Meyers egen hjemmeside:
    http://www.meyersmadhus.dk/da/opskrifter_mm/opskrifter/kager/kiksekage.html?recipeid=153
    Venlig hilsen Freja

  44. Anne au Chocolat skriver

    8. oktober 2012 kl. 22:04

    Kære Freya

    Tak for info 😉

    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Godaften ❤️ Som lovet kommer opskriften her på appelsinkagen✌🏻🍊🍋🍰 (Man kan også bruge en almindelig springform, men hold øje med bagetiden ☺️)

200 g marcipan
200 g sukker 
200 g smør, blødt
4 æg
100 g hvedemel
Fintrevet skal af 2 øko appelsiner

Til formen:
Smør
Hvedemel

Glasur:
Flormelis 
Citronsaft / appelsinsaft 

Pynt:
Usaltede pistacier og hvid chokolade 

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Pisk marcipan og sukker sammen i en skål og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æg i et ad gangen. Vend derefter mel og fintrevet appelsinskal i. Forbered randformen: smør formen med smør og drys siderne med et lag mel. Hæld kagedejen i formen. Bag kagen i ovnen i ca. 30-40 minutter. Tjek om den er færdigbagt med en strikkepind. Vent 30 minutter med at vende kagen ud af randformen, så den er tilpas kølet af og ikke når at sætte sig fast igen. Pynt kagen med glasur, pistacier og hvid chokolade.
Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap