E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Hyggelig pærecrumble med After Eight

11. oktober 2013 af Anne au Chocolat 14 kommentarer

crumble

Crumbles er noget af det hyggeligste, der findes i min verden. De emmer langt væk af comfort food og passer perfekt til at lune sig på i den lidt køligere tid, vi er havnet i her i midten af oktober. Nu hvor weekenden er lige om hjørnet, kunne man da godt drømme om en lækker crumble til dessert eller eftermiddags-treat. Denne crumble kan trylles frem på nul komma fem, og pebermyntesødmen fra After Eight Finest Mint Pralines passer super godt til de friske pærer – særligt når de som her bages sammen og forenes under et smørrigt og knasende sprødt lag crumble. Som I kan se, forsætter fine copenhagencakes og jeg vores søde leg med After Eight, og vi har efterhånden kreeret en håndfuld sjove sager. I kan se flere billeder samt finde de øvrige opskrifter samlet på After Eights danske Facebook-side.

crumble1

Pærecrumble med After Eight (4 stk)

100 g sukker
50 g mel
50 g havregryn
100 g smør
4 pærer, skåret i tynde skiver
16 After Eight Finest Mint Pralines

Bland sukker, mel og havregryn sammen i en skål og smuldr smørret i, til det ligner parmesan/brødkrummer. Fordel pærerne i bunden af 4 små individuelle ildfaste fade og put 4 After Eight Mint Praliner i hvert fad. Smuldr til sidst crumbledejen over og bag de små crumbles i ovnen ved 200 grader varmluft i 15-20 min – eller til de har fået en fin gylden farve.
Servér pærecrumblen lun med skyr, flødeskum eller en skefuld vanilleis til.

crumble2                                                                                                                                           Indlægget er sponsoreret af After Eight

Skrevet i: Desserter Tags: After Eight, crumble, dessert, pærecrumble

Previous Post: « Sunde bananer, kakaonibs, pistacier og kanelskyr
Next Post: Dulcey blondies med pekannødder »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Ravfood skriver

    11. oktober 2013 kl. 22:39

    Hvor ser det dog lækkert ud. Har du nogensinde prøvet at lave en skyrflødeskum? det er flødeskum som er blandet med skyr, vaniljepulver og lidt Sukrin (eller sukker). Det smager utrolig godt.
    Mvh Kathe

  2. Cecilia/copenhagencakes skriver

    11. oktober 2013 kl. 23:49

    Anne, du er genial! Sikke en fantastisk idé!!!

  3. Anne au Chocolat skriver

    13. oktober 2013 kl. 07:45

    Kære Ravfood,
    Det har jeg ja 🙂 Jeg plejer dog at tilsætte hjemmelavet vanillesukker! Det er så godt.
    God søndag.
    Kh Anne

  4. Anne au Chocolat skriver

    13. oktober 2013 kl. 07:46

    Kære Cecilia,
    Det er du også. Det smagte SÅ god 🙂
    Kh Anne

  5. Kamilla Vinther skriver

    13. oktober 2013 kl. 20:33

    Hold nu op, hvor ser det sindsygt lækkert ud!

  6. Karoline skriver

    13. oktober 2013 kl. 21:03

    Hej Anne
    Hvor ser det lækkert ud!!!
    Jeg ville blot dele et tip, når jeg laver min crumble tilføjer jeg havregryn ligesom du! Men også en godt sjat fint hakkede mandler og eller mandelmel og jeg synes virkelig det smager fantastisk i 🙂

  7. Line skriver

    14. oktober 2013 kl. 05:02

    Kjaere Anne,
    Crumble laerte jeg faktisk aa lage av en dansk dame 🙂 Hun pleide aa lage den med plommer (marinert i kanelsukker), det var fantastisk godt 🙂 Og saa maa den jo spises med vaniljeis 🙂 Ha en supersoed dag!

  8. Anne au Chocolat skriver

    15. oktober 2013 kl. 21:04

    Kære Karoline,
    Mandler er nemlig rigtigt lækre i crumbles 🙂
    Kh Anne

  9. Anne au Chocolat skriver

    15. oktober 2013 kl. 21:05

    Kære Line,
    Sikke en sød historie 🙂
    Kram en masse fra Anne

  10. Emillia skriver

    19. oktober 2013 kl. 14:41

    Hvor store skal faddene ca. være?

  11. Anne au Chocolat skriver

    20. oktober 2013 kl. 14:49

    Kære Emilia,
    Det kommer sig ikke så nøje men ca. 10 x 10 cm.
    Kh Anne

  12. Mette skriver

    29. oktober 2013 kl. 14:05

    Kan man lave den i et stort fad til flere personer?

  13. Nikoline skriver

    17. november 2013 kl. 16:25

    Jeg plejer at bruge boghvede eller byg i stedet for hvedemel – den bliver virkelig dejlig sprød, og jeg har en familie der ikke kan tåle gluten, så det er helt perfekt med anden kornsort! 🙂

  14. Anne au Chocolat skriver

    18. november 2013 kl. 20:02

    Kære Nikoline
    Det lyder som en lækker idé! Godt at du tager hensyn til din familie 🙂
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap