E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Sundt, chokoladet smørepålæg med macadamianødder

6. oktober 2013 af Anne au Chocolat 14 kommentarer

spread

Dette sunde chokoladesmørepålæg med macadamianødder tager under 10 minutter at lave og smager f a n t a s t i s k på en skive brød, buttede pandekager eller i yoghurten.
Jeg plejer for det meste bare at spise macadamianødder straight up, fordi jeg elsker dem, som de er. Men jeg har her fundet ud af, at de tilfører en dejlig fedme samt crunch til det rustikke smørepålæg, som også er krydret med appelsinsaft- og skal. Jeg brugte de lækre macadamianødder, jeg har købt hos Nøddebazaren, som er min nye nøddepusher.

spread1

Chokoladesmørepålæg med macadamianødder (1 glas)

8 dadler, ustenede
50 g macadamianødder, grofthakkede
10 g agavesirup
25 g kokosolie
15 g kakaopulver
reven skal af 1/4 øko appelsin
1 spsk appelsinsaft

Blend alle ingredienser sammen i en foodprocessor, blender eller minihakker. Hæld smørepålægget over i et glas, som kan lukkes godt til. Opbevar på køl. Tag gerne smørepålægget ud en halv time før servering.

spread2

Skrevet i: Chokolade og små søde sager Tags: chokoladesmørepålæg, macadamianødder, morgenmad, nøddebazaren

Previous Post: « Æbletid og vanilleprikker
Next Post: Sunde bananer, kakaonibs, pistacier og kanelskyr »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Lise-P // Oohblahblah skriver

    6. oktober 2013 kl. 13:16

    Mums det ser lækkert ud. Er vild med macadamia nødder, så er sikker på, jeg vil kunne lide denne sunde variant af chokoladepålæg 🙂

  2. A + K = ♥ skriver

    6. oktober 2013 kl. 17:05

    Årh, kunne lige forestille mig, hvor godt det ville være med en skefuld af det på min morgengrød!

    – Anne

  3. Christina skriver

    6. oktober 2013 kl. 17:48

    Wow hold nu op det ser lækkert ud. Som altid en inspirerende opskrift, tak for det.
    Christina

  4. Thea skriver

    6. oktober 2013 kl. 19:52

    Mmmmh ser godt ud – det må prøves! Jeg laver ofte en hurtig version jeg tror godt kunne minde lidt om i smag og konsistens http://vaskavulla.blogspot.dk/2013/02/sund-nutella-tahinella.html – i den der opskrift er der ikke kakao i, men det har jeg prøvet at tilsætte med succes 🙂

  5. hvadskalvibage/Mette skriver

    7. oktober 2013 kl. 08:09

    Hvor lækre – de er fluks skrevet på min “ønskeliste” ved siden af din opskrift på nutella. Det skal klart prøves meget snart.

    Har ingen foodprocessor (og har ikke plads til flere køkkenmaskiner), men så vil jeg da fluks test blenderen eller minihakkeren. Kan jeg også bruge blender/mini hakker til nutellaen?

  6. Louise skriver

    8. oktober 2013 kl. 14:28

    Har du læst denne artikel om chokolade Anne?

    http://www.dagens.dk/forbrug/panik-chokolade-uddør-snart

    :-S

  7. Line Andersen skriver

    8. oktober 2013 kl. 19:52

    Kæreste Anne

    Hvid man nu ikke lige har overkud og lyst til at lave sin egen chokolade smørepålæg, kan du så anbefale en god en med en høj (gerne 70%) kakaoprocent?

  8. Anne au Chocolat skriver

    9. oktober 2013 kl. 06:28

    Kære Lise-P
    Jeg har lige spist (endnu) en mad med smørepålægget her til morgenmad, og jeg ELSKER det 🙂
    Kh Anne

  9. Anne au Chocolat skriver

    9. oktober 2013 kl. 06:29

    Kære Anne,
    Det gjorde jeg også forleden.
    HAPS 🙂
    Kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    9. oktober 2013 kl. 06:29

    Kære Christina,
    Selv tak! Det er meget lækkert ja 🙂
    Kh Anne

  11. Anne au Chocolat skriver

    9. oktober 2013 kl. 06:30

    Kære Thea,
    Tak for link 🙂 Altid godt med nye inspiration!
    Kh Anne

  12. Anne au Chocolat skriver

    9. oktober 2013 kl. 06:30

    Kære Mette,
    Ja det vil jeg bestemt mene 🙂
    God fornøjelse!
    Kh Anne

  13. Anne au Chocolat skriver

    9. oktober 2013 kl. 06:31

    Kære Louise,
    Ja jeg har… men jeg tror ikke på det 🙂
    Tak for linket alligevel!
    Kh Anne

  14. Anne au Chocolat skriver

    9. oktober 2013 kl. 06:32

    Kære Line,
    Ikke lige umiddelbart desværre. Hvis du bor i Kbh i af nærheden af en Magasin, vil jeg anbefale at gå ned i deres Mad&Vin afdeling og spørge. Jeg er sikker på, at de har noget godt 🙂
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap