E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Figner og abrikoser dyppet i mælkechokolade, pistacier og kokos

1. oktober 2012 af Anne au Chocolat 22 kommentarer

Tørrede frugter og chokolade er en fin kombination. Tilføjer man et knasendesprødt element, forvandler det sig til en himmelsk trio. Her i to simple og super skønne udgaver – figner, mælkechokolade og usaltede grønne pistacier + abrikoser, mælkechokolade og kokos.

Jeg tænker, at disse små himmerigsmundfulde kunne gøre sig godt i konfektskålen til jul. Hvad siger I?

Jeg har i øvrigt brugt Valrhonas mælkechokolade Jivara 40 %, som er min favorit. Der går ren barndom i den, når jeg får et stykke Jivara i munden. En sød og ubetinget hyggelig smagsoplevelse, som er cremet og blød uden sidestykke med en markant chokoladesmag og de fineste noter af vanille og malt. Chokoladekærlighed!

OBS: Jeg har dyppet hele tørrede frugter i chokoladen og serverer dem skåret ud i skiver og mindre bidder.

Skrevet i: Chokolade og små søde sager Tags: chokolade, jivara, kokos, pistacienødder, tørrede abrikoser, tørrede figner, usaltede pistacier, valrhona

Previous Post: « Den populære hindbærtærte fra Instagram
Next Post: Til lands, til vands og i luften »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Tanja Maria skriver

    1. oktober 2012 kl. 07:40

    Da jeg så dit billede på instagram i går, tænkte jeg, at det måtte jeg straks prøve! Jeg havde dog kun saltede pistacienødder – men det fungerede også super godt!! Du er en evig inspirationskilde, Anne! Ønsker en skøn mandag!

  2. Per Frimann skriver

    1. oktober 2012 kl. 08:58

    Hvordan styrer du fugten i massen? Eller bruger du hele figner og hele abrikoser? – I så fald kan det jo blive et sejt stykke konfekt at bide over…

  3. Line skriver

    1. oktober 2012 kl. 10:47

    Kjaere Anne!
    Tusen takk for din fine ide! Den skal jeg jammen proeve! Hoeres DEJLIG ud!
    Ha en superfin dag!
    KNUS!

  4. Signe skriver

    1. oktober 2012 kl. 13:50

    Det ser bare så lækkert ud, Anne! (nu siger jeg det lige igen!)
    Og kan jo se, at du har fundet ud af at lave 4 billeder i én nu! 🙂 Det er så smart.

  5. Marie / Cocina Fragrante skriver

    1. oktober 2012 kl. 21:54

    Øj altså anne, det ser jo næsten sundt ud!

  6. livsmod skriver

    2. oktober 2012 kl. 07:50

    De ryger på julelisten sammen med dine specier! De ser drøn lækre ud.

  7. Anne au Chocolat skriver

    2. oktober 2012 kl. 12:37

    Kære Tanja Maria

    Tusind tak for din søde kommentar. Det glæder mig at høre, at jeg kan inspirere lidt 🙂

    Ha’ en fin tirsdag.

    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    2. oktober 2012 kl. 12:37

    Kære Per

    Jeg har tilføjet lidt ekstra tekst nede i bunden 🙂

    Kh Anne

  9. Anne au Chocolat skriver

    2. oktober 2012 kl. 12:37

    Kære Line

    Jubii, dejligt at du synes om idéen! Mor har noget med til dig fra mig 🙂

    Kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    2. oktober 2012 kl. 12:38

    Kære Signe

    Ja, det er mig, som takker!!! 🙂

    Kh Anne

  11. Anne au Chocolat skriver

    2. oktober 2012 kl. 12:38

    Kære Marie

    Ja, i hvert fald sundt for sjælen 🙂

    Kh Anne

  12. Anne au Chocolat skriver

    2. oktober 2012 kl. 12:39

    Kære Livsmod

    Det lyder som en himmelsk idé 🙂

    Kh Anne

  13. Ann-Christine skriver

    3. oktober 2012 kl. 11:44

    Uhm! Du laver de lækreste chokoladeting, søde Anne!
    Vi har en helt fast juletradition med dadler fyldt med god marcipan og en enkelt mandel, og til sidst dyppet i chokolade. Det smager så syndigt lækkert 🙂
    Det er en god ide at vende dem i hakket pitacienød, smukt og lækkert! Den snupper jeg da lige til vores julekonfekt

  14. Anne au Chocolat skriver

    4. oktober 2012 kl. 10:53

    Kære Ann-Christine

    Du er sød! Jeg gad godt være med til at spise jeres konfekt 😉

    Kh Anne

  15. Ann-Christine skriver

    4. oktober 2012 kl. 11:46

    Sig til hvis du kommer forbi Århus i december, så er der kaffe og konfekt 🙂

  16. Anne au Chocolat skriver

    4. oktober 2012 kl. 11:59

    Kære Ann-Christine
    Det vil jeg bestemt overveje! Kunne være så hyggeligt 🙂

    kh Anne

  17. Andy skriver

    13. oktober 2012 kl. 23:01

    Hi Anne, we are eating a delicious chocolate Cake from your recipe with some Danish friends, its delicious! Can you please put the recipes into english ? Andy.

  18. Anne au Chocolat skriver

    14. oktober 2012 kl. 00:13

    Dear Andy
    Yes of course I can! I will write you an e-mail tomorrow or on Monday! 🙂

    All the best,
    Anne

  19. TARTESANDCARO skriver

    3. november 2012 kl. 20:00

    so beautiful inside and outside

  20. Anne au Chocolat skriver

    3. november 2012 kl. 23:16

    Dear TartesandCaro

    Thank you very much 🙂

Trackbacks

  1. Jeg glæder mig i denne Tid; nu falder Julesneen hvid, og saa maa Julen komme! | Madbloggernes Himmel siger:
    12. november 2012 kl. 21:39

    […] Anne fra Anne au Chocolat byder på Hjemmelavet bounty, Salte macadamianødder med hvid chokolade og Figner og abrikoser dyppet i mælkechokolade […]

  2. Julens lækre konfekt og andre skønne mundfulde - Anne au Chocolat siger:
    18. maj 2017 kl. 13:06

    […] har jeg bidt i en fløjlsblød orange-chokoladetrøffel, og til højre er mine uimodståelige tørrede figner dyppet i mælkechokolade og pistacier. Nederst til venstre titter mine frække saltkarameller frem, mens de sunde abrikoskugler gemmer […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Godaften ❤️ Som lovet kommer opskriften her på appelsinkagen✌🏻🍊🍋🍰 (Man kan også bruge en almindelig springform, men hold øje med bagetiden ☺️)

200 g marcipan
200 g sukker 
200 g smør, blødt
4 æg
100 g hvedemel
Fintrevet skal af 2 øko appelsiner

Til formen:
Smør
Hvedemel

Glasur:
Flormelis 
Citronsaft / appelsinsaft 

Pynt:
Usaltede pistacier og hvid chokolade 

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Pisk marcipan og sukker sammen i en skål og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æg i et ad gangen. Vend derefter mel og fintrevet appelsinskal i. Forbered randformen: smør formen med smør og drys siderne med et lag mel. Hæld kagedejen i formen. Bag kagen i ovnen i ca. 30-40 minutter. Tjek om den er færdigbagt med en strikkepind. Vent 30 minutter med at vende kagen ud af randformen, så den er tilpas kølet af og ikke når at sætte sig fast igen. Pynt kagen med glasur, pistacier og hvid chokolade.
Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap