Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri     -     eBook: Gluten-free & Sugar-free - Buy here
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • The eBook: Gluten Free & Sugar Free

Skyr is med vanille – en slags nordisk frozen yogurt

11. oktober 2012 af Anne au Chocolat

I weekenden forkælede jeg mig selv ved at lave en vanillet skyr is, som jeg spiste til morgenmad sammen med en saftig blomme og sprød müsli.
Det er en af de letteste iscremer, jeg endnu har lavet. Øko skyr, øko piskefløde og min hjemmelavede vanillesukker (et sukkerglas proppet med alle de resterende halve og hele tomme vanillestænger, jeg hen ad vejen har til overs fra diverse vanilleprikkede eventyr).
Isen er frisk, let og syrlig men stadig cremet på den rige og fløjlsbløde måde. Det bliver med garanti en is, jeg kommer til at vende tilbage til fremover. En nordisk frozen yogurt! På sin vis. Faktisk kan man også spise den køleskabstempereret som en slags luksus vanilleyoghurt, som er perfekt til weekendens fine morgenborde. Jeg nød i hvert fald en lille portion, inden resten fik en tur i ismaskinens kølighed.

Til skyr isen bruges

1 dl piskefløde
80 g vanillesukker (se ovenfor)
400 g skyr

Kog fløden op med sukker i en gryde. Tag gryden af varmen og tilsæt skyr, og pisk det til en homogen masse ved hjælp af et piskeris. Køl cremen helt ned og frys den på ismaskinen. Server isen direkte fra ismaskinen og nyd nyd nyd!

Skrevet i: Is, Morgenmad Tags: dessert, ismaskine, musso, nordic frozen yogurt, nordisk, piskefløde, skyr, skyris, sorbetière, sukker, vanille

Previous Post: « Æblekage à la Skarum (også kendt som “Den gode kage”)
Next Post: Pærekage med chokolade (den gode kage vol. 2) »

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

The E-book Gluten-free & Sugar-free

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap