E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

En cremet grapefrugt curd

24. september 2012 af Anne au Chocolat 19 kommentarer

Måske burde jeg kalde denne syrligt søde cremede gule sag for grapefruit curd, da vi jo også altid bruger det engelske navn til den originale creme (lemon curd), men nu har jeg lavet en fordansket version. Grapefrugt curd.
Jeg var i går eftermiddags inviteret til afternoon tea med fine finger sandwiches og saftigt sprøde scones hos nogle gode venner i Peders Skrams Gade. Og til den anledning valgte jeg at tage et glas grapefrugt curd med i hånden. Den ville gøre sig godt oven på de smørfyldte scones, tænkte jeg. Det gjorde den i den grad.

Jeg er vild med grapefrugtens fine nuancerede og pikante bittersødme, og den smager trods tilstedeværelsen af sukker, smør og æg heldigvis stadig godt igennem i denne curd. Jeg eksperimenterede mig frem til opskriften og var ganske tilfreds med resultatet. Denne curd er tyk og cremet men stadig lidt flydende i det, hvilket jeg synes er rart, fordi jeg elsker at putte den på fuldfed yoghurt, pandekager og is:)

Som I kan se, levede grapefrugtens smukke røde farve desværre ikke videre i curden, men smagen gjorde. Heldigvis holder jeg på, at smagen sejrer!

Til 1 stort glas grapefrugt curd:

1 grapefrugt, økologisk, saft og fintreven skal af
150 g sukker
55 g smør, i små terninger
2 æg (friske eller pasteuriserede)

Put saft og den fintrevne skal fra grapefrugten ned i en skål sammen med sukkeret. Tilsæt smørret. Placer skålen over et vandbad og lad smørret smelte og sukkeret opløse sig helt. Pisk æggene sammen i en anden skål og hæld dem ned i grapefrugtblandingen gennem en sigte. Rør i blandingen i 10-15 minutter, indtil den bliver tyk og cremet og har en temperatur på 83 grader. Hæld cremen på glas, mens den stadig er varm. Opbevar den i køleskabet. Forvent at det tager 4 timer, før den har sat sig rigtig.

Skrevet i: Chokolade og små søde sager, Morgenmad Tags: grapefrugt curd, grapefruit curd, lemon curd

Previous Post: « Små mazarinkager proppet med chokolade og appelsinskal
Next Post: Grapefrugt curd, karamelliseret hvid chokolade og kokos »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Marie skriver

    24. september 2012 kl. 12:24

    Jeg elsker også at eksperimentere med curds. Har bl.a. lavet blåbær curd til en chokoladekage, det blev virkelig lækkert. Grapefrugt kan jeg sagtens forestille mig smager helt vidunderligt, mere pikant end den klassiske med citron 🙂

  2. Michelle skriver

    24. september 2012 kl. 12:49

    Lækkert, tanken havde ikke strejfet mig at man kunne lave curd selv. Tak for opskriften, den må afprøves til en skål yoghurt 🙂

  3. Trine skriver

    24. september 2012 kl. 14:48

    Lækkert!! Den skal prøves. Bruger du almindelige el pastauriseret æg? Og kan man overføre opskriften til eksempelvis citron?

  4. Kirsten Kaae skriver

    24. september 2012 kl. 17:43

    Det ser lækkert ud! Du har vel ikke også eksperimenteret med ingefærcurd?

  5. Anne-Mette skriver

    24. september 2012 kl. 17:55

    Ummenum hvor ser det LÆKKERT ud. Elsker lemoncurd og denne variant skal da helt sikkert afprøves 🙂

    Kh. Anne-Mette

  6. Teresa skriver

    24. september 2012 kl. 18:34

    Den curd afprøvede jeg også til de varme hveder i foråret og blev lige så skuffet over farven. Den smager fint, men hvor havde det bare været lækkert, hvis den havde været svagt rød.

  7. Piskeriset skriver

    24. september 2012 kl. 20:30

    Hvis det bare er halvt så godt som lemon curd, så vil jeg slå ihjel for sådan et glas 😉

  8. foodfanatic skriver

    25. september 2012 kl. 00:05

    Glæder mig allerede til at have dig forbi til te hos mig, søde Anne 🙂
    Kram Nadia

  9. Anne au Chocolat skriver

    25. september 2012 kl. 21:43

    Kære Marie

    Blåbær curd… det lyder vældigt interessant! 🙂

    Hvordan laver man sådan én?

    Kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    25. september 2012 kl. 21:44

    Kære Michelle

    Det kan man nemlig! Og selv tak 🙂

    Kh Anne

  11. Anne au Chocolat skriver

    25. september 2012 kl. 21:46

    Kære Trine
    Ja jeg bruger bare almindelig æg da cremen varmes op over 75 grader, som er det punkt, hvor salmonellabakterien dræbes (ikke at jeg tror på, at der er salmonella i de danske æg længere..)

    Min grapefrugt curd har jeg eksperimenteret frem til på baggrund af en lemon curd, så hvis du skal gå den anden vej, vil jeg klart anbefale dig at tilsætte mere sukker!

    Kh Anne

  12. Anne au Chocolat skriver

    25. september 2012 kl. 21:46

    Kære Kirsten

    Ikke endnu nej 🙂

    Kh Anne

  13. Anne au Chocolat skriver

    25. september 2012 kl. 21:47

    Kære Anne-Mette

    Det lyder bare godt 🙂

    Kh Anne

  14. Anne au Chocolat skriver

    25. september 2012 kl. 21:47

    Kære Teresa

    Jeg har lige set din curd og den ser lækker ud trods manglende fine røde farve.

    Kh Anne

  15. Anne au Chocolat skriver

    25. september 2012 kl. 21:48

    Kære Piske

    Du er sød, er du 🙂

    Kh Anne

  16. Anne au Chocolat skriver

    25. september 2012 kl. 21:48

    Søde Nadia

    Jeg GLÆDER mig vildt 😉

    Kh Anne

  17. Liv skriver

    26. september 2012 kl. 18:23

    Hej Anne

    Kan du mon overtales til at dele den hindbærtærte, som du viste et billede af på Instagram for nylig? Den så frygtelig god ud.

    Kh Liv

  18. Anne au Chocolat skriver

    26. september 2012 kl. 19:47

    Kære Liv,
    Ja det kan du tro!
    Jeg tænker, at det kommer på bloggen lørdag, er det ok?
    Kh Anne

Trackbacks

  1. Grapefrugt curd, karamelliseret hvid chokolade og kokos - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 11:20

    […] Når man er det, kan man som med denne lille dessert, jeg nød forleden morgen bestående af skyr, grapefrugt curd, karamelliseret hvid chokolade og kokos, begynde at sætte ord på det, man sanser – […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Græsk yoghurt, fersken, rabarberkompot, mynte fra Græsk yoghurt, fersken, rabarberkompot, mynte fra haven og ristede hasselnødder.. Når sommermorgenmaden smager som dessert 😋
Godmorgen 🍓 endnu en stor portion jordbær er h Godmorgen 🍓 endnu en stor portion jordbær er høstet i haven, mens bollerne blev bagt i ovnen. Hindbær, solbær og blåbær er på vej inden længe. Drengene synes klart, at trampolinen er det bedste ved haven - jeg er på TeamBær ❤️🌞
Denne sommer er det 16 år siden, at jeg købte mi Denne sommer er det 16 år siden, at jeg købte min Musso Mini ismaskine, og den er still going strong, selv når jeg udfordrer den max på varme sommerdage som i dag🌞 Jeg ELSKER den ismaskine 🍦🤗. Ps. Der er hindbærsorbet i videoen, og Mussoen har også kørt vaniljeis og jordbæris (med jordbærrene fra haven) i dag 🥳 @gelatieremusso
Havens sommersøde jordbær modnes i massevis i di Havens sommersøde jordbær modnes i massevis i disse dage, og jeg har lige plukket 750 g jordbær i eftermiddag, som skal bruges til jordbæris i morgen 🍧🍦🍓 Ahmen altså det gør mig så glad med den slags havegodter på egen matrikel 🤗
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap