E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Sunde bananer, kakaonibs, pistacier og kanelskyr

9. oktober 2013 af Anne au Chocolat 7 kommentarer

banan
Bananskiver penslet med lidt agavesirup og stegt gyldne på en varm pande lagt på en bund af skyr rørt op med aromatisk kanel fra Sri Lanka og toppet med knasende AMMA Chocolate kakaonibs og smukke grønne pistacier. Denne skønne tallerken forærede jeg mig selv forleden til morgenmad, men det kunne lige så vel være en sund dessert.

banan1

Man kan også sagtens drysse chokolade udover, hvis man vil lave en lidt sødere variant.

banan2

Apropos chokolade (der er intet nyt under solen ;)) så er søde Chocolat og jeg er dommere i Bo Bedres Store Chokoladekonkurrence sammen med Morten Heiberg og Erik Rimmer, som er chefredaktør for bladet. Hvis I har lyst til at deltage, skal I blot sende jeres bedste chokoladeopskrift, og så har I mulighed for at vinde en lækker gavekurv til en værdi af 3000kr, som er PROPPET med chokoladekærlighed. I har en uge endnu til at deltage i konkurrencen, som I finder lige her.

Blot et chokoladesødt tip! 🙂

Skrevet i: Morgenmad Tags: AMMA, AMMA chocolate, bo bedre, bo bedres store chokoladekonkurrence, chocolat, morgenmad, pistaciernødder, skyr, stegte bananer

Previous Post: « Sundt, chokoladet smørepålæg med macadamianødder
Next Post: Hyggelig pærecrumble med After Eight »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Anne Sofie skriver

    9. oktober 2013 kl. 14:43

    Mmh hvor ser de bare lækre ud, det skal helt sikkert prøves her hjemme i stedet for bare at spise bananerne rå 🙂

  2. Marian skriver

    9. oktober 2013 kl. 16:40

    Uhmn siger jeg bare. Sikke en delux morgenmad 🙂

  3. Karin Hansen skriver

    10. oktober 2013 kl. 06:28

    Hej
    Jeg er lige begyndt at følge dig og syntes du har en fantastisk blok men det der AMMA kakaonibs hvor finder jeg opskriften på det?

  4. Anne au Chocolat skriver

    10. oktober 2013 kl. 18:43

    Kære Anne Sofie,
    Det smagte i hvert fald super godt 🙂
    kh Anne

  5. Anne au Chocolat skriver

    10. oktober 2013 kl. 18:44

    Kære Marian,
    Ja det var en luksus morgenmad! Det smagte i hvert fald sådan 🙂
    Kh Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    10. oktober 2013 kl. 18:45

    Kære Karin,
    Det er kakaonibs fra AMMA Chocolate, som kan købes i Magasin Mad&Vin blandt andet 🙂
    Kh Anne

  7. Karin Hansen skriver

    11. oktober 2013 kl. 13:13

    Super tak for hurtigt svar glæder mig til at prøve det

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap