Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Små mazarinkager proppet med chokolade og appelsinskal

21. september 2012 af Anne au Chocolat 50 kommentarer

Små saftige mazarinkager proppet med chokolade. Bliver det meget bedre? Så enkelt og så godt. Jeg tror ikke, at det bliver meget bedre 🙂

Mazariner er de perfekte hyggekager på sådan en grå og regnfuld fredag; de er lynhurtige at lave og kan nydes lune eller afkølede – alene eller i godt selskab af en klat letpisket fløde. Fyldet kan med fordel varieres i det uendelige – forskellige slags chokolader, nødder, tørrede og friske frugter i mindre stykker forenes alle smukt med mazarinen, som i øvrigt også sagtens kan stå alene, hvis man ønsker den rene form for mazarinoplevelse. Personligt holder jeg meget af at putte chokolade i samt frugt som i denne blommekage. Jeg er også blevet glad for at twiste mazarinen med fintreven skal af citrusfrugter.

Til 4-6 små kager (alt afhængig af formenes størrelse)

100 g marcipan (gerne fra Summerbird), revet
100 g sukker
100 g smør, blødt
2 æg
60 g mel
100 g mørk chokolade – gerne Guanaja, Caraïbe eller Alpaco fra Valrhona
reven skal af 1 appelsin

Pisk marcipan og sukker godt sammen og tilsæt smørret lidt ad gangen. Tilsæt derefter æggene et ad gangen under stadig piskning. Vend mel i og til sidst den hakkede chokolade og appelsinskal. Hæld dejen i smurte muffinsforme. Bag kagerne ved 180 grader varmluft i ca. 20 minutter.

Lad kagerne køle af og nyd dem gerne sammen med en lækker kop kaffe eller te og tændte stearinlys.

Skrevet i: Kager Tags: Alpaco, caraïbe, chokolade, eftermiddagskage, guanaja, hygge, Kaffe, kage, mazarin, mazariner, Mazarinkager, regnvejr, te, valrhona

Previous Post: « Silles chokoladefyldte kiksekage
Next Post: En cremet grapefrugt curd »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Bianca skriver

    21. september 2012 kl. 10:16

    Sikke fine kager. Dem kan jeg da kun tilslutte mig. Lyder til at være dejligt nemme at lave også, og det er jo kun et plus 🙂

  2. Ann-Christine skriver

    21. september 2012 kl. 10:21

    Uhm, jeg elsker dit chokoladesøde univers, Anne 🙂
    De kager lyder lækre og jeg har tilfældigvis marcipan i køleskabet – mangler bare chokoladen (hvordan det end kunne ske…?)
    God weekend
    Kh Ann-Christine

  3. Mette skriver

    21. september 2012 kl. 11:52

    Kære Anne,

    Hvor ser de bare fine og lækre ud. Skøn inspiration til en eftermiddags-hygge-stund.

    Hvilken marcipan bruger du og hvad lægger du vægt på, når du køber marcipan?

    kh, Mette

  4. Anne au Chocolat skriver

    21. september 2012 kl. 11:55

    Kære Bianca

    Tak for din søde kommentar. Rigtig god weekend 🙂

    Kh Anne

  5. Anne au Chocolat skriver

    21. september 2012 kl. 11:55

    Kære Ann-Christine

    Hihi ja, hvordan kan det dog ske? Hvad siger Johan og Julie til det?

    God weekend:)

    Kh Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    21. september 2012 kl. 11:58

    Kære Mette

    Tak skal du have 🙂 Jeg har lige takket være din fine kommentar tilføjet “gerne Summerbird” efter marcipan i ingredienslisten.

    Jeg bruger for så vidt muligt altid Summerbirds marcipan, da jeg synes, at den smager MEST af mandler – og det er det, jeg lægger mest vægt på, når jeg vælger marcipan. Hvad synes du?

    Kh Anne

  7. Daisies skriver

    21. september 2012 kl. 13:28

    Hvor lyder det dog laekkert, og jeg bager aldrig kager (helbredsmaesige aarsager) men tror egentligt, at det maa vaere tid til undtagelsen, der bekraefter reglen 🙂 Har nogle fine smaa forme, der egentligt er til ….aah hvad hedder den dog, din ynglings lille kage fra Paris…starter med “c” tror jeg nok, hmmm det maa jeg lige taenke over. Men hvis du ellers kan gaette, hvad det er, tror du saa de forme vil vaere for smaa til disse kager? (Cannele?) Og hvor laenge tror du tiden i ovnen skal vaere, hvis jeg brugte dem? Tak for den dejlige inspiration. KH Maria

  8. Laura skriver

    21. september 2012 kl. 16:33

    Hvem der bare havde sådan en lækker lille sag lige nu :-)! Sidder i sofaen med dynen og mangler en til min kop kaffe! heh

  9. Sacha skriver

    21. september 2012 kl. 20:48

    Uh.. sådan nogle er gode!

    Lavede nogle på egen grov marcipan for et par uger siden, så hvis man har mandler, sukker og en blender, så kan de også røres sammen.
    De bliver lige så gode som på rigtig marcipan.

    Blot et lille tip 🙂

  10. Anne au Chocolat skriver

    22. september 2012 kl. 15:14

    Kære Maria

    Jeg tror snildt, at du kan bruge cannelé-forme til disse kager og tror det er ca. samme tid – hvis det er de store cannelé-forme. Måske lidt mindre 🙂

    God fornøjelse.

    Kh Anne

  11. Anne au Chocolat skriver

    22. september 2012 kl. 15:15

    Kære Laura
    Ja, det er en dejlig sag 😉

    Kh Anne

  12. Anne au Chocolat skriver

    22. september 2012 kl. 15:15

    Kære Sacha
    Tak for tippet – det lyder godt 🙂

    Kh Anne

  13. Losarinas mor skriver

    22. september 2012 kl. 16:39

    Altså ! Du frister ALTID 🙂
    Har netop kogt æblegrød med vanilje, købt skyr og er ude i noget med semi sund dessert. Men………… Marcipan og chokolade og citrus skal- !!!!!

  14. Marie skriver

    22. september 2012 kl. 17:58

    Øj Anne, de ser gode ud! Jeg har også lige bagt med Valrhona, det smager bare bedre!!

  15. Anne au Chocolat skriver

    23. september 2012 kl. 09:41

    Kære Losarinas mor
    Det lyder noget også som en skøn dessert, du har lavet 🙂

    kh Anne

  16. Anne au Chocolat skriver

    23. september 2012 kl. 09:42

    Kære Marie

    Jeg kunne ikke være mere enig 😉

    Kh Anne

  17. Martin Villumsen skriver

    24. september 2012 kl. 23:10

    De lyder simpelthen så lækre, og ikke mindst simple! Tror at jeg bliver nødt til at lave en lille portion en af dagene… måske med lidt friske blommer og hvid chokolade? Det vil tiden vise 🙂

  18. Marie skriver

    25. september 2012 kl. 16:50

    Nu står der 12 små marzariner på mit køkkenbord og venter på at glæde mine nattevagtskollegaer. Uhm hvor de dufter godt, og manner hvor jeg glæder mig til at smage 🙂

  19. Anne au Chocolat skriver

    25. september 2012 kl. 21:34

    Kære Martin

    Det lyder FANTASTISK 🙂

    Kh Anne

  20. Anne au Chocolat skriver

    25. september 2012 kl. 21:34

    Kære Marie

    Hvor er du god 🙂

    Kh Anne

  21. Edith Kristensen skriver

    26. september 2012 kl. 08:07

    Hej Anne.

    Tak for opskriften – jeg har lige lavet en version med hvid chokolade og blåbær i. De smagte altså også rigtig, rigtig skønt!

    Vh.
    Edith

  22. Per Frimann skriver

    26. september 2012 kl. 08:22

    Kære Anne,

    super flot og inspirerende hjemmeside.

    Nu er der ikke noget galt med din opskrift, men jeg fik lige lyst til at kaste lidt romsyltede kirsebær i mazarinerne og det blev de ikke værre af. Det smagte nærmest af jul!

    Mvh

    Per

  23. Anne au Chocolat skriver

    26. september 2012 kl. 13:31

    Kære Edith
    Det lyder som en himmelsk kombination 🙂

    Kh Anne

  24. Anne au Chocolat skriver

    26. september 2012 kl. 13:31

    Kære Per

    Uhm det lyder skønt og julet ja!

    Kh Anne

  25. Louise k skriver

    5. oktober 2012 kl. 10:09

    De lyder simpelthen SÅH lækre at jeg vil lave dem til en veninde der bliver 30 i weekenden.
    Men har et spørgsmål som jeg hååber på du kan nå at svare på.
    Du skriver smurt muffinform men kan jeg ikke også bruge papirmuffinforme?

    Tak for en SUPER blog! :o)

  26. Anne au Chocolat skriver

    5. oktober 2012 kl. 13:08

    Kære Louise

    Tak for en sød kommentar! Hmm, jeg har aldrig bagt en papirsforme uden at have en fast form nedenunder… jeg er lidt bange for at de flyder ud. Brug evt. 2 papirsforme pr. mazarinkage.

    Kh Anne

  27. Line skriver

    8. oktober 2012 kl. 09:25

    Hej Anne

    Kan man bage disse flotte smukke kager i muffinsforme af papir?

    Mvh. Line

  28. Line skriver

    8. oktober 2012 kl. 09:38

    Og lige et spørgsmål mere… Kan man gøre kagen glutenfri? Erstatte melet med noget andet?

    Mvh. Line

    (ps. undskyld, jeg overså lige at mit spørgsmål allerede er stillet og besvaret lige ovenover!)

  29. Anne au Chocolat skriver

    8. oktober 2012 kl. 14:01

    Kære Line
    Jeg tror at du kan tilføje lidt mandelmel i stedet 🙂

    Kh Anne

  30. Bente Aarup Paulsen skriver

    8. oktober 2012 kl. 15:49

    Hei Anne!
    Vedlig lekre kaker, som ble testet på mann og datter – kunne godt bake disse ganske snart igjen.
    Tusen takk for en evig fristende blogg!! 🙂

    Mange hilsener fra Bente ( en dansker i Norge)

  31. Anne au Chocolat skriver

    8. oktober 2012 kl. 22:05

    Kære Bente

    Det glæder mig at høre, at du synes om disse små mazarinkager 🙂

    Kh Anne

  32. Louise skriver

    11. oktober 2012 kl. 12:04

    Glæder mig meget til at prøve opskriften især efter alle roserne herinde 🙂
    Jeg har tænkt mig at bruge linseforme – har du et bud på temperatur og tid?

    Venligst
    Louise

  33. Anne au Chocolat skriver

    11. oktober 2012 kl. 12:28

    Kære Louise

    Det lyder godt! Mit bud er 180 grader i 15-18 minutter!

    Kh Anne

  34. gry rasmussen skriver

    19. november 2012 kl. 21:37

    HOOOOOOOOOOOld nu op de er gode 🙂 lækre svampede med sprød “skorpe”. Jeg puttede en sjat orangeblomstvand i 🙂

  35. Anne au Chocolat skriver

    20. november 2012 kl. 00:54

    Kære Gry

    Det lyder fabelagtigt 🙂

    Kh Anne

  36. Vicki skriver

    22. august 2013 kl. 21:44

    Super lækre muffins og utroligt nemme at bage 🙂 jeg synes at jeg mangler en kraftigere smag af marzerinen. Kan man putte mere marcipan i eller er der andet man kan gøre? 🙂

  37. Anne au Chocolat skriver

    23. august 2013 kl. 08:14

    Kære Vicki
    Jeg putter nogle gange Amaretto i for at fremhæve mandelsmagen 🙂

    Kh Anne

  38. Vicki skriver

    23. august 2013 kl. 08:47

    Tak 🙂 hvor meget putter du så i den èn portion? 🙂

  39. Vicki skriver

    23. august 2013 kl. 10:11

    Kan de bages en dag i forvejen?

  40. Anne au Chocolat skriver

    24. august 2013 kl. 17:52

    Hej Vicki,
    Ja det kan de sagtens – og jeg ville nok putte 1 1/2 spsk i 🙂

    Kh Anne

  41. Karin Henriksen skriver

    7. oktober 2014 kl. 09:17

    Hej jeg har bagt dine kager og de smager skønt

  42. Karin Henriksen skriver

    7. oktober 2014 kl. 11:29

    kan de fryses

  43. Anne au Chocolat skriver

    10. oktober 2014 kl. 11:17

    Kære Karin
    TAK 🙂 Ja, det kan de!

  44. Ulla skriver

    10. november 2014 kl. 19:06

    Tak for en skøn opskrift, den er så lækker og let at lave at det er gået hen og blevet fast at få sådan en lille én til kaffen(næsten hver dag!). Jeg udskiftede halvdelen af melet med mandelmel og det blev vanvittigt godt!

    Lille tip: er SÅ let at lave, at den faktisk kan laves med et helt lille spædbarn på barsel, for den kan lige klemmes ind selv i en kort lur 😉

  45. Dorte skriver

    17. april 2015 kl. 19:42

    Hvor lang tid tror du de kan holde sig i fryseren?

  46. PiaMarie skriver

    16. november 2016 kl. 09:28

    Hej Anne.

    Hvis jeg bager disse kager to dage før (torsdag) vores navngivningsfest (afholdes lørdag), vil du så anbefale mig at fryse kagerne ned og tage dem op – i så fald hvor længe før de skal spises? – eller kan de fint holde sig gode i to døgn på køkkenbord/på køl?

    ps. har bagt dem utallige gange, de er så vanvittigt velsmagende, svampede, lækre:D

    Mvh PiaMarie

  47. Anne au Chocolat skriver

    16. november 2016 kl. 09:41

    Kære PiaMarie,
    Det lyder så lækkert og som en god idé! 🙂
    Jeg synes godt, at du kan bage dem torsdag og så opbevar dem på køl indtil lørdag, hvor jeg nok ville tage dem ud et par timer før servering.
    Rigtig god fornøjelse!
    Kh Anne

  48. Pia Jørgensen skriver

    17. november 2016 kl. 13:55

    Hej igwn Anne.
    Tusind tak for svaret? Det vil jeg gøre så.
    Ha en rigtig god dag?
    Kh PiaMarie

Trackbacks

  1. Små æblemazariner | Signes Mad siger:
    23. september 2012 kl. 19:45

    […] Dog skulle det ikke være en kæmpe kage, da vi ikke rigtig var hjemme om lørdagen, så da jeg så Annes indlæg om små mazariner med chokolade, fik jeg en ide. Jeg lavede mazarinmassen på samme måde som Anne, men droppede chokoladen, og […]

  2. Små mazariner med tranebær og citron | Bagenymfen siger:
    7. november 2012 kl. 07:39

    […] en billig form fra IKEA, men den var faktisk overraskende god! Grundopskriften tyvstjal jeg fra Anne au Chokolat – En af mine absolut favoritblogs. Jeg tilføjede tørrede tranebær og revet citronskal i stedet […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap