I weekenden forkælede jeg mig selv ved at lave en vanillet skyr is, som jeg spiste til morgenmad sammen med en saftig blomme og sprød müsli.
Det er en af de letteste iscremer, jeg endnu har lavet. Øko skyr, øko piskefløde og min hjemmelavede vanillesukker (et sukkerglas proppet med alle de resterende halve og hele tomme vanillestænger, jeg hen ad vejen har til overs fra diverse vanilleprikkede eventyr).
Isen er frisk, let og syrlig men stadig cremet på den rige og fløjlsbløde måde. Det bliver med garanti en is, jeg kommer til at vende tilbage til fremover. En nordisk frozen yogurt! På sin vis. Faktisk kan man også spise den køleskabstempereret som en slags luksus vanilleyoghurt, som er perfekt til weekendens fine morgenborde. Jeg nød i hvert fald en lille portion, inden resten fik en tur i ismaskinens kølighed.
Til skyr isen bruges
1 dl piskefløde
80 g vanillesukker (se ovenfor)
400 g skyr
Kog fløden op med sukker i en gryde. Tag gryden af varmen og tilsæt skyr, og pisk det til en homogen masse ved hjælp af et piskeris. Køl cremen helt ned og frys den på ismaskinen. Server isen direkte fra ismaskinen og nyd nyd nyd!

