Små saftige mazarinkager proppet med chokolade. Bliver det meget bedre? Så enkelt og så godt. Jeg tror ikke, at det bliver meget bedre 🙂
Mazariner er de perfekte hyggekager på sådan en grå og regnfuld fredag; de er lynhurtige at lave og kan nydes lune eller afkølede – alene eller i godt selskab af en klat letpisket fløde. Fyldet kan med fordel varieres i det uendelige – forskellige slags chokolader, nødder, tørrede og friske frugter i mindre stykker forenes alle smukt med mazarinen, som i øvrigt også sagtens kan stå alene, hvis man ønsker den rene form for mazarinoplevelse. Personligt holder jeg meget af at putte chokolade i samt frugt som i denne blommekage. Jeg er også blevet glad for at twiste mazarinen med fintreven skal af citrusfrugter.
Til 4-6 små kager (alt afhængig af formenes størrelse)
100 g marcipan (gerne fra Summerbird), revet
100 g sukker
100 g smør, blødt
2 æg
60 g mel
100 g mørk chokolade – gerne Guanaja, Caraïbe eller Alpaco fra Valrhona
reven skal af 1 appelsin
Pisk marcipan og sukker godt sammen og tilsæt smørret lidt ad gangen. Tilsæt derefter æggene et ad gangen under stadig piskning. Vend mel i og til sidst den hakkede chokolade og appelsinskal. Hæld dejen i smurte muffinsforme. Bag kagerne ved 180 grader varmluft i ca. 20 minutter.
Lad kagerne køle af og nyd dem gerne sammen med en lækker kop kaffe eller te og tændte stearinlys.


