E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Til lands, til vands og i luften

4. oktober 2012 af Anne au Chocolat 4 kommentarer

Min passion for mad rækker langt ud over det søde univers, som I altid ser på bloggen. På min Instagram er der mulighed for at erfare, hvor meget jeg generelt elsker alt god mad. (Selvom jeg har den sødeste tand.)
Derfor takkede jeg for et par uger siden også straks ja til at flyve med Meyers Madhus en tur til Limfjorden og et besøg hos Dansk Skaldyrcenter ved Nykøbing Mors for at kigge på linemuslinger i fjorden og smage dem på tallerkenen.

Linemuslinger er blåmuslinger, som dyrkes på line frit i vandet i Limfjorden og vokser sig store, saftige og lækre. For at se nærmere på muslingerne, sejlede vi med en båd ud på fjorden og fik masser af frisk luft i kinderne og bølgegang i kroppen fra vandet omkring båden. Og som I kan se på billederne fra Limfjorden (som jeg har fået lov til at låne af Meyers Madhus), kom vi meget tæt på linemuslingerne.
Da vi kom på land igen, havde kokken Bo fra Meyers Madhus lavet 5 muslingeretter til vores frokost. Aldrig i mit liv har jeg smagt så friske og dejlige muslinger. Det var en sand sanselige fornøjelse.
Og så er linemuslinger nogle små bæredygtige, sunde og nærende væsner proppet med proteiner og mineraler og næsten intet fedt. Deres såkaldte kødprocent er også 50% højere end vildtlevende muslinger. Vildt nok.

Pt. bliver 90% af linemuslingerne eksporteret ud af landet. Det er en ret kedelig tendens, da det jo betyder, at danskerne går glip af dem. Formentlig fordi mange er bange for muslinger i den forstand, at de enten tror, at det er pokkers svært at bruge i madlavning eller er bange for at blive syge af dårlige muslinger.
Når Meyers Madhus og Dansk Skaldyrcenter arrangerer sådan en sanselig tur op til Limfjorden, ønsker de at slå et slag for muslingerne og for, at de er en fremragende spise, som langt fra fortjener at afstedkomme adjektiver som besværlige, skræmmende eller farlige. Her ser jeg faktisk også et link til det, jeg ALTID søger at fortælle om på bloggen. At det ikke behøver at være svært og krævende at gå i køkkenet – hverken at lave en god omgang moules marinières eller en chokolademousse, så længe man har madhjertet med og de rette råvarer i hus.

Og for lige at slutte af på sød vis, så kan I se på øverste billede, at vi til min store glæde fik serveret en fabelagtig chokoladedessert til kaffen efter frokosten. En fløjlsblød chokoladecreme, bagte danske blommer, sprød kagecrunch og timiansukker. Det billede knipsede jeg i øvrigt selv. Lige inden jeg spiste anden portion dessert:)

Hvis I har appetit på at lære mere om de fine linemuslinger, vil jeg anbefale jer at like Vi elsker skaldyr på facebook, hvor der også er flere flotte billeder fra vores tur samt opskrifter på skønne retter med muslinger. Jeg fik to net friske muslinger med hjem, som jeg forkælede en håndfuld piger med sammen med noget hvidvin.

Skrevet i: Uncategorized Tags: Dansk Skaldyrscenter, Limfjorden, Linemuslinger, Meyers Madhus, Mors, muslinger

Previous Post: « Figner og abrikoser dyppet i mælkechokolade, pistacier og kokos
Next Post: Æblekage à la Skarum (også kendt som “Den gode kage”) »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Inge/Delikate Danmark skriver

    4. oktober 2012 kl. 10:54

    Danske muslinger og chokoladedessert. Det lyder som en perfekt kombi 🙂 Og sikke flotte billeder.

  2. Charlotte G skriver

    4. oktober 2012 kl. 16:37

    Åh, jeg elsker friske muslinger, sprøde fritter og sauce tatare! Og en lille bitte grøn salat med vinaigrette…..
    Vh Charlotte G

  3. Anne au Chocolat skriver

    6. oktober 2012 kl. 20:07

    Kære Inge
    Tusind tak 🙂 Jeg var også vild med kombinationen!

    Kh Anne

  4. Anne au Chocolat skriver

    6. oktober 2012 kl. 20:07

    Kære Charlotte G

    Også mig. Også mig! 🙂

    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap