Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Den populære hindbærtærte fra Instagram

29. september 2012 af Anne au Chocolat 29 kommentarer

I sidste uge lagde jeg denne hindbærtærte op på Instagram med ordene “yesterday my mother served my favorite raspberry tart from my childhood – so simple and so good” – jeg havde ladet kameraet blive hjemme på hylden og måtte derfor nøjes med min iPhone, og derfor må I også klare jer med denne kvalitet i billedet.

Den fine hindbærtærten fik hele 271 likes og adskillige kommentarer fra folk, som bad om opskriften. Og nu hvor jeg også er blevet spurgt om opskriften direkte på bloggen, bliver jeg vist nødt til at dele den med jer 🙂 Selvom det ikke er min egen opskrift, men en opskrift som stammer fra et udklip fra en af mine forældres gamle magasiner tilbage i 90erne – og altså også opskriften på favorittærten fra min barndom.

Knasendesprød tærtedej kombineret med den fine smag af syrligt sødt hindbærsyltetøj samt en cremet og nærmest makronagtig topping. Lyder det ikke skønt?

Her får I opskriften. Jeg håber, at denne nostalgiske – og yderst simple – tærte vil vække lige så stor glæde rundt omkring i jeres hjem, som den har gjort i mit. Og måske en rigtig weekendtærte?

Hindbærtærte
6-8 stk

Dej:
150 g mel
100 g smør
50 g sukker
1 æggehvide
1/2 spsk sukker til drys

Fyld:
1 æg
2 æggeblommer
80 g sukker
3/4 dl fløde
hindbærsyltetøj (3-5 spsk – eller nok til at det dækker tærtebunden)
2 spsk hasselnøddeflager
4 spsk sukker

Smuldr smørret i melet, tilsæt 50 g sukker og æggehvide. Ælt dejen ensartet og stil den på køl i 1/2 time.  Rul dejen ud og beklæd formen (mor har altid brug en flad 26 cm metalform). Læg dejen lidt op over formens kant. Dæk dejen med sølvpapir og tørrede gule ærter og blindbag den i en forvarmet ovn på 180 grader varmluft i 15 minutter. Tilbered i mellemtiden fyldet. Pisk ægget og de to æggeblommer lyse med sukkeret. Tilsæt fløde og pisk videre i 2 minutter. Tag bunden ud af ovnen og sænk varmen til 160 grader. Drys bunden med sukker og bred syltetøj ud på bunden i et jævnt (ikke vildt tykt) lag. Fordel forsigtig æggeflødecremen oven på syltetøjet (så de ikke blander sig) og drys med nødder og de 4 spsk sukker. Bag tærten, til fyldet er stivnet, og tærten er gylden. Det tager ca. 30 minutter.

Hindbærtærten er allerbedst, når den bliver serveret lun med en stor skefuld creme fraiche til. Men den er også alletiders afkølet.

Skrevet i: Kager Tags: barndom, creme fraiche, desserttærte, hindbær, hindbærtærte, tærte

Previous Post: « Grapefrugt curd, karamelliseret hvid chokolade og kokos
Next Post: Figner og abrikoser dyppet i mælkechokolade, pistacier og kokos »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Gitte Hansn skriver

    29. september 2012 kl. 10:26

    ejjj jamen hvordan kunne du vide at jeg går med hindbær-eksperimenter i tankerne? Slaget står imellem æble- eller hindbærsyltetøjseksperimenter denne weekend. 1-0 til hindbærsiden har du lige sørget for 🙂
    Tak for denne fine enkle opskrift.
    Hilsen Gitte

  2. Marie / Cocina Fragrante skriver

    29. september 2012 kl. 14:24

    Hold da ferie, den har jeg glædet mig til. Var nemlig en af de 271, der virkelig håbede, at du ville dele opskriften med os.! Næste gang du laver den giver du bare et kald, jeg skal nok sørge for at være i nabolaget med det samme 😀

  3. Anja skriver

    30. september 2012 kl. 11:17

    Nøj hvor ser den god ud <3

  4. I Rivera skriver

    30. september 2012 kl. 15:19

    Looks delightful, and enjoyed the information. I will make it one of these days.

  5. I Rivera skriver

    30. september 2012 kl. 15:20

    Looks delightful, and enjoyed the information. I will make it one of these days. I love this type of tart.

  6. Rikke skriver

    30. september 2012 kl. 16:30

    Mmm… jeg elsker hindbær, og denne tærte ser bare monster lækker ud!!

  7. Anne au Chocolat skriver

    30. september 2012 kl. 20:08

    Kære Gitte

    Selv mange tak 🙂

    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    30. september 2012 kl. 20:08

    Dear I Rivera

    I am glad you like it 🙂

    BR,
    Anne

  9. Anne au Chocolat skriver

    30. september 2012 kl. 20:09

    Kære Marie
    Hvor er du sød! 🙂 Vi må snart ses igen!

    Kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    30. september 2012 kl. 20:09

    Kære Anja

    Ja, den er en lille bid af himlen 🙂

    Kh Anne

  11. Anne au Chocolat skriver

    30. september 2012 kl. 20:11

    Kære Rikke

    Den er SÅ lækker ja 🙂

    Kh Anne

  12. Tulle skriver

    1. oktober 2012 kl. 13:19

    3/4 flöde,mon ikke det er dl

  13. Marie / Cocina Fragrante skriver

    1. oktober 2012 kl. 21:55

    jaaa! 😀

  14. Frederikke skriver

    1. oktober 2012 kl. 22:28

    Tak for den dejlige opskrift – jeg fik helt hjemve da jeg saa billedet fra dig blog (vi bor i USA) Saa jeg maatte igang med bagning og har en i ovenen 🙂 Ungerne er helt vilde med alting Dansk og alting hindbaer .
    Tak fra Louisiana

  15. Anne au Chocolat skriver

    2. oktober 2012 kl. 12:34

    Kære Tulle
    Du er en opmærksom læser! TAK 🙂

    Kh Anne

  16. Anne au Chocolat skriver

    2. oktober 2012 kl. 12:35

    Kære Frederikke

    Tusind tak for en dejlig hilsen 🙂
    Jeg håber, at den hitter!

    Kh Anne

  17. Anne skriver

    2. oktober 2012 kl. 13:20

    Skal da helt sikkert prøve at bage denne en dag – har bagt din chokoladeballade to gange – den er altså bare god!

    Jeg har selv besluttet mig for at lave en lille hyggelig blog med mad og videre, har du nogle gode råd til at læsere, eller andet der kan være nyttigt? 🙂

  18. Anne au Chocolat skriver

    3. oktober 2012 kl. 11:05

    Kære Anne

    Det lyder godt 🙂 Jeg glæder mig til at kigge forbi og skal nok tænke på lidt råd til dig.

    Kh Anne

  19. Julie Bay skriver

    7. oktober 2012 kl. 16:35

    Hej .

    Jeg har lige et spg. Skal ærterne ovenpå sølvpapiret ? 🙂

  20. Anne au Chocolat skriver

    7. oktober 2012 kl. 18:18

    Kære Julie
    Ja, det skal de! Som når man blindbager tærtebunde normalt 🙂

    Kh Anne

  21. Julie Bay skriver

    9. oktober 2012 kl. 13:36

    Jeg har aldrig bagt en tærtebund 🙂 blindbager ?

  22. Anne au Chocolat skriver

    9. oktober 2012 kl. 15:13

    Kære Julie
    At blindbage er at forbage tærtebunden. For at tærtebunden ikke hæver op, er det vigtigt at det er noget til at holde den nede (sølvpapir og tørre gule ærter eller ris kan også gøre det). Nogle gange er blindbagning godt, hvis tærtefyldet er lidt vådt i det. For at sikre sig at tærtebunden bliver sprød.

    Kh Anne

  23. Julie Bay skriver

    9. oktober 2012 kl. 16:32

    Hej Anne,

    Okay tak, jeg har ikke ærter, så kan bare bruge ris ovenpå sølvpapiret ? 🙂

  24. Anne au Chocolat skriver

    9. oktober 2012 kl. 21:25

    Kære Julie
    Ja! Eller tørrede kikærter 🙂
    Du kan bare gemme dem i en skål, dåse eller bøtte indtil du skal bruge dem næste gang.

    kh Anne

  25. Frederikke skriver

    11. oktober 2012 kl. 20:17

    Det var et stort hit – vil proeve din “nemme kage” 🙂

  26. Hanne P skriver

    12. november 2012 kl. 09:34

    Tak for opskriften ! Tærten blev fantastisk.

  27. Anne au Chocolat skriver

    12. november 2012 kl. 12:08

    Kære Hanne P,
    Jubii det lyder fremragende!

    Kh Anne

  28. Gunilla skriver

    18. november 2012 kl. 22:23

    Super skøn tærte! 😀
    Blev et kæmpe hit her hjemme.

  29. Anne au Chocolat skriver

    18. november 2012 kl. 23:43

    Kære Gunilla,

    Det glæder mig at høre 🙂

    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap