Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Æblekage à la Skarum (også kendt som “Den gode kage”)

7. oktober 2012 af Anne au Chocolat 66 kommentarer

I går formiddags bagte jeg den skønneste æblekage med kanel, alt imens græskarsuppen velduftende simrede på komfuret. Efterårslørdag.

Kagen smagte jeg første gang sidste lørdag hjemme hos Sarah Skarum, som udover at være en fremragende journalist også er fantastisk i et køkken. Hun havde sammen med sin kæreste inviteret en masse venner til en overdådig frokost, og jeg var så heldig at være en af dem:)
Frokostens søde indslag bestod af en lækker remoncefyldt, smøragtig, saftigt sprød kringle med sukker og mandler på toppen og så denne æblekage, som jeg faldt i svime over. Fyldig og saftig men svampet på den lette måde med en crunchy kant og den mest efterårsagtige smag af æbler og kanel.
Efter 3 stykker havde jeg spist mig mod til at spørge, om æblekagen måtte komme på bloggen. Det måtte den gerne. Så her får I opskriften. Skrevet og fortalt af Sarah selv:

Kagen hedder bare ‘den gode kage’ eller ‘den nemme kage’ i min familie. Den stammer fra et udklip, min mor en gang i løbet af 1970’erne har fundet i et dameblad og klippet ud, og alle mine søskende og min mor bager den ofte. Fordi den smager virkeligt godt, og fordi den er ekstremt nem at lave. Det tager længere tid at vaske op efter kagebageriet end at lave selve kagen.

Gør således:
200 gram blødt smør røres sammen med 250 gram sukker. Jeg bruger rørsukker, men almindeligt sukker er også fint. På dovne dage maser jeg det sammen med fingrene og rører lidt med en ske. Det giver godt nok min kokke-søster tics, hun sværger til piskeris, men mellem os – det kan man sagtens. Derefter røres tre hele æg i, et af gangen. I en anden skål (nødvendigt!), røres 150 gram mel og 1 tsk bagepulver sammen. Hæld i æggemassen og rør. Læg et stykke bagepapir i en springform, så det går godt op over siderne, hæld dejen i. Frugt ovenpå. Mindst 250 gram. Gerne mere. Æbler og kanel er dejligt, hvis æblerne er meget sure, så også lidt sukker. Rabarber også lækkert. Alle slags bær. En pose frosne er også godt.
Serveres lun eller kold, evt. med klat flødeskum. Eller med hjemmelavet vanilleis, hvis det skal være meget festligt på dessertmåden.

Den skal bage i en times tid, mærk med strikkepind, ved 190 grader.

(red: jeg bagte kagen i en form på 22 cm i diameter, proppede to 2 æbler i både vendt i 2 spsk sukker og 2 tsk kanel i kagen, og efter bagningen dryssede jeg kagen med flormelis;))

Skrevet i: Kager Tags: æblekage, æblekanelkage, efterår, familieopskrift, kageopskrift, kanel, opskrifter, Sarah Skarum

Previous Post: « Til lands, til vands og i luften
Next Post: Skyr is med vanille – en slags nordisk frozen yogurt »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Anne au Chocolat skriver

    11. juni 2016 kl. 20:00

    Kære Kristina
    Det er vist en god kage til meget frugt – og bær:)
    Kh Anne

  2. Kia Kristiansen skriver

    14. oktober 2016 kl. 21:02

    Hej Anne!
    Kagen ser lækker ud! Den må jeg prøve af på gæster imorgen 😉
    Er i tvivl om hvad du egentlig gør med æblerne..?
    Dejen i formen, så vender du æbleskiver i kanelsukker og så…? Lægger du dem bare oven på dejen?
    Mvh, og tak ☺️

  3. Anne au Chocolat skriver

    16. oktober 2016 kl. 08:57

    Kære Kia,
    Jeg beklager det sene svar. Har lige været lidt offline denne weekend. Håber at du fandt ud at det alligevel? 🙂
    Nu er denne kage jo min veninde Sarah Skarums opskrift, men jeg ville klart vende skiverne af æble med kanelsukker!
    Kh Anne

  4. Dana Watsham skriver

    22. oktober 2016 kl. 17:43

    Jeg bager den tit – og erstatter 150 g af hvedemelet med mandelmel. Mandler og æbler gør noget magisk for hinanden.

  5. Anne au Chocolat skriver

    22. oktober 2016 kl. 23:18

    Kære Dana,
    Hvor lyder det bare dejligt 🙂

  6. Camilla skriver

    8. december 2016 kl. 10:44

    Hej
    Har bagt kagen mange gange, med forskelligt fyld, varianter…. altid et hit. Tak:-)
    Vil gerne bage en bradepandekage med opskriften. Ved du hvor meget jeg skal gange opskriften med og hvor længe den skal bages?
    Kh Camilla

  7. Anne au Chocolat skriver

    8. december 2016 kl. 11:08

    Kære Camilla,
    Hvor dejligt at høre 🙂
    Jeg ville nok gerne med 3 og bage den ca. lige så længe som normalt. Og så holde øje med den undervejs – og tjek med en nål eller strikkepind, om den er færdigbagt før eller skal have lidt længere!
    Kh Anne

  8. Lone Gonzalez skriver

    1. marts 2018 kl. 12:27

    Rigtig god æblekage. Jeg syntes den er bagt færdig efter 35 min. Har bagt den mange gange.
    Smager også fantastisk, hvis man putter skallen af en revet økologisk citron i.

  9. Elisabeth skriver

    27. august 2018 kl. 15:41

    190grader – varmluft?

  10. Anne au Chocolat skriver

    27. august 2018 kl. 16:51

    Jeg tror, at Sarah bager den i almindelig ovn – men jeg plejer at bruge varmluft.

  11. Sofie Tang skriver

    6. september 2018 kl. 11:57

    Skal æblerne skrælles?
    mvh. Sofie

  12. Anne au Chocolat skriver

    6. september 2018 kl. 14:02

    Kære Sofie,
    Nej det plejer jeg ikke 🙂

  13. Trine skriver

    7. september 2018 kl. 10:10

    Hej Anne

    Den kage lyder som noget jeg må prøve! Har en pose æbler i fryseren, kan de mon bruges?

    Vh. Trine

  14. Anne au Chocolat skriver

    7. september 2018 kl. 14:16

    Kære Trine,
    Ja det burde sagtens kunne blive fint 🙂

« Ældre kommentarer

Trackbacks

  1. Danish Apple Cake – Dreaming Of Food siger:
    7. august 2016 kl. 15:07

    […] said the cake was very easy to make, and he got the recipe from this website. Let me tell you, this cake is sooooo yummy! It has a crunchy topping and a really good […]

  2. Pærekage med chokolade (den gode kage vol. 2) - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 11:44

    […] fredags lavede jeg Skarums gode kage igen. Denne gang puttede jeg skiver af pære og hakket mørk chokolade i dejen. Jeg brugte min […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap