E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Grapefrugt curd, karamelliseret hvid chokolade og kokos

27. september 2012 af Anne au Chocolat 11 kommentarer

Som den opmærksomme læser formentlig har bemærket adskillige gange, så dyrker jeg enkelheden og de gode råvarer her på bloggen. Det behøver ikke at være kringlet at lave søde sager, som smager godt.
Men selvom jeg er vild med simple opskrifter, vil jeg stadig underholdes af dem. Forstået på den måde at de selvfølgelig skal efterlade spændende og sanselige aftryk på tungen og i hukommelsen. Og så skal de også helst være visuelt smukke.

Jeg har for ganske nyligt mødt en ny ven, som I kommer til at høre mere om her på bloggen inden længe. Selvom jeg er vant til at smage og sætte ord på, hvad jeg smager – og mange i min omgangskreds også er – så er det altid utroligt forfriskende at støde på nye venner, vinkler og ikke mindst smagssanser.
Dette nye venskab har eksempelvis fået mig til at huske på, at man ikke kun smager for at smage og beskrive, hvad man smager. Nej det at smage koncentreret handler i lige så høj grad om at være tilstede i nuet og i nydelsen. Når man er det, kan man som med denne lille dessert, jeg nød forleden morgen bestående af skyr, grapefrugt curd, karamelliseret hvid chokolade og kokos, begynde at sætte ord på det, man sanser – sprødheden, de bløde og cremede elementer, fedmen, den rene sødme, bittersødmen og syrligheden.

Og med ét er man blevet tilfredsstillet sanseligt selv af en forholdsvis lille og enkel dessert 🙂

Skrevet i: Uncategorized Tags: bagt hvid chokolade, dessert, grapefrugt curd, grapefruit curd, hvid chokolade, ivoire, kokos, valrhona

Previous Post: « En cremet grapefrugt curd
Next Post: Den populære hindbærtærte fra Instagram »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Chris Tonnesen skriver

    27. september 2012 kl. 09:45

    SÅ fik billederne sig lige en ordentlig omgang blå toning – ser godt ud 🙂

  2. Anne au Chocolat skriver

    27. september 2012 kl. 10:00

    Chris, ja jeg prøver lidt.. men faktisk er glasskålen med kokos faktisk lavet af lyseblåligt glas 🙂

    Kh A

  3. Laura skriver

    27. september 2012 kl. 16:52

    Hvor ser det lækkert ud Anne !! Er spændt på at høre mere om din nye ven, heh!

  4. Anne au Chocolat skriver

    27. september 2012 kl. 18:24

    Søde Laura

    Det smagte skønt! Og ja, jeg glæder mig også til at fortælle mere om ham 😉

    Kh Anne

  5. Josh Evans skriver

    27. september 2012 kl. 19:39

    Ja jeg også! Hvem er denne nye ven? 😉

  6. Anne au Chocolat skriver

    27. september 2012 kl. 21:39

    Kære Josh

    Jeg tror faktisk, at du kender ham… men du kommer til at vide mere i næste uge 😉

    Kh Anne

  7. Marie skriver

    27. september 2012 kl. 22:11

    Uh spændende! Det ser derudover hamrende lækkert ud, anne. Som altid, kan jeg tilføje. Elsker din blog!

  8. Anne au Chocolat skriver

    28. september 2012 kl. 07:46

    Kære Marie
    Tak hvor er du sød! God fredag 🙂

    Kh Anne

  9. Stinne skriver

    28. september 2012 kl. 12:31

    Ej hvor ser det dejligt ud. Skal helst sikkert prøves, når jeg har lidt tid. 🙂

  10. Anne au Chocolat skriver

    28. september 2012 kl. 13:08

    Kære Stinne

    God idé! Og god weekend 🙂

    Kh Anne

  11. Freja skriver

    28. september 2012 kl. 14:11

    Hold nu kæft, hvor ser det lækkert ud. Min mund løber virkelig i vand!!!

    Kig gerne forbi min nyopstartede blog, så ville jeg blive så glad!
    http://www.ftothereja.blogspot.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap