Dette sunde chokoladesmørepålæg med macadamianødder tager under 10 minutter at lave og smager f a n t a s t i s k på en skive brød, buttede pandekager eller i yoghurten.
Jeg plejer for det meste bare at spise macadamianødder straight up, fordi jeg elsker dem, som de er. Men jeg har her fundet ud af, at de tilfører en dejlig fedme samt crunch til det rustikke smørepålæg, som også er krydret med appelsinsaft- og skal. Jeg brugte de lækre macadamianødder, jeg har købt hos Nøddebazaren, som er min nye nøddepusher.
Chokoladesmørepålæg med macadamianødder (1 glas)
8 dadler, ustenede
50 g macadamianødder, grofthakkede
10 g agavesirup
25 g kokosolie
15 g kakaopulver
reven skal af 1/4 øko appelsin
1 spsk appelsinsaft
Blend alle ingredienser sammen i en foodprocessor, blender eller minihakker. Hæld smørepålægget over i et glas, som kan lukkes godt til. Opbevar på køl. Tag gerne smørepålægget ud en halv time før servering.
Lise-P // Oohblahblah skriver
Mums det ser lækkert ud. Er vild med macadamia nødder, så er sikker på, jeg vil kunne lide denne sunde variant af chokoladepålæg 🙂
A + K = ♥ skriver
Årh, kunne lige forestille mig, hvor godt det ville være med en skefuld af det på min morgengrød!
– Anne
Christina skriver
Wow hold nu op det ser lækkert ud. Som altid en inspirerende opskrift, tak for det.
Christina
Thea skriver
Mmmmh ser godt ud – det må prøves! Jeg laver ofte en hurtig version jeg tror godt kunne minde lidt om i smag og konsistens http://vaskavulla.blogspot.dk/2013/02/sund-nutella-tahinella.html – i den der opskrift er der ikke kakao i, men det har jeg prøvet at tilsætte med succes 🙂
hvadskalvibage/Mette skriver
Hvor lækre – de er fluks skrevet på min “ønskeliste” ved siden af din opskrift på nutella. Det skal klart prøves meget snart.
Har ingen foodprocessor (og har ikke plads til flere køkkenmaskiner), men så vil jeg da fluks test blenderen eller minihakkeren. Kan jeg også bruge blender/mini hakker til nutellaen?
Louise skriver
Har du læst denne artikel om chokolade Anne?
http://www.dagens.dk/forbrug/panik-chokolade-uddør-snart
:-S
Line Andersen skriver
Kæreste Anne
Hvid man nu ikke lige har overkud og lyst til at lave sin egen chokolade smørepålæg, kan du så anbefale en god en med en høj (gerne 70%) kakaoprocent?
Anne au Chocolat skriver
Kære Lise-P
Jeg har lige spist (endnu) en mad med smørepålægget her til morgenmad, og jeg ELSKER det 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Anne,
Det gjorde jeg også forleden.
HAPS 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Christina,
Selv tak! Det er meget lækkert ja 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Thea,
Tak for link 🙂 Altid godt med nye inspiration!
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Mette,
Ja det vil jeg bestemt mene 🙂
God fornøjelse!
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Louise,
Ja jeg har… men jeg tror ikke på det 🙂
Tak for linket alligevel!
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Line,
Ikke lige umiddelbart desværre. Hvis du bor i Kbh i af nærheden af en Magasin, vil jeg anbefale at gå ned i deres Mad&Vin afdeling og spørge. Jeg er sikker på, at de har noget godt 🙂
Kh Anne