E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Skyr is med vanille – en slags nordisk frozen yogurt

11. oktober 2012 af Anne au Chocolat 34 kommentarer

I weekenden forkælede jeg mig selv ved at lave en vanillet skyr is, som jeg spiste til morgenmad sammen med en saftig blomme og sprød müsli.
Det er en af de letteste iscremer, jeg endnu har lavet. Øko skyr, øko piskefløde og min hjemmelavede vanillesukker (et sukkerglas proppet med alle de resterende halve og hele tomme vanillestænger, jeg hen ad vejen har til overs fra diverse vanilleprikkede eventyr).
Isen er frisk, let og syrlig men stadig cremet på den rige og fløjlsbløde måde. Det bliver med garanti en is, jeg kommer til at vende tilbage til fremover. En nordisk frozen yogurt! På sin vis. Faktisk kan man også spise den køleskabstempereret som en slags luksus vanilleyoghurt, som er perfekt til weekendens fine morgenborde. Jeg nød i hvert fald en lille portion, inden resten fik en tur i ismaskinens kølighed.

Til skyr isen bruges

1 dl piskefløde
80 g vanillesukker (se ovenfor)
400 g skyr

Kog fløden op med sukker i en gryde. Tag gryden af varmen og tilsæt skyr, og pisk det til en homogen masse ved hjælp af et piskeris. Køl cremen helt ned og frys den på ismaskinen. Server isen direkte fra ismaskinen og nyd nyd nyd!

Skrevet i: Is, Morgenmad Tags: dessert, ismaskine, musso, nordic frozen yogurt, nordisk, piskefløde, skyr, skyris, sorbetière, sukker, vanille

Previous Post: « Æblekage à la Skarum (også kendt som “Den gode kage”)
Next Post: Pærekage med chokolade (den gode kage vol. 2) »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Dosija Panini skriver

    11. oktober 2012 kl. 10:27

    Nu er det der jo en rigtig fed is..

    Skyr er godt, men det er fløden ikke. Endnu bedre ville være KUN skyr med god lakridspulver.

  2. Louise B. skriver

    11. oktober 2012 kl. 10:30

    Kan man lave den, hvis man ikke har en ismaskine? 🙂

  3. Anne skriver

    11. oktober 2012 kl. 11:00

    Uhm, hvor lyder det afsindigt nemt og afsindigt godt (:

    – Anne

  4. Anne au Chocolat skriver

    11. oktober 2012 kl. 11:16

    Kære Dosija

    Min blog handler om livnydende lækre søde sager og desserter. Hvis du ikke synes om, at jeg bruger fløde, så tror jeg ikke, at du får så meget ud af snuse rundt i mit univers 🙂

  5. Anne au Chocolat skriver

    11. oktober 2012 kl. 11:16

    Kære Louise B

    Denne slags is kræver desværre en ismaskine! 🙁

    Kh Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    11. oktober 2012 kl. 11:17

    Kære Anne

    Ja, det er en genial is 🙂

    Kh Anne

  7. Julie/Gane&Gaffel skriver

    11. oktober 2012 kl. 11:58

    Nejjjj hvor lyder det dog godt, Anne. DET skal jeg lave! Elsker yoghurt-is for at have en dejlig frisk syrlighed midt i mødet mellem det fede og søde. Haps!

  8. Ann-Christine skriver

    11. oktober 2012 kl. 12:09

    Genialt, den skal helt sikkert en tur i min ismaskine.

  9. Signe skriver

    11. oktober 2012 kl. 15:19

    Uh, hvor lækkert, Anne!

  10. Anne au Chocolat skriver

    11. oktober 2012 kl. 16:53

    Kære Julie,

    TAK for i går! Du må prøve at lave denne is 🙂

    KRAM

  11. Anne au Chocolat skriver

    11. oktober 2012 kl. 16:57

    Kære Ann-Christine

    Ja, det skal du glæde dig til 🙂
    Den er himmelsk og super simple!

    Kh Anne

  12. Anne au Chocolat skriver

    11. oktober 2012 kl. 16:57

    Kære Signe

    Har du en ismaskine? Hvis ja, må du prøve at lave den 🙂

    Kh Anne

  13. Vinnie skriver

    11. oktober 2012 kl. 20:22

    Det strømmer ind med opskrifter omkring skyr – men denne her lyder som en af de bedste 😉 Ser frem til at prøve den.

  14. Anne au Chocolat skriver

    11. oktober 2012 kl. 22:04

    Kære Vinnie

    Det lyder dejligt! Den er også god 🙂

    Kh Anne

  15. Mette skriver

    11. oktober 2012 kl. 22:19

    NORDISK frosne yoghurt!

    Genialt, kære Anne.

    Intet mindre 🙂

  16. Anne au Chocolat skriver

    12. oktober 2012 kl. 09:15

    Kære Mette

    Tusind tak søde mette 🙂

    Kram fra A

  17. I Rivera skriver

    12. oktober 2012 kl. 11:49

    Delicious. Looks so wonderful.

  18. karen skriver

    12. oktober 2012 kl. 13:06

    Det vil jeg prøve. Lyder så lækkert. Har du nogle fortrukne skyr leverandører. Jeg synes Arlas er meget grynet…men den er også lettest tilgængelig….

  19. Anne au Chocolat skriver

    12. oktober 2012 kl. 13:18

    Dear I Rivera

    Thanks, it is 🙂

  20. Anne au Chocolat skriver

    12. oktober 2012 kl. 13:19

    Kære Karen

    Jeg bruger den økologiske fra SuperBrugsen som kommer i en lyseblå bøtte. Er det den samme, du bruger? Jeg er ganske tilfreds.

    Kh Anne

  21. Marie / Cocina Fragrante skriver

    12. oktober 2012 kl. 19:37

    Jeg vil OGSÅ have is til morgenmad! MMM…Jeg plejer at spise skyr med god ahornsirup og blåbær, mon ikke det også kunne laves om til en is af en slags tænker min madglade hjerne straks!

    Bliver altid så inspireret til at gå ud og lege i det søde køkken, i dag bliver det f.eks til en frugtsalat med hvid chokolade og skyr råcreme med masser af vanilje!

  22. Anne au Chocolat skriver

    13. oktober 2012 kl. 14:48

    Kære Marie

    Det lyder skønt 🙂

    Kh Anne

  23. Gerda otte skriver

    14. oktober 2012 kl. 11:18

    Hej.
    Den skyr-is vil jeg glæder mig til at køre på min nye ismaskine. Vi spiser skyr hver morgen og foretrækker Thiese skyr. Den er cremet, tyk og lækker. Brugsen og nogle Fakta-butikker har den.
    Gerda

  24. Jenny skriver

    20. oktober 2012 kl. 16:53

    Er det kun for at opløse sukkeret, at fløden skal varmes? Jeg ville være nervøs for at skyren skilder, når den varme fløde kommer i.

    Er i øvrigt kommet på min to make liste.

  25. Anne au Chocolat skriver

    20. oktober 2012 kl. 18:48

    Kære Jenny

    Du skal ikke være bange! Skyren skiller ikke!

    kh Anne

  26. Trine skriver

    20. juli 2013 kl. 08:43

    Hej Anne,
    Nu er det jo sommer og derfor er jeg faldet over din lækre opskrift på skyr is.
    Jeg skal ud og købe en ismaskine med det samme – kan du anbefale en speciel?

    God sommer 🙂

    Kh Trine

  27. Tina Christensen skriver

    19. januar 2014 kl. 18:56

    Hej Anne
    Jeg forstår ikke det med de 80 g. vaniliesukker…
    Vil du ikke forklare hvad jeg kan bruge?

    Kh tina

  28. Karl-Christian skriver

    15. februar 2014 kl. 11:42

    Så enkel og dog så aldeles storartet.
    Jeg ændrede opskriften en lille smule. Bægeret med Skyr indeholdt 500 g, så det brugte jeg altsammen. Jeg havde ingen vaniljestang, så det blev til 2 spsk vaniljesukker + 4 spsk melis (ialt 80 g). Boertset fra det, fulgte jeg opskriften slavisk o har nu smagt den allerdejligste is, man kan tænke sig og det er ikke engang sommer! 😉

  29. Anne au Chocolat skriver

    17. februar 2014 kl. 10:43

    Kære Karl-Christian
    Hvor lyder det bare godt 🙂
    Kh Anne

  30. Stine B skriver

    28. februar 2014 kl. 15:14

    … så er iscremen i køleskabet og venter på at komme i ismaskinen. Tror den bliver god, kom dog til at “tabe” en ekstra deciliter fløde ned i den – ups, men man skal jo ikke smide mad ud 😉

    Tak for en forhåbentlig god opskrift – gør min alene-hjemme-aften en tand bedre.

    God weekend !

  31. Anne au Chocolat skriver

    2. marts 2014 kl. 17:52

    Kære Stine,
    God søndag 🙂
    kh Anne

  32. Merete skriver

    6. november 2014 kl. 14:36

    Hejsa….. er der nogen som har erfaring med at fryse ned efter den har været en tur i ismaskinen? Jeg vil nemlig gerne lave den til vores barnedåb, hvor dessertbordet skal være flere slags is, men vil gerne kunne lave den i forvejen……. så jeg ikke skal stå med ismaskinen mv. på dagen 🙂 På forhånd tak

  33. M skriver

    26. april 2015 kl. 11:17

    Det kan godt lade sig gøre, uden ismaskine, man skal bare se til det/røre i det, ret tit. 🙂

    Hvor længe kan skyr is holde sig i fryseren?

  34. Mette Petersen skriver

    15. april 2019 kl. 14:32

    Mmm jeg har lige laver en portion af denne lækre is med tilhørende vaffel ….. mums mums mums

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap