E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • Mine chokoladeanbefalinger
  • E-bog Glad Morgenmad
  • English

Til lands, til vands og i luften

4. oktober 2012 af Anne au Chocolat 4 kommentarer

Min passion for mad rækker langt ud over det søde univers, som I altid ser på bloggen. På min Instagram er der mulighed for at erfare, hvor meget jeg generelt elsker alt god mad. (Selvom jeg har den sødeste tand.)
Derfor takkede jeg for et par uger siden også straks ja til at flyve med Meyers Madhus en tur til Limfjorden og et besøg hos Dansk Skaldyrcenter ved Nykøbing Mors for at kigge på linemuslinger i fjorden og smage dem på tallerkenen.

Linemuslinger er blåmuslinger, som dyrkes på line frit i vandet i Limfjorden og vokser sig store, saftige og lækre. For at se nærmere på muslingerne, sejlede vi med en båd ud på fjorden og fik masser af frisk luft i kinderne og bølgegang i kroppen fra vandet omkring båden. Og som I kan se på billederne fra Limfjorden (som jeg har fået lov til at låne af Meyers Madhus), kom vi meget tæt på linemuslingerne.
Da vi kom på land igen, havde kokken Bo fra Meyers Madhus lavet 5 muslingeretter til vores frokost. Aldrig i mit liv har jeg smagt så friske og dejlige muslinger. Det var en sand sanselige fornøjelse.
Og så er linemuslinger nogle små bæredygtige, sunde og nærende væsner proppet med proteiner og mineraler og næsten intet fedt. Deres såkaldte kødprocent er også 50% højere end vildtlevende muslinger. Vildt nok.

Pt. bliver 90% af linemuslingerne eksporteret ud af landet. Det er en ret kedelig tendens, da det jo betyder, at danskerne går glip af dem. Formentlig fordi mange er bange for muslinger i den forstand, at de enten tror, at det er pokkers svært at bruge i madlavning eller er bange for at blive syge af dårlige muslinger.
Når Meyers Madhus og Dansk Skaldyrcenter arrangerer sådan en sanselig tur op til Limfjorden, ønsker de at slå et slag for muslingerne og for, at de er en fremragende spise, som langt fra fortjener at afstedkomme adjektiver som besværlige, skræmmende eller farlige. Her ser jeg faktisk også et link til det, jeg ALTID søger at fortælle om på bloggen. At det ikke behøver at være svært og krævende at gå i køkkenet – hverken at lave en god omgang moules marinières eller en chokolademousse, så længe man har madhjertet med og de rette råvarer i hus.

Og for lige at slutte af på sød vis, så kan I se på øverste billede, at vi til min store glæde fik serveret en fabelagtig chokoladedessert til kaffen efter frokosten. En fløjlsblød chokoladecreme, bagte danske blommer, sprød kagecrunch og timiansukker. Det billede knipsede jeg i øvrigt selv. Lige inden jeg spiste anden portion dessert:)

Hvis I har appetit på at lære mere om de fine linemuslinger, vil jeg anbefale jer at like Vi elsker skaldyr på facebook, hvor der også er flere flotte billeder fra vores tur samt opskrifter på skønne retter med muslinger. Jeg fik to net friske muslinger med hjem, som jeg forkælede en håndfuld piger med sammen med noget hvidvin.

Skrevet i: Uncategorized Tags: Dansk Skaldyrscenter, Limfjorden, Linemuslinger, Meyers Madhus, Mors, muslinger

Previous Post: « Figner og abrikoser dyppet i mælkechokolade, pistacier og kokos
Next Post: Æblekage à la Skarum (også kendt som “Den gode kage”) »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Inge/Delikate Danmark skriver

    4. oktober 2012 kl. 10:54

    Danske muslinger og chokoladedessert. Det lyder som en perfekt kombi 🙂 Og sikke flotte billeder.

  2. Charlotte G skriver

    4. oktober 2012 kl. 16:37

    Åh, jeg elsker friske muslinger, sprøde fritter og sauce tatare! Og en lille bitte grøn salat med vinaigrette…..
    Vh Charlotte G

  3. Anne au Chocolat skriver

    6. oktober 2012 kl. 20:07

    Kære Inge
    Tusind tak 🙂 Jeg var også vild med kombinationen!

    Kh Anne

  4. Anne au Chocolat skriver

    6. oktober 2012 kl. 20:07

    Kære Charlotte G

    Også mig. Også mig! 🙂

    Kh Anne

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Jeg er brand-ambassadør for Elmelund Chocolatier Organic .

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Følg mig på Instagram
This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Footer

Profil

Velkommen til mit søde univers, som byder på skønne kager, vidunderlige chokoladesager og livsnydende lækkerier. En perfekt blanding af søde opskrifter og gode oplevelser!
Læs mere…

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Følg mig på de sociale medier

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram

Copyright © 2021 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap