Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Pærekage med chokolade (den gode kage vol. 2)

14. oktober 2012 af Anne au Chocolat 48 kommentarer

I fredags lavede jeg Skarums gode kage igen. Denne gang puttede jeg skiver af pære og hakket mørk chokolade i dejen. Jeg brugte min elskede Caraïbe 66% fra Valrhona. Ret Belle Hélène-agtigt og et sandt hit. Ekstra god med en hjemmelavet, vanilleprikket is til. Og det kunne snildt være en søndagskage!

Til kagen brugte jeg:
200 g blødt smør
250 g sukker
3 æg
150 g mel
1 tsk bagepulver
2-3 pærer, skrællet og skåret i tynde skiver
100 g mørk chokolade, hakket
1 spsk sukker

Pisk smør og sukker sammen i en skål. Tilsæt derefter æggene et ad gangen. Rør mel og bagepulver sammen i en anden skål og tilsæt æggemassen. Rør godt rundt og vend tilsidst den hakkede chokolade i. Hæld dejen i en rund form (ca. 22 cm i diameter) foret med bagepapir. Fordel pærerne i dejen. Og drys til sidst kagen med en spsk. sukker. Bag den i en times tid ved 190 grader. Måske lidt mere. Tjek med en kniv eller strikkepind. Server lækkerheden lun eller kold – og gerne med vanilleis eller letpisket fløde til.

Skrevet i: Kager Tags: æblekage, caraïbe, chokolade, pærekage, pærekage med chokolade, valrhona

Previous Post: « Skyr is med vanille – en slags nordisk frozen yogurt
Next Post: Da søde Emily forærede mig Snickerskage hos meyou »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Heidi skriver

    14. oktober 2012 kl. 11:12

    Skarums gode kage er virkelig et fantastisk nyt bekendtskab! Jeg lavede den til mine kolleger med æble og kanel. Den er fantastisk som en god efterårskage, men jeg skal helt sikkert også i gang med at prøve andre variationer. En stor tak for at du fik delt opskriften med alle os andre:-)

  2. Gitte skriver

    14. oktober 2012 kl. 14:47

    Har lige lavet din kage med æbler i går. Serverede den med creme fraiche rørt op med vanillesukker. Smagte skønt. Den kan jo varieres i det uendelige med diverse frugt. Det er ikke sidste gang jeg laver den. MUMS.

  3. Petit Podium skriver

    14. oktober 2012 kl. 21:20

    Mums, det ser lækkert ud! Vi overvejer også kraftigt at kaste os ud i chokoladeblogging efter besøget hos Hotel Chocolat forleden 😀 Men du er vist bedre til det 😉

  4. Ann-Christine skriver

    15. oktober 2012 kl. 08:53

    Jeg elsker pære og chokolade kombination! Den ser perfekt saftig og lækker ud 🙂

  5. emma skriver

    16. oktober 2012 kl. 09:38

    Øh mums kan jeg vidst bare sige 🙂

  6. Anne au Chocolat skriver

    16. oktober 2012 kl. 15:29

    Kære Heidi
    Tusind tak for din kommentar 🙂 Det glæder mig at høre!

    Kh Anne

  7. Anne au Chocolat skriver

    16. oktober 2012 kl. 15:29

    Kære Gitte
    Det lyder himmelsk, og jeg elsker også creme fraiche til frugtkager 🙂

    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    16. oktober 2012 kl. 15:30

    Kære Petit Podium,

    Hvor er I søde! Meget chokoladeblogging skader aldrig 😉

    Kh Anne

  9. Anne au Chocolat skriver

    16. oktober 2012 kl. 15:30

    Kære Ann-Christine

    Du er sød! 🙂

    Kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    16. oktober 2012 kl. 15:30

    Kære Emma,

    Ku’ ikke være mere enig 😉

    Kh Anne

  11. Marie skriver

    18. oktober 2012 kl. 13:41

    Uhm! Den ser himmelsk ud. Jeg har fryseren fuld af viktoriablommer, så jeg vil lave kagen med dem og hvid chokolade til mine gæster i morgen – oven på en ordentlig gang curry. En rigtig efterårsmenu!

  12. Anne au Chocolat skriver

    18. oktober 2012 kl. 19:29

    Kære Marie,
    HAPS det lyder bare skønt! Rigtig god fornøjelse 🙂

    Kh Anne

  13. Anne H skriver

    19. oktober 2012 kl. 09:28

    Jeg bagte den for et par dage siden, og den blev så god! Jeg tilføjede også noget revet marcipan – kombinationen af bagte pærer, marcipan og mørk chokolade fungerer altid perfekt 🙂

  14. Anne au Chocolat skriver

    19. oktober 2012 kl. 12:24

    Kære Anne
    Det lyder så skønt! 🙂

    Kh Anne

  15. Maria skriver

    19. oktober 2012 kl. 14:41

    Kære Anne.
    Jeg tænkte om du ikke kunne have lyst til at komme din version af den gode gamle mazarintærte? Tænker bare om mandelessens måske kunne skiftes ud med marcipan? Du må være den perfekte til den opgave 🙂 takker udover det for den bedste blog!

  16. Catarina skriver

    25. oktober 2012 kl. 21:48

    Kære Anne

    Tusinde tak for at du deler alle din fine og inspirerende opskrifter med os andre

  17. Anne au Chocolat skriver

    25. oktober 2012 kl. 21:57

    Kære Catarina,

    Jeg kvitterer med et kæmpe T A K for en skøn hilsen 🙂

    kh Anne

  18. Anomym skriver

    1. november 2012 kl. 13:40

    Hej,smør og sukker skal det piskes til det er hvidt og skummende?

  19. Anne au Chocolat skriver

    1. november 2012 kl. 14:04

    Hej Anonym,

    Ja!

  20. Louise skriver

    24. september 2013 kl. 21:01

    Kære Anne,

    Tak for nogle fantastiske opskrifter – jeg har efterhånden prøvet lidt af hvert fra din side 🙂

    Jeg vil gerne prøve denne opskrift. Tror du, at jeg kan lave kagen som muffins? Og kan jeg mon erstatte den mørke chokolade med hvid? (det er lige det, jeg har i skuffen)
    Og et tillægsspørgsmål: Hvis jeg laver den som muffins med hvid chokolade, hvad ville du så putte på toppen?

    Tusind tak for al din inspiration 😀

  21. Brit skriver

    9. oktober 2013 kl. 10:00

    Hej

    tror i godt man kan bruge pærer som har været i fryseren ?

  22. Anne au Chocolat skriver

    9. oktober 2013 kl. 15:37

    Kære Brit,
    Ja det tror jeg!
    Kh Anne

  23. Mette skriver

    5. november 2013 kl. 16:32

    Hej 🙂
    Jeg har lavet denne kage for anden gang nu, og jeg synes slet ikke, en time i ovnen passer.. Jeg kan ikke helt se, hvad jeg skulle gøre forkert. Min form er 24 cm. i diameter.. Efter 25 min har kagen den fået rigelig farve, men den er bagt indeni. Hvorfor? :((

  24. Mette skriver

    5. november 2013 kl. 16:33

    Det skulle selvfølgelig stå UBAGT indeni 😉

  25. Anne au Chocolat skriver

    5. november 2013 kl. 18:55

    Kære Mette,
    Hmm ovne varierer jo altid meget, så det er muligvis det. Hvis dine råvarer har været køleskabskolde, kan det også have en finger med i spillet.
    Kh Anne

  26. K skriver

    13. november 2013 kl. 12:11

    Ser lækker ud, det vil jeg prøve i dag, når jeg får besøg. Jeg har så forfærdeligt mange pærer, jeg ikke kan nå at spise, og ville simpelthen blive så ked af det, hvis de går til spilde.
    Skal formen være rund? Jeg overvejer at lave dobbelt portion, og en firkantet form ville vel også gå, eller hvad? 🙂
    vh

  27. Anne au Chocolat skriver

    13. november 2013 kl. 23:10

    Kære K,
    Det lyder som en god idé 🙂
    Kh Anne

  28. Páll Ólavur Scheel skriver

    2. december 2013 kl. 16:59

    Denne kage er virkelig verdensklasse med forskelligt fyld, omend jeg har halveret mængden af smør, da jeg ellers synes den er for fed i smagen, og det fungerer fint.
    Bare et lille tip.
    Mvh.

    P

  29. Anne au Chocolat skriver

    2. december 2013 kl. 22:50

    Kære Páll,
    Det glæder mig at høre 🙂
    Kh Anne

  30. Trine skriver

    19. november 2014 kl. 11:23

    Hej Anne.
    ville bare høre om det er alm. oven eller luft oven du bruger når du bager dine flotte kager??
    Mvh. Trine.

  31. Anne au Chocolat skriver

    20. november 2014 kl. 12:35

    Kære Trine,
    Jeg plejer at bruge varmluft, men jeg er lige flyttet sammen med min kæreste, og han har en ovn uden varmluft, så nu prøver jeg at bruge alm. ovn fra nu af 🙂
    Kh Anne

  32. Katrine skriver

    19. april 2015 kl. 21:24

    Hej Anne,

    Ville det være skørt at lynsyltepærerne i en gryde med lidt vand og vanille inden den puttes i kagen? Mvh Katrine

  33. Annette skriver

    12. maj 2015 kl. 00:28

    Hej, jeg har lige bagt din pærekage og den smagte pragtfuldt.
    Dog havde jeg et stort problem, da kagen skulle bage 1 time og 40 min for at blive bagt. Jeg bagte den i en alm. bageovn dvs. uden varmluft og ved 200 C. Alle ingredienser havde stuetemperatur ved forberedelse. Lagde staniol over kagerne efter 1 time og 20 min. for at kagen ikke skulle blive sort på overfladen. Forberedte dobbeltportion, som blev fordelt i et stort og et lidt mindre fad og begge blev sat på midterste hylde i ovnen. Hvad mon skyldes, at bagetiden forlænges så meget???

  34. Louise skriver

    14. januar 2016 kl. 16:52

    Hejsa
    Lækker kage

  35. Louise skriver

    15. januar 2016 kl. 08:49

    Hejsa
    Lækker kage

  36. Mona Rasmussen skriver

    9. marts 2016 kl. 14:13

    Hold da helt op hvor den smagte godt .
    Den skal jeg også prøve .

  37. Anne au Chocolat skriver

    15. marts 2016 kl. 12:25

    Kære Mona,
    Dejligt at høre 🙂

  38. Jette skriver

    13. august 2016 kl. 14:44

    Er det blødt smør/ margarine eller flydende opvarmet smør ???

  39. Anne au Chocolat skriver

    13. august 2016 kl. 21:41

    Kære Jette,
    Det er blødt smør 🙂

  40. Karina skriver

    20. september 2017 kl. 18:23

    Hej Anne. Har du nogensinde prøvet at bage denne i muffinsstørrelse?

  41. Anne au Chocolat skriver

    21. september 2017 kl. 14:22

    Kære Karina,
    Nix men tror at det ville være lækkert 🙂

  42. Karina skriver

    13. oktober 2017 kl. 08:21

    FYI – så funkede det smadder fint og også i muffinsstørrelse var kagerne dejligt saftige og holdt sig det i flere dage.

  43. Anne au Chocolat skriver

    13. oktober 2017 kl. 10:16

    Kære Karina,
    Så dejligt at høre 🙂

  44. Morten skriver

    8. september 2018 kl. 20:52

    God kage. Bruger 4-5 pærer med skræl i både. Synes at chokolade overdøver pærerne, så foreslår hakkede nødder i stedet.

  45. Marie skriver

    13. oktober 2019 kl. 21:25

    Himmels kage – tilsatte 50g hakkede hasselnødder, da de i min verden hører til “pære belle Helene”. Bliver nødt til snart at bage den igen, når nu det er pære-sæson 😋🍰 lækker let gæstekage 👍🏻😀
    Tak for gode opskrifter

  46. Anne au Chocolat skriver

    16. oktober 2019 kl. 21:29

    Kære Marie,
    Hvor lyder det bare skønt altså <3

  47. Lisbeth Hedebo Schomann skriver

    25. september 2021 kl. 19:13

    Super dejlig kage – der fakstisk er bedre dagen efter den er bagt.

Trackbacks

  1. Pærekage med mørk chokolade | CPHFOODIE siger:
    3. maj 2013 kl. 15:49

    […] Original opskrift:  Anne au Chocolat […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap