E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Æblekage à la Skarum (også kendt som “Den gode kage”)

7. oktober 2012 af Anne au Chocolat 66 kommentarer

I går formiddags bagte jeg den skønneste æblekage med kanel, alt imens græskarsuppen velduftende simrede på komfuret. Efterårslørdag.

Kagen smagte jeg første gang sidste lørdag hjemme hos Sarah Skarum, som udover at være en fremragende journalist også er fantastisk i et køkken. Hun havde sammen med sin kæreste inviteret en masse venner til en overdådig frokost, og jeg var så heldig at være en af dem:)
Frokostens søde indslag bestod af en lækker remoncefyldt, smøragtig, saftigt sprød kringle med sukker og mandler på toppen og så denne æblekage, som jeg faldt i svime over. Fyldig og saftig men svampet på den lette måde med en crunchy kant og den mest efterårsagtige smag af æbler og kanel.
Efter 3 stykker havde jeg spist mig mod til at spørge, om æblekagen måtte komme på bloggen. Det måtte den gerne. Så her får I opskriften. Skrevet og fortalt af Sarah selv:

Kagen hedder bare ‘den gode kage’ eller ‘den nemme kage’ i min familie. Den stammer fra et udklip, min mor en gang i løbet af 1970’erne har fundet i et dameblad og klippet ud, og alle mine søskende og min mor bager den ofte. Fordi den smager virkeligt godt, og fordi den er ekstremt nem at lave. Det tager længere tid at vaske op efter kagebageriet end at lave selve kagen.

Gør således:
200 gram blødt smør røres sammen med 250 gram sukker. Jeg bruger rørsukker, men almindeligt sukker er også fint. På dovne dage maser jeg det sammen med fingrene og rører lidt med en ske. Det giver godt nok min kokke-søster tics, hun sværger til piskeris, men mellem os – det kan man sagtens. Derefter røres tre hele æg i, et af gangen. I en anden skål (nødvendigt!), røres 150 gram mel og 1 tsk bagepulver sammen. Hæld i æggemassen og rør. Læg et stykke bagepapir i en springform, så det går godt op over siderne, hæld dejen i. Frugt ovenpå. Mindst 250 gram. Gerne mere. Æbler og kanel er dejligt, hvis æblerne er meget sure, så også lidt sukker. Rabarber også lækkert. Alle slags bær. En pose frosne er også godt.
Serveres lun eller kold, evt. med klat flødeskum. Eller med hjemmelavet vanilleis, hvis det skal være meget festligt på dessertmåden.

Den skal bage i en times tid, mærk med strikkepind, ved 190 grader.

(red: jeg bagte kagen i en form på 22 cm i diameter, proppede to 2 æbler i både vendt i 2 spsk sukker og 2 tsk kanel i kagen, og efter bagningen dryssede jeg kagen med flormelis;))

Skrevet i: Kager Tags: æblekage, æblekanelkage, efterår, familieopskrift, kageopskrift, kanel, opskrifter, Sarah Skarum

Previous Post: « Til lands, til vands og i luften
Next Post: Skyr is med vanille – en slags nordisk frozen yogurt »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Anne au Chocolat skriver

    11. juni 2016 kl. 20:00

    Kære Kristina
    Det er vist en god kage til meget frugt – og bær:)
    Kh Anne

  2. Kia Kristiansen skriver

    14. oktober 2016 kl. 21:02

    Hej Anne!
    Kagen ser lækker ud! Den må jeg prøve af på gæster imorgen 😉
    Er i tvivl om hvad du egentlig gør med æblerne..?
    Dejen i formen, så vender du æbleskiver i kanelsukker og så…? Lægger du dem bare oven på dejen?
    Mvh, og tak ☺️

  3. Anne au Chocolat skriver

    16. oktober 2016 kl. 08:57

    Kære Kia,
    Jeg beklager det sene svar. Har lige været lidt offline denne weekend. Håber at du fandt ud at det alligevel? 🙂
    Nu er denne kage jo min veninde Sarah Skarums opskrift, men jeg ville klart vende skiverne af æble med kanelsukker!
    Kh Anne

  4. Dana Watsham skriver

    22. oktober 2016 kl. 17:43

    Jeg bager den tit – og erstatter 150 g af hvedemelet med mandelmel. Mandler og æbler gør noget magisk for hinanden.

  5. Anne au Chocolat skriver

    22. oktober 2016 kl. 23:18

    Kære Dana,
    Hvor lyder det bare dejligt 🙂

  6. Camilla skriver

    8. december 2016 kl. 10:44

    Hej
    Har bagt kagen mange gange, med forskelligt fyld, varianter…. altid et hit. Tak:-)
    Vil gerne bage en bradepandekage med opskriften. Ved du hvor meget jeg skal gange opskriften med og hvor længe den skal bages?
    Kh Camilla

  7. Anne au Chocolat skriver

    8. december 2016 kl. 11:08

    Kære Camilla,
    Hvor dejligt at høre 🙂
    Jeg ville nok gerne med 3 og bage den ca. lige så længe som normalt. Og så holde øje med den undervejs – og tjek med en nål eller strikkepind, om den er færdigbagt før eller skal have lidt længere!
    Kh Anne

  8. Lone Gonzalez skriver

    1. marts 2018 kl. 12:27

    Rigtig god æblekage. Jeg syntes den er bagt færdig efter 35 min. Har bagt den mange gange.
    Smager også fantastisk, hvis man putter skallen af en revet økologisk citron i.

  9. Elisabeth skriver

    27. august 2018 kl. 15:41

    190grader – varmluft?

  10. Anne au Chocolat skriver

    27. august 2018 kl. 16:51

    Jeg tror, at Sarah bager den i almindelig ovn – men jeg plejer at bruge varmluft.

  11. Sofie Tang skriver

    6. september 2018 kl. 11:57

    Skal æblerne skrælles?
    mvh. Sofie

  12. Anne au Chocolat skriver

    6. september 2018 kl. 14:02

    Kære Sofie,
    Nej det plejer jeg ikke 🙂

  13. Trine skriver

    7. september 2018 kl. 10:10

    Hej Anne

    Den kage lyder som noget jeg må prøve! Har en pose æbler i fryseren, kan de mon bruges?

    Vh. Trine

  14. Anne au Chocolat skriver

    7. september 2018 kl. 14:16

    Kære Trine,
    Ja det burde sagtens kunne blive fint 🙂

« Ældre kommentarer

Trackbacks

  1. Danish Apple Cake – Dreaming Of Food siger:
    7. august 2016 kl. 15:07

    […] said the cake was very easy to make, and he got the recipe from this website. Let me tell you, this cake is sooooo yummy! It has a crunchy topping and a really good […]

  2. Pærekage med chokolade (den gode kage vol. 2) - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 11:44

    […] fredags lavede jeg Skarums gode kage igen. Denne gang puttede jeg skiver af pære og hakket mørk chokolade i dejen. Jeg brugte min […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Tre glimt fra den sidste uge 💕 • Tiramisu på Tre glimt fra den sidste uge 💕
• Tiramisu på vej ☕️🍰
• Aftenbål i haven 🔥
• Vinterbadning i fjorden på den fineste frostklare morgen ❄️🌞
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap