Måske burde jeg kalde denne syrligt søde cremede gule sag for grapefruit curd, da vi jo også altid bruger det engelske navn til den originale creme (lemon curd), men nu har jeg lavet en fordansket version. Grapefrugt curd.
Jeg var i går eftermiddags inviteret til afternoon tea med fine finger sandwiches og saftigt sprøde scones hos nogle gode venner i Peders Skrams Gade. Og til den anledning valgte jeg at tage et glas grapefrugt curd med i hånden. Den ville gøre sig godt oven på de smørfyldte scones, tænkte jeg. Det gjorde den i den grad.
Jeg er vild med grapefrugtens fine nuancerede og pikante bittersødme, og den smager trods tilstedeværelsen af sukker, smør og æg heldigvis stadig godt igennem i denne curd. Jeg eksperimenterede mig frem til opskriften og var ganske tilfreds med resultatet. Denne curd er tyk og cremet men stadig lidt flydende i det, hvilket jeg synes er rart, fordi jeg elsker at putte den på fuldfed yoghurt, pandekager og is:)
Som I kan se, levede grapefrugtens smukke røde farve desværre ikke videre i curden, men smagen gjorde. Heldigvis holder jeg på, at smagen sejrer!

1 grapefrugt, økologisk, saft og fintreven skal af
150 g sukker
55 g smør, i små terninger
2 æg (friske eller pasteuriserede)
Put saft og den fintrevne skal fra grapefrugten ned i en skål sammen med sukkeret. Tilsæt smørret. Placer skålen over et vandbad og lad smørret smelte og sukkeret opløse sig helt. Pisk æggene sammen i en anden skål og hæld dem ned i grapefrugtblandingen gennem en sigte. Rør i blandingen i 10-15 minutter, indtil den bliver tyk og cremet og har en temperatur på 83 grader. Hæld cremen på glas, mens den stadig er varm. Opbevar den i køleskabet. Forvent at det tager 4 timer, før den har sat sig rigtig.


